Hirdetés

Hirdetés

egészség

A veszélyes anyajegy (videóval)

2010.05.25

A középkorban a két mell között megjelenő anyajegyeket a boszorkányság jeleként tekintették. Ma sem árt rájuk figyelni. Gyakorlati útmutató.

Miért olyan nehéz lefogyni? - Egy újabb érdekes aspektus

2010.05.20

Fitt-Mix 2010 a Savaria Plazában (képgalériával)

2010.05.16

Több országos aerobic-sztár is megfordult a színpadon.

5,5 milliárdos fejlesztés a szombathelyi Markusovszky kórházban

2010.05.14

Rekonstrukciós- és infrastruktúrafejlesztési program kezdődik el ősszel.

Tovább élnek a velük egyidős partnert választó nők

2010.05.13

Defibrillátor a soproni városházán: 30 hivatali dolgozót képeztek ki használatára

2010.04.30

Félmillió forintot nyert egy defibrillátor beszerzésére Sopron város polgármesteri hivatala; a készüléket a közeljövőben helyezik el a városházán

Minél kevesebb a fogunk, annál rosszabb az emlékezetünk

2010.04.28

Akinek hiányos a fogazata, annak már az emlékezőtehetségével is baj van. A közhelyszerű igazságot amerikai kutatók elegáns tudományos vizsgálattal igazolták, és az eredményeket a Journal of Dental Research közölte.

4,3 milliárd forintos támogatást kapott a veszprémi megyei kórház

2010.04.26

A veszprémi megyei kórház 4,3 milliárd forint uniós támogatást kapott, amelyhez az intézményt fenntartó megyei közgyűlés 10 százalékos önrészt tesz hozzá - mondta Lasztovicza Jenő, a megyegyűlés fideszes elnöke hétfőn.

A zöldség- és gyümölcsevés nem véd annyira a ráktól, mint korábban gondolták

2010.04.22

A versenyhivatal 10 millióra bírságolta a Gastroyalt

2010.04.20

A GVH közleménye szerint a vállalkozás olyan állításokat tett fogyókúrás ételeiről, amelyeket nem tudott hitelt érdemlően igazolni.

Dohányzási tilalom a horvát éttermekben: vigyázat, nagyon megbüntethetnek!

2010.04.09

Dohányzási tilalom lép életbe éjféltől a horvátországi lokálokban és éttermekben. Április 10-től annak, akit dohányzáson kapnak vendéglátóipari helyen, 1000 kuna (36 ezer forintot) bírságot kell fizetnie. Azt a pincért, aki elmulasztja figyelmeztetni a vendégeket a törvényre, 500-1000 kuna (18-36 ezer forint), a hely tulajdonosát pedig 5-15 ezer kuna (180-540 ezer forint) fizetésére kötelezik.

WHO: Magyarország a világ egyik legegészségtelenebb országa

2010.04.07

 Magyarország a világ egyik legegészségtelenebb országa - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tisztviselőjére hivatkozva az NPR amerikai közszolgálati rádió.

A kóla nagyon nem tesz jót a spermáknak?

2010.03.30

  Árthatnak ondósejtjeiknek azok a férfiak, akik naponta egy liternél több kólát isznak - állítják dán kutatók.

A Vas megyei közgyűlés állásfoglalása az egészségügyről

2010.03.26

A Vas megyei közgyűlés mai ülésén 21 támogató, 1 ellen- és 6 tartózkodó szavazat mellett az alábbi állásfoglalást fogadta el a Markusovszky kórházban dolgozók és a gyógyulni vágyó betegek érdekében:

A kopaszodó férfiakat kevésbé fenyegeti a prosztatarák?

2010.03.17

A korán kopaszodó férfiak kevésbé kapnak prosztatarákot - állapították meg amerikai kutatók.

Megoperálták Bonót, a U2 énekesét

2010.05.21

A mértékletesen ivók egészségesebbek, mint az antialkoholisták

2010.05.19

Szklerózis multiplex: egy makacs asszony esete egy makacs kórral

2010.05.14

"Harminc évvel ezelőtt, egy szeptemberi éjszaka arra ébredtem, hogy viszket a könyököm. Annak ellenére, hogy a viszketést éreztem, azt már nem, hogy vakarom."

Mandulaműtét után meghalt egy gyermek Nagykanizsán

2010.05.13

"Hirtelen befolyásolhatatlan vérzés indult meg" - áll a kórház közleményében.

Egyre nagyobb a kullancsveszély

2010.05.06

Már nem csak az erdőben, hanem a városi parkokban, kertekben, erdős, fás területeken is megjelentek a kullancsok.

