Hirdetés

egészség

Kitüntetetteket köszöntenek Semmelweis Napon a megújuló Sárvári Kórházban

2010.07.09

Az Önkormányzati Kórház Sárvár valamennyi dolgozóját köszöntik a mai Semmelweis Napon, külön kiemelve az önkormányzati kitüntetésben részesült dolgozókat. A kórház vezetői ezzel a rendezvénnyel kívánják megköszönni valamennyi munkatársuknak az elkötelezett munkát, kitartást és a megújuló struktúrához történő alkalmazkodást. Az eseményen természetesen az európai uniós támogatással megvalósuló térségi rehabilitációs központ fejlesztése is szóba került.

Halterápia bőrbetegségekre Zalaegerszegen (videó)

2010.07.07

"Mindenkinek az az első kérdése, hogy fáj-e." 600 hal között.

Átadták a 2010-es szombathelyi Semmelweis-díjakat

2010.06.30

Ahogy az minden évben szokás, Semmelweis-nap alkalmából idén is kitüntették a vasi megyeszékhelyen az egészségügy területén dolgozókat.

A botox nem csak a ráncokat, de a boldogságérzetet is csökkenti

2010.06.26

Megkezdőtt Geréb Ágnes pere

2010.06.08

Az ügyészi vádirat ismertetésével megkezdődött Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és négy vádlott-társának büntetőpere kedden a Fővárosi Bíróságon. Kiss Veronika ügyész az elsőfokú tárgyaláson négy különböző otthonszülési ügyhöz kapcsolódóan olvasta fel a foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségéről, és más bűntényekről szóló vádakat.

18 kilós daganatot távolítottak el egy asszonyból a miskolci kórházban

2010.06.04

Aki keveset mos fogat, sokkal nagyobb eséllyel lesz szívbeteg

2010.05.29

A napi kétszeri fogmosás elmulasztása számottevően növeli szívbetegség kialakulásának veszélyét - állítják egy brit tanulmány szerzői.

Nem biztos, hogy egészségesebbek a bio élelmiszerek

2010.05.25

Megoperálták Bonót, a U2 énekesét

2010.05.21

A mértékletesen ivók egészségesebbek, mint az antialkoholisták

2010.05.19

Szklerózis multiplex: egy makacs asszony esete egy makacs kórral

2010.05.14

"Harminc évvel ezelőtt, egy szeptemberi éjszaka arra ébredtem, hogy viszket a könyököm. Annak ellenére, hogy a viszketést éreztem, azt már nem, hogy vakarom."

Mandulaműtét után meghalt egy gyermek Nagykanizsán

2010.05.13

"Hirtelen befolyásolhatatlan vérzés indult meg" - áll a kórház közleményében.

Egyre nagyobb a kullancsveszély

2010.05.06

Már nem csak az erdőben, hanem a városi parkokban, kertekben, erdős, fás területeken is megjelentek a kullancsok.

Kardiológiai és szívsebészeti centrum épül a Zala Megyei Kórházban

2010.04.28

Csaknem ötmilliárd forintos beruházással kardiológiai és szívsebészeti centrum épül a Zala Megyei Kórházban, ahol az eddig egymástól távoli két telephely aktív ellátását is egy helyre költöztetik - jelentette be sajtótájékoztatón szerdán az intézmény főigazgatója és a fenntartó megyei önkormányzat elnöke. Csidei Irén főigazgató elmondta: több mint tíz éve nem történt akkor léptékű fejlesztés, mint ami még az idén elkezdődik, és várhatóan 2012-re fejeződik be. A struktúraváltást szolgáló, uniós forrásokat felhasználó sikeres pályázat eredményeként nemcsak a kardiológiai ellátás kerül be a központi tömbbe, de a pózvai külső kórházból a pulmonológiát, az onkológiát és a szemészetet is ide helyezik át - sorolta. Az összevonások révén jelentősen javulhatnak a betegellátás körülményei, s ezzel együtt a kórház szakmai színvonala is. Fejlesztik a központi sterilizálót, a műtőt, továbbá egységes intenzív ellátó központot alakítanak ki. Új sürgősségi osztály épül, s mindehhez egységes betegirányító informatikai rendszer kialakítása is társul - részletezte az intézmény vezetője. Manninger Jenő (Fidesz), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a nagyszabású egészségügyi beruházáshoz kiírt pályázat elbírálása csaknem egy évet késett, de végül csaknem 4,3 milliárd forintos támogatást nyert el a kórház. Ehhez a fenntartó önkormányzat további 500 millió forint önrészt vállalt a pályázat során, amellyel a régóta várt modernizáció elkezdődhet Zalaegerszegen. Hozzátette, hogy a teljes beruházásból mintegy hárommilliárd forint jut az építkezésre, és nagyjából egymilliárd a műszer- és eszközbeszerzésre. Halász Gabriella, a megyei önkormányzat egészségügyi és szociális osztályának vezetője arról számolt be, hogy a nagy forgalmú tüdőgondozó és allergológia pózvai telephelyről való beköltözésével a külső kórháznak a krónikus ápolás és rehabilitációs ellátás lesz a profilja.  

