Hirdetés

Hirdetés

egészség

Újra működik a telefonos lelkisegély Vasban – sok a krízishívás

2010.03.03

Több mint három hónapos szünet után újraindult a Lelkisegély Telefonszolgálat Szolgálat Vas megyében. Az első néhány napban már számos krízishívást kaptak. A munkatársak egyelőre ingyen végzik a nem egyszer életmentő munkát.

Az anorexiások csontjai zsírral vannak tele

2010.02.27

A súlyosan alultáplált, legtöbbször fiatal nők testében is sok a zsír, a csontjaikban. Az egyik legkorszerűbb diagnosztikus módszerrel végzett vizsgálat meglepő eredményeit a Journal of Bone and Mineral Research februári száma közölte.

A magyar szoláriumok 96,5 százaléka nem felel meg az EU-szabványnak

2010.02.24

A vizsgált szoláriumok 96,5 százaléka nem felelt meg a sugárzás erősségére vonatkozó 0,3 watt/négyzetméterben maximalizált európai uniós szabványnak, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) kereskedelmi és piacfelügyeleti hatósága által 28 helyszínen végezte.

Weboldal a leghízlalóbb ételeknek: a tiltott gyümölcs a legfinomabb

2010.02.21

A honlap címe: www.thisiswhyyourefat.com. (Ezazamiértkövérvagy), és immár szakácskönyvnek tekinthető.

240 kilós nő szült Romániában

2010.02.18

Országos súlycsúcsot döntött egy kismama Romániában: 240 kilósan szült császármetszéssel gyereket.

A Vészhelyzet és a Doktor House orvosai gyakran tévednek

2010.02.15

A Vészhelyzet, a Doktor House és más hasonló tévésorozatok orvosi csapatai az esetek mintegy felében rosszul kezelik az epilepsziás rohamokat - állítja egy vasárnap közzétett kanadai tanulmány.

Zöld szalag a Markusovszky kórház dolgozóin

2010.02.09

Február 11-én, a betegek világnapján ismét zöld szalag kitűzésével tiltakoznak a kormány egészségügyet érintő pénzügyi megszorításai ellen a szombathelyi Markusovszky Kórházban. A zöld a remény színe is.

A versenyhivatal 3 millióra büntette Norbi cégét a péksüteméynhirdetések miatt

2010.02.08

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintra bírságolta a Schobert Norbert tulajdonában álló Update Zrt.–t, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt - közölte a GVH az MTI -vel.

Köszönöm, Körmend! - Dr. Németh Atilla köszönőlevele

2010.02.04

27 év után távozom a körmendi kórházból. Köszönöm a betegek évtizedeken keresztül belém vetett bizalmát. Igyekeztem legjobb tudásom szerint Körmend és környéke lakóit gyógyítani.

Megkapta a működési engedélyt a körmendi kórház

2010.02.01

Mintegy hatvanan tüntettek hétfőn a körmendi Batthyhány-Strattmann László Kórház bejárata előtt.

Szex után öt napig hatásos az új esemény utáni pirula

2010.01.29

Egy új típusú esemény utáni fogamzásgátló tabletta hatékonyabban előzi meg a nem kívánt terhességet a védekezés nélküli szex után, és hosszabb időn - öt napon - belül alkalmazható, mint a korábbi szer.

Tények és tévhitek a dúlaságról (2)

2010.01.26

A szombathelyi Dolce Vita 4D Ultrahang Stúdió (Madentko Klinika) ügyvezetője, gyakorló dúla, újabb információkat oszt meg erről a speciális tevékenységről.

Változó telefonszámok Szombathelyen az orvosi rendelőkben

2010.01.25

Michelle Obama hadjáratot indít az amerikai járvány, a kövérség ellen

2010.01.22

Michelle Obama szerint az elhízottság Amerikában járvány, az ország egészségét és gazdaságát is fenyegető legnagyobb veszélyek egyike. A legfrissebb kormányzati adatok szerint az amerikai gyerekek és felnőttek közel egyharmada, 32 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. Míg 1965-ben a gyerekeknél (6-11 év) négy, a tizenéveseknél (12-19 éves korosztály) öt százalék volt a kövérek aránya, 2008-ban ez a mutató már 18, illetve 19,6 százalékra szökött fel.

Körmeink szépsége, a műköröm: már otthoni is elkészíthető

2010.01.20

A köröm szépsége különösen fontos azok számára, akik sokat használják kezüket mások előtt. Ma már létezik otthoni induló készlet is, bátran próbálja ki az is, aki még sohasem viselt műkörmöt.

