A 2015-ös Savaria Karnevál tortája és fagylaltja

2015.08.07. 10:29

A tavalyi év sikerére való tekintettel idén is megválasztották a Karnevál Tortáját, sőt az idei év újdonságaként a Karnevál Fagylaltját is.

A felhívásra összesen 6 torta, és 5 fagylalt nevezése érkezett. Az ízek a zöldcitromostól a teljes kiőrlésű fügésig, a tökmagostól a könnyű vaníliás-málnásig nagyon változatosak voltak.

A zsűri 4 szempontból értékelt: megjelenés, íz, állag, és karneváli jelleg vonatkozásában. Idén is volt amatőr induló, De Jonge Nóra személyében, de zömében a már jól ismert cukrászdák képviseltették magukat a tortaversenyen: Claudia Cukrászda, Mészáros Cukrászda, Cake Art Cukrászművészeti Kft., Pannon Helyi Termék Kft. Édes Vidék Cukrászműhely, Wewalka Kft. A fagylaltversenyen pedig a mÁmor Cukrászda, a Zanati Fagyizó, a Claudia Cukrászda, és a Mészáros Cukrászda.
 

A Karnevál Tortája 2015 cím nyertese:

Claudius Kedvence - Claudia Cukrászda, Szombathely (vaníliás-málnás ízesítéssel)
 

A Karnevál Fagylaltja 2015 cím nyertese:

Hedónia – mÁmor Cukrászda, Pecöl (datolyás, sós karamell szószos, kesudiós ízesítéssel)

Mindkét győztesről elmondható, hogy fölényesen nyertek, és egyértelműen kitűntek a mezőnyből. A Karnevál Tortáját az idei Ország Tortáival együtt a XVI. Savaria Történelmi Karneválon külön erre a célra kialakított pavilonokban bárki megkóstolhatja majd, melyet a környék cukrászatai felváltva fognak elkészíteni, és értékesíteni a rendezvény alatt.

.