Műtéti sorozattal alakították ki egy fiatal lány szemüregét Kecskeméten

2010.04.26

Műtéti sorozattal alakították ki egy 16 éves lány szemüregét, szemhéját, majd a beteg szemprotézist kapott, mert 8 napos korában egy, a fej felének térfogatát kitevő, a szemüregből kiindult daganatot távolítottak el az agyalapról. A műtéti sorozatról hétfőn tartottak sajtótájékoztatót Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában.

Napi két alma csökkenti a koleszterinszintet

2010.07.08

Napi két alma elfogyasztásával legalább tíz százalékkal csökkenthető a vér koleszterinszintje - hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság.

A Séta van! országos kampány szombaton Győrben indul

2010.07.02

Győrben indul szombaton a Séta van! elnevezésű országos kampány. A kezdeményezést a WHO hazai partnerszervezete, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége és a Séta van! Alapítvány indította el azzal a céllal, hogy mozgásra, fizikai aktivitásra ösztönözze az embereket.

Újabb igazságok a koleszterinről

2010.06.26

koleszterin

Kevesebbet beszélünk róla: a napsütésnek pozitív hatásai is vannak

2010.06.12

Új igazgatója lett a győri kórháznak

2010.06.05

Vita a szombathelyi allergológiai ambulancia körül

2010.06.01

Felbontotta a szerződést az allergológiai betegellátást végző orvosi céggel Szombathelyen a Vasútegészségügyi Kft.

Aki autót vezet, annak a bőrrákja legtöbbször baloldalt keletkezik

2010.05.27

A veszélyes anyajegy (videóval)

2010.05.25

A középkorban a két mell között megjelenő anyajegyeket a boszorkányság jeleként tekintették. Ma sem árt rájuk figyelni. Gyakorlati útmutató.

Miért olyan nehéz lefogyni? - Egy újabb érdekes aspektus

2010.05.20

Fitt-Mix 2010 a Savaria Plazában (képgalériával)

2010.05.16

Több országos aerobic-sztár is megfordult a színpadon.

5,5 milliárdos fejlesztés a szombathelyi Markusovszky kórházban

2010.05.14

Rekonstrukciós- és infrastruktúrafejlesztési program kezdődik el ősszel.

Tovább élnek a velük egyidős partnert választó nők

2010.05.13

Defibrillátor a soproni városházán: 30 hivatali dolgozót képeztek ki használatára

2010.04.30

Félmillió forintot nyert egy defibrillátor beszerzésére Sopron város polgármesteri hivatala; a készüléket a közeljövőben helyezik el a városházán

Minél kevesebb a fogunk, annál rosszabb az emlékezetünk

2010.04.28

Akinek hiányos a fogazata, annak már az emlékezőtehetségével is baj van. A közhelyszerű igazságot amerikai kutatók elegáns tudományos vizsgálattal igazolták, és az eredményeket a Journal of Dental Research közölte.

4,3 milliárd forintos támogatást kapott a veszprémi megyei kórház

2010.04.26

A veszprémi megyei kórház 4,3 milliárd forint uniós támogatást kapott, amelyhez az intézményt fenntartó megyei közgyűlés 10 százalékos önrészt tesz hozzá - mondta Lasztovicza Jenő, a megyegyűlés fideszes elnöke hétfőn.