Gondatlanság miatt kellett amputálni egy férfi lábát

2010.03.01

A szigetvári kórház kártérítési felelősségét állapította meg első fokon a Baranya Megyei Bíróság egy férfi gondatlan ellátása és lábának későbbi elvesztése miatt - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.

Visszaáll a vérvétel rendje Szombathelyen

2010.02.26

A közgyűlés által elfogadott javaslat alapján március 1-től a városban a régi helyeken és időpontokban történnek a vérvételek.

Közalkalmazotti juttatásokat követelnek a Markusovszky-dolgozók

2010.02.23

A dolgozók tiltakozásul hétfőn rövid figyelmeztető demonstrációt tartottak a kórház előtt.

Új vírus - Egy idős nő halt meg Szombathelyen az új vírus okozta fertőzésben

2010.02.19

Kimutatták a H1N1 vírus kórokozóját annak a 85 éves nőnek a szervezetében, aki egy hete halt meg Szombathelyen a Markusovszky Kórház infektológiai osztályán és aki veszélyeztetettsége ellenére nem volt beoltva - tájékoztatta Schneider Ferenc osztályvezető főorvos pénteken az MTI-t.

A zöld tea késlelteti az emlőrák kialakulását

2010.02.18

Azoknak a kínai nőknek, akik fiatal koruktól kezdve rendszeresen ittak zöld teát, ritkábban és később lett emlőrákjuk, mint azoknak, akik nem teáztak - derült ki az Annals of Epidemiology folyóiratban közölt tanulmányból.

A sárvári kórház is tiltakozik (a kórház sajtóközleménye)

2010.02.11

Február 11-e a betegek világnapja. A kórházak ezen a napon a kormány egészségpolitikájával szembeni tiltakozásuk jeléül kiteszik a kórház épületére a zöld zászlót, és feltűzik a zöld szalagot. Így fognak tenni ezen a napon a Sárvári Önkormányzati Kórház dolgozói is.

A világos sör jó a csontritkulás ellen

2010.02.08

A sörivás, különösen a világos sör fogyasztása erősíti a csontokat, segíti, hogy ne törjenek el - állapította meg a Kaliforniai Egyetem kutatóinak tanulmánya.

Európai uniós támogatással elkészült az egészségház Balogunyomban

2010.02.04

A Vas megyei Balogunyom 40 millió forintot nyert egy EU-s pályázaton, melynek keretében megújult a község egészségháza.

Ötmilliárdos fejlesztési tervek a Zala Megyei Kórházban

2010.02.03

Ötmilliárd forintos beruházásról szóló pályázatot nyújt be kórházi osztályok fejlesztésre, új gépek, műszerek beszerzésére a Zala Megyei Kórház - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

A politikus férfi legyen nagydarab, a nő viszont karcsú

2010.01.31

Míg a férfi politikusok esetében a telt alkatot, addig női kollégáiknál a vékonyabb testalkatot részesítik előnyben a választók - állapították meg a szakemberek.  

Most már Mexikó a legelhízottabb: a felnőttek 70 százaléka túlsúlyos

2010.01.26

Megelőzve a korábbi listavezető Egyesült Államokat, Mexikó vezeti a legtöbb túlsúlyos felnőttet és gyereket számláló országok listáját - jelentette be Felipe Carderón elnök.

Új sport a plázagyaloglás: a bevásárlóközpontok egészséges oldala

2010.01.25

Az Egyesült Államokban már több mint ötvenéves hagyománya van, terjedni azonban csak az ezredforduló utáni években kezdett a plázagyaloglás, vagyis a bevásárlóközpontok fitneszcélokra való használata.

Schobert Norbi Németországban is tarol

2010.01.22

A berlini mezőgazdasági és élelmiszeripari vásáron ostrom alatt tartották a látogatók a magyar pavilont. Nem csoda, a németek nem karcsúságukról híresek.

Folyamatosan biztosítják a kórházi ellátást Körmenden

2010.01.21

A polgármester arra reagálva adott ki erről közleményt, hogy a szakmai befektető, a Medisyst szerint a város egy olyan cégnek kívánja átadni az üzemeltetést, amely nem rendelkezik a működtetéshez szükséges engedélyekkel.

Prevenciós házat adtak át Szombathelyen

2010.01.15

Már az első napon harmincan vettek részt ingyenes szűrésen abban a védőnői tanácsadónak is helyet adó, valamint szakmai centrumként is szolgáló prevenciós házban, amelyet pénteken adtak át Szombathelyen.