Mit főzzünk nagypénteken? Gyors húsmentes receptek és ötletek nagypéntekre

Húsvét

alon.hu

2021.04.01. 12:57

  >>>  Húsmentes fogások nagypéntekre: amerikai sajtos tészta és juhtúrós gnocchi.

Amerikai sajtos tészta

Amerikai sajtos tészta
Amerikai sajtos tészta

Hozzávalók

  • személyenként 10-12 dkg száraztészta (szarvacska, spagetti vagy makaróni)
  • 6 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • bors
  • 500 ml tej
  • 20  dkg cheddar és
  • 20 dkg trappista sajt
  • olívaolaj a sütőedényhez (vaj is lehet)

elkészítés 

  • A tésztát bő, forró, sós vízben főzzük ki.
  • Egy nagyobb sütőtálat vajjal vagy kevés olívaolajjal kenjük ki.
  • A sajtokat reszeljük le.
  • Alacsony lángon a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a lisztet, borsot és a sót. Többször kevergetve kicsit pirítsuk. Folyamatos kevergetéssel adjuk hozzá a tejet, alacsony lángon sűrítsük be.
  • Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, amíg el nem olvadnak.
  • A leszűrt tésztát forgassuk óvatosan a sajtszószba, majd öntsük a sütőtálba.
  • A tetejére is reszeljünk még a sajtból, ha maradt.
  • Tegyük a sütőbe 20-25 percre.
  • Forrón tálaljuk.

Ha már tényleg semmi ötletünk nincs, itt a leggyorsabb, legegyszerűbb húsmentes fogás a juhtúrós gnocchi >>>

Juhtúrós gnocchi

Hozzávalók:

  • 2 csomag gnocchi
  • 20 dkg juhturó
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

  • A gnocchit tegyük forrásban lévő sós vízbe. Néhány perc alatt főzzük ki.
  • Ízlés szerint juhtúróval, tejföllel és sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk a nagypénteki ebédhez!

.