Hirdetés

Hirdetés

egészség

A kóla nagyon nem tesz jót a spermáknak?

2010.03.30

  Árthatnak ondósejtjeiknek azok a férfiak, akik naponta egy liternél több kólát isznak - állítják dán kutatók.

A Vas megyei közgyűlés állásfoglalása az egészségügyről

2010.03.26

A Vas megyei közgyűlés mai ülésén 21 támogató, 1 ellen- és 6 tartózkodó szavazat mellett az alábbi állásfoglalást fogadta el a Markusovszky kórházban dolgozók és a gyógyulni vágyó betegek érdekében:

A kopaszodó férfiakat kevésbé fenyegeti a prosztatarák?

2010.03.17

A korán kopaszodó férfiak kevésbé kapnak prosztatarákot - állapították meg amerikai kutatók.

Sürgősségi centrum épülhet Zalaegerszegen is

2010.03.14

Több mint 70 millió forinttal támogatja a Zala Megyei Önkormányzat sürgősségi centrum kialakítását a zalaegerszegi kórházban; a megyegyűlés rendkívüli ülésen döntött a több mint 700 millió forintos beruházás önrészének biztosításáról.

Gondatlanság miatt kellett amputálni egy férfi lábát

2010.03.01

A szigetvári kórház kártérítési felelősségét állapította meg első fokon a Baranya Megyei Bíróság egy férfi gondatlan ellátása és lábának későbbi elvesztése miatt - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.

Visszaáll a vérvétel rendje Szombathelyen

2010.02.26

A közgyűlés által elfogadott javaslat alapján március 1-től a városban a régi helyeken és időpontokban történnek a vérvételek.

Közalkalmazotti juttatásokat követelnek a Markusovszky-dolgozók

2010.02.23

A dolgozók tiltakozásul hétfőn rövid figyelmeztető demonstrációt tartottak a kórház előtt.

Új vírus - Egy idős nő halt meg Szombathelyen az új vírus okozta fertőzésben

2010.02.19

Kimutatták a H1N1 vírus kórokozóját annak a 85 éves nőnek a szervezetében, aki egy hete halt meg Szombathelyen a Markusovszky Kórház infektológiai osztályán és aki veszélyeztetettsége ellenére nem volt beoltva - tájékoztatta Schneider Ferenc osztályvezető főorvos pénteken az MTI-t.

A zöld tea késlelteti az emlőrák kialakulását

2010.02.18

Azoknak a kínai nőknek, akik fiatal koruktól kezdve rendszeresen ittak zöld teát, ritkábban és később lett emlőrákjuk, mint azoknak, akik nem teáztak - derült ki az Annals of Epidemiology folyóiratban közölt tanulmányból.

A sárvári kórház is tiltakozik (a kórház sajtóközleménye)

2010.02.11

Február 11-e a betegek világnapja. A kórházak ezen a napon a kormány egészségpolitikájával szembeni tiltakozásuk jeléül kiteszik a kórház épületére a zöld zászlót, és feltűzik a zöld szalagot. Így fognak tenni ezen a napon a Sárvári Önkormányzati Kórház dolgozói is.

A világos sör jó a csontritkulás ellen

2010.02.08

A sörivás, különösen a világos sör fogyasztása erősíti a csontokat, segíti, hogy ne törjenek el - állapította meg a Kaliforniai Egyetem kutatóinak tanulmánya.

Európai uniós támogatással elkészült az egészségház Balogunyomban

2010.02.04

A Vas megyei Balogunyom 40 millió forintot nyert egy EU-s pályázaton, melynek keretében megújult a község egészségháza.

Ötmilliárdos fejlesztési tervek a Zala Megyei Kórházban

2010.02.03

Ötmilliárd forintos beruházásról szóló pályázatot nyújt be kórházi osztályok fejlesztésre, új gépek, műszerek beszerzésére a Zala Megyei Kórház - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

A politikus férfi legyen nagydarab, a nő viszont karcsú

2010.01.31

Míg a férfi politikusok esetében a telt alkatot, addig női kollégáiknál a vékonyabb testalkatot részesítik előnyben a választók - állapították meg a szakemberek.  

Most már Mexikó a legelhízottabb: a felnőttek 70 százaléka túlsúlyos

2010.01.26

Megelőzve a korábbi listavezető Egyesült Államokat, Mexikó vezeti a legtöbb túlsúlyos felnőttet és gyereket számláló országok listáját - jelentette be Felipe Carderón elnök.