Kardiológiai és szívsebészeti centrum épül a Zala Megyei Kórházban

2010.04.28

Csaknem ötmilliárd forintos beruházással kardiológiai és szívsebészeti centrum épül a Zala Megyei Kórházban, ahol az eddig egymástól távoli két telephely aktív ellátását is egy helyre költöztetik - jelentette be sajtótájékoztatón szerdán az intézmény főigazgatója és a fenntartó megyei önkormányzat elnöke. Csidei Irén főigazgató elmondta: több mint tíz éve nem történt akkor léptékű fejlesztés, mint ami még az idén elkezdődik, és várhatóan 2012-re fejeződik be. A struktúraváltást szolgáló, uniós forrásokat felhasználó sikeres pályázat eredményeként nemcsak a kardiológiai ellátás kerül be a központi tömbbe, de a pózvai külső kórházból a pulmonológiát, az onkológiát és a szemészetet is ide helyezik át - sorolta. Az összevonások révén jelentősen javulhatnak a betegellátás körülményei, s ezzel együtt a kórház szakmai színvonala is. Fejlesztik a központi sterilizálót, a műtőt, továbbá egységes intenzív ellátó központot alakítanak ki. Új sürgősségi osztály épül, s mindehhez egységes betegirányító informatikai rendszer kialakítása is társul - részletezte az intézmény vezetője. Manninger Jenő (Fidesz), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a nagyszabású egészségügyi beruházáshoz kiírt pályázat elbírálása csaknem egy évet késett, de végül csaknem 4,3 milliárd forintos támogatást nyert el a kórház. Ehhez a fenntartó önkormányzat további 500 millió forint önrészt vállalt a pályázat során, amellyel a régóta várt modernizáció elkezdődhet Zalaegerszegen. Hozzátette, hogy a teljes beruházásból mintegy hárommilliárd forint jut az építkezésre, és nagyjából egymilliárd a műszer- és eszközbeszerzésre. Halász Gabriella, a megyei önkormányzat egészségügyi és szociális osztályának vezetője arról számolt be, hogy a nagy forgalmú tüdőgondozó és allergológia pózvai telephelyről való beköltözésével a külső kórháznak a krónikus ápolás és rehabilitációs ellátás lesz a profilja.  

Műtéti sorozattal alakították ki egy fiatal lány szemüregét Kecskeméten

2010.04.26

Műtéti sorozattal alakították ki egy 16 éves lány szemüregét, szemhéját, majd a beteg szemprotézist kapott, mert 8 napos korában egy, a fej felének térfogatát kitevő, a szemüregből kiindult daganatot távolítottak el az agyalapról. A műtéti sorozatról hétfőn tartottak sajtótájékoztatót Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában.

A vörösbor újabb jótékony hatását fedezték fel: védi az agyat

2010.04.24

Pénzbüntetésre ítéltek két marcali orvost egy beteg halála miatt

2010.04.21

Pénzbüntetésre - egyenként 600 ezer forintra - ítélt a Kaposvári Városi Bíróság szerdán két marcali orvost, akinek gondatlansága miatt 2007-ben meghalt egy férfi a marcali kórházban.

Újabb osztályokra terjesztették ki a látogatási tilalmat Zalaegerszegen

2010.04.12

 Az eddigi kettő után további négy osztályra terjesztették ki hétfőn a részleges látogatási tilalmat a Zala Megyei Kórházban a hányással, hasmenéssel járó vírusfertőzéses esetek gyarapodása miatt - tájékoztatta a zalaegerszegi intézmény főigazgatója az MTI-t.

Calici vírus miatt részleges látogatási tilalom Zalaegerszegen

2010.04.08

Részleges látogatási tilalom lépett életbe a Zala Megyei Kórház két osztályán calicivírus- fertőzés miatt - tájékoztatta a zalaegerszegi intézmény főigazgatója csütörtökön az MTI-t.

Új fogyókúra a láthatáron: a baktériumokat fogják munkára

2010.04.06

 Sokan szeretnének úgy lefogyni, hogy mások dolgoznak helyettük - ez most valósággá válhat. A "mások" jelen esetben baktériumok.  

Az elhízás kulcsa: függés alakulhat ki a kalóriabombáktól

2010.03.29

A nagy kalóriatartalmú, de tápértékben roppant szegény ételektől való függőség ugyanolyan erős lehet, mint a kokain- vagy nikotinfüggés, kényszeres evéshez és elhízáshoz vezethet - állapították meg amerikai kutatók vasárnap közzétett tanulmányukban.

Tovább élnek a fogamzásgátló tablettát szedő nők?

2010.03.26

Egy 39 éven át tartó követéses vizsgálat eredménye szerint a fogamzásgátlót szedő nők kockázata kisebb volt a bármely okból történő elhalálozásra, mint azoké, akik soha nem szedtek tablettát.

Ne tartsunk vitaminokat és táplálék-kiegészítőket a konyhában és a fürdőben!

2010.03.14

A lakás nedves levegőjű helyiségeiben tárolt vitaminok és táplálék-kiegészítők rövid idő alatt tönkremehetnek, és akkor hiába szedjük őket: a remélt gyógyhatás nem érvényesül.