Szabadtéri rendezvényeken ellengethetetlen kellék a Chafing

2015.04.29. 11:44

Folyamatosan melegedik az idő, egyre többször hagyhatjuk otthon a pulóvert, tavaszi kabátot.

A következő néhány hónap a szabadtéri rendezvényekről szól majd, amelynek szerves részét képezik a finom falatozások.

Április közepét írunk, és most már kijelenthetjük, hogy a zord, téli időszakot magunk mögött hagytuk. Virágoznak a fák, minden gyönyörű zöld, az emberek is egyre többször merészkednek ki munka után a parkokba, és természetesen a koncertek, fesztiválok szezonja is most veszi kezdetét.

Szabadtéri rendezvényeken ellengethetetlen kellék a  Chafing

A szabadtéri eseményeken jobban megéhezik az ember

Amikor egy szabadtéri rendezvényen körülnézünk, azt látjuk, hogy azoknál a bódéknál, ahol ételt lehet vásárolni, tömött sorokban kígyóznak az emberek. Szerintünk nincs olyan ember, aki nem tapasztalta még meg azt, hogy az élmény éhessé tesz. Ezeken a délelőttökön, délutánokon, vagy épp estéken egymás után többször is megéhezhetünk. Ilyenkor viszont nagyon nem mindegy, hogy mivel csitítjuk korgó gyomrunkat.

Nem csak a hot-dog, és melegszendvics létezik

A legtöbb szabadtéri rendezvényen a gasztronómia kimerül néhány melegszendvicsben, hot-dogban, netán hamburgerben, amelyek sokszor szinte jéghidegek. Pedig lehetne ezt sokkal jobban is csinálni, hiszen a technikai feltételek adottak. A Gasztronagyker.hu munkatársai szerint a Chafing melegentartók egy hatalmas űrt töltenek be. Ezen eszközök segítségével szabadtéren, távol az éttermi, kifőzdés körülményektől is fel lehet szolgálni igazán ízletes, prémium minőségű ételeket.

Legyen szó sertéssültről, szárnyasról, különféle köretekről, ezen eszközök segítségével bármikor megörvendeztethetjük az adott rendezvényre kilátogatókat. Sőt a Gasztronagyker szerint az elektromos Chafing leves melegítéssel az ízletes leveseket is hosszan melegen tudjuk tartani.

Szabadtéri rendezvényeken ellengethetetlen kellék a  Chafing

Ezek az okos szerkezetek úgy vannak kialakítva, hogy órákon keresztül friss, és meleg maradhasson a beléjük tett étel. Használatuk roppant egyszerű, hiszen egy precíz hőfokszabályzó segítségével tetszés szerint állíthatjuk a hőmérsékletet, amely a speciális kialakítás révén egyenletesen oszlik el.

Egy kis történelem

A chafingek a 18-19. században terjedtek el Angliában,illetve Amerikába, és a rengeteg előnyüknek köszönhetően ma már számtalan szabadtéri rendezvényen találkozhatunk velük, ahogyan a legmagasabb igényeket is kielégítő vendéglők, éttermek eszköztárában is megtalálhatóak. A svéd-asztalos kiszolgálás, avagy a „reggeliztetés” nélkülük elképzelhetetlen lenne.

A chafing népszerűsége ellenére még most is számtalan szabadtéri rendezvényen nem használják ki eléggé a benne rejlő lehetőségeket. Pedig a fogyasztásra kész étel órák múlva is frissen, melegen, azaz a legjobb formában kerülhetne a fogyasztó elé, aki természetesen így nagyobb gasztronómiai élményben részesülne.

.