Mit süssünk húsvétkor? - Két egyszerű és finom aprósütemény az ünnepekre - Elrontani sem lehet és sokáig elállnak

Húsvét

alon.hu

2025.04.07. 17:57

Kókuszos csiga

Kókuszos csiga
Kókuszos csiga

Hozzávalók a tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1-1,5 dl tej

Hozzávalók a kókuszos krémhez:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A kókuszos csiga elkészítése

  • Az élesztőt a tejben futtassuk fel.
  • A lisztet, a margarint és a tojássárgáját az élesztővel jól gyúrjuk össze.
  • Gőz fölött, keverjük ki a 3 tojásfehérjét a 20 dkg porcukorral. Vigyázzunk, ne legyen se folyós, se túl kemény, mert különben nem lehet rákenni a tésztára. Ha kész, keverjük bele a kókuszreszeléket is.
  • A tésztát osszuk öt részre és egyesével, jó vékonyra nyújtsuk ki.
  • Kenjük rá a krém 1/5-öd részét.
  • Ezután tekerjük fel, mint a kakaós csigát, és kb. 1 cm-es vastagságúra szeleteljük fel.
  • Rakjuk tepsibe és 160 fokon süssük készre. (Figyeljünk rá, mert hamar sül!)
  • Ha kész, forgassuk meg mindegyik darabot a vaníliás cukorral elkevert porcukorba.
.