Mit főzzünk nagypénteken? Gyors húsmentes receptek és ötletek nagypéntekre
Húsvét
alon.hu
2021.04.01. 12:57
>>> Húsmentes fogások nagypéntekre: amerikai sajtos tészta és juhtúrós gnocchi.
Amerikai sajtos tészta
Amerikai sajtos tészta
Hozzávalók
személyenként 10-12 dkg száraztészta (szarvacska, spagetti vagy makaróni)
6 dkg vaj
3 dkg liszt
só
bors
500 ml tej
20 dkg cheddar és
20 dkg trappista sajt
olívaolaj a sütőedényhez (vaj is lehet)
elkészítés
A tésztát bő, forró, sós vízben főzzük ki.
Egy nagyobb sütőtálat vajjal vagy kevés olívaolajjal kenjük ki.
A sajtokat reszeljük le.
Alacsony lángon a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a lisztet, borsot és a sót. Többször kevergetve kicsit pirítsuk. Folyamatos kevergetéssel adjuk hozzá a tejet, alacsony lángon sűrítsük be.
Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, amíg el nem olvadnak.
A leszűrt tésztát forgassuk óvatosan a sajtszószba, majd öntsük a sütőtálba.
A tetejére is reszeljünk még a sajtból, ha maradt.
Tegyük a sütőbe 20-25 percre.
Forrón tálaljuk.
Ha már tényleg semmi ötletünk nincs, itt a leggyorsabb, legegyszerűbb húsmentes fogás a juhtúrós gnocchi >>>
Juhtúrós gnocchi
Hozzávalók:
2 csomag gnocchi
20 dkg juhturó
2 dl tejföl
10 dkg sajt
Elkészítés:
A gnocchit tegyük forrásban lévő sós vízbe. Néhány perc alatt főzzük ki.
Ízlés szerint juhtúróval, tejföllel és sajttal tálaljuk.