Az elhízás kulcsa: függés alakulhat ki a kalóriabombáktól

2010.03.29

A nagy kalóriatartalmú, de tápértékben roppant szegény ételektől való függőség ugyanolyan erős lehet, mint a kokain- vagy nikotinfüggés, kényszeres evéshez és elhízáshoz vezethet - állapították meg amerikai kutatók vasárnap közzétett tanulmányukban.

Tovább élnek a fogamzásgátló tablettát szedő nők?

2010.03.26

Egy 39 éven át tartó követéses vizsgálat eredménye szerint a fogamzásgátlót szedő nők kockázata kisebb volt a bármely okból történő elhalálozásra, mint azoké, akik soha nem szedtek tablettát.

Ne tartsunk vitaminokat és táplálék-kiegészítőket a konyhában és a fürdőben!

2010.03.14

A lakás nedves levegőjű helyiségeiben tárolt vitaminok és táplálék-kiegészítők rövid idő alatt tönkremehetnek, és akkor hiába szedjük őket: a remélt gyógyhatás nem érvényesül.

Újra működik a telefonos lelkisegély Vasban – sok a krízishívás

2010.03.03

Több mint három hónapos szünet után újraindult a Lelkisegély Telefonszolgálat Szolgálat Vas megyében. Az első néhány napban már számos krízishívást kaptak. A munkatársak egyelőre ingyen végzik a nem egyszer életmentő munkát.

Az anorexiások csontjai zsírral vannak tele

2010.02.27

A súlyosan alultáplált, legtöbbször fiatal nők testében is sok a zsír, a csontjaikban. Az egyik legkorszerűbb diagnosztikus módszerrel végzett vizsgálat meglepő eredményeit a Journal of Bone and Mineral Research februári száma közölte.

A magyar szoláriumok 96,5 százaléka nem felel meg az EU-szabványnak

2010.02.24

A vizsgált szoláriumok 96,5 százaléka nem felelt meg a sugárzás erősségére vonatkozó 0,3 watt/négyzetméterben maximalizált európai uniós szabványnak, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) kereskedelmi és piacfelügyeleti hatósága által 28 helyszínen végezte.

Weboldal a leghízlalóbb ételeknek: a tiltott gyümölcs a legfinomabb

2010.02.21

A honlap címe: www.thisiswhyyourefat.com. (Ezazamiértkövérvagy), és immár szakácskönyvnek tekinthető.

240 kilós nő szült Romániában

2010.02.18

Országos súlycsúcsot döntött egy kismama Romániában: 240 kilósan szült császármetszéssel gyereket.

A Vészhelyzet és a Doktor House orvosai gyakran tévednek

2010.02.15

A Vészhelyzet, a Doktor House és más hasonló tévésorozatok orvosi csapatai az esetek mintegy felében rosszul kezelik az epilepsziás rohamokat - állítja egy vasárnap közzétett kanadai tanulmány.

Zöld szalag a Markusovszky kórház dolgozóin

2010.02.09

Február 11-én, a betegek világnapján ismét zöld szalag kitűzésével tiltakoznak a kormány egészségügyet érintő pénzügyi megszorításai ellen a szombathelyi Markusovszky Kórházban. A zöld a remény színe is.

A versenyhivatal 3 millióra büntette Norbi cégét a péksüteméynhirdetések miatt

2010.02.08

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintra bírságolta a Schobert Norbert tulajdonában álló Update Zrt.–t, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt - közölte a GVH az MTI -vel.

Köszönöm, Körmend! - Dr. Németh Atilla köszönőlevele

2010.02.04

27 év után távozom a körmendi kórházból. Köszönöm a betegek évtizedeken keresztül belém vetett bizalmát. Igyekeztem legjobb tudásom szerint Körmend és környéke lakóit gyógyítani.

Megkapta a működési engedélyt a körmendi kórház

2010.02.01

Mintegy hatvanan tüntettek hétfőn a körmendi Batthyhány-Strattmann László Kórház bejárata előtt.

Szex után öt napig hatásos az új esemény utáni pirula

2010.01.29

Egy új típusú esemény utáni fogamzásgátló tabletta hatékonyabban előzi meg a nem kívánt terhességet a védekezés nélküli szex után, és hosszabb időn - öt napon - belül alkalmazható, mint a korábbi szer.

Tények és tévhitek a dúlaságról (2)

2010.01.26

A szombathelyi Dolce Vita 4D Ultrahang Stúdió (Madentko Klinika) ügyvezetője, gyakorló dúla, újabb információkat oszt meg erről a speciális tevékenységről.