Hirdetés

Hirdetés

egészség

Ötmilliárdos fejlesztési tervek a Zala Megyei Kórházban

2010.02.03

Ötmilliárd forintos beruházásról szóló pályázatot nyújt be kórházi osztályok fejlesztésre, új gépek, műszerek beszerzésére a Zala Megyei Kórház - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

A politikus férfi legyen nagydarab, a nő viszont karcsú

2010.01.31

Míg a férfi politikusok esetében a telt alkatot, addig női kollégáiknál a vékonyabb testalkatot részesítik előnyben a választók - állapították meg a szakemberek.  

Most már Mexikó a legelhízottabb: a felnőttek 70 százaléka túlsúlyos

2010.01.26

Megelőzve a korábbi listavezető Egyesült Államokat, Mexikó vezeti a legtöbb túlsúlyos felnőttet és gyereket számláló országok listáját - jelentette be Felipe Carderón elnök.

Új sport a plázagyaloglás: a bevásárlóközpontok egészséges oldala

2010.01.25

Az Egyesült Államokban már több mint ötvenéves hagyománya van, terjedni azonban csak az ezredforduló utáni években kezdett a plázagyaloglás, vagyis a bevásárlóközpontok fitneszcélokra való használata.

Schobert Norbi Németországban is tarol

2010.01.22

A berlini mezőgazdasági és élelmiszeripari vásáron ostrom alatt tartották a látogatók a magyar pavilont. Nem csoda, a németek nem karcsúságukról híresek.

Folyamatosan biztosítják a kórházi ellátást Körmenden

2010.01.21

A polgármester arra reagálva adott ki erről közleményt, hogy a szakmai befektető, a Medisyst szerint a város egy olyan cégnek kívánja átadni az üzemeltetést, amely nem rendelkezik a működtetéshez szükséges engedélyekkel.

Prevenciós házat adtak át Szombathelyen

2010.01.15

Már az első napon harmincan vettek részt ingyenes szűrésen abban a védőnői tanácsadónak is helyet adó, valamint szakmai centrumként is szolgáló prevenciós házban, amelyet pénteken adtak át Szombathelyen.

Ultrahangos vizsgálat kismamáknak Szombathelyen

2009.06.10

Az ártalmatlan vizsgálat során a szokásos 2 mellett már 3, sőt 4 dimenzió is rendelkezésre áll a szülőknek méhen belül látni a magzatukat mozogni, fordulni, aludni és az arcvonásait is. A Dolce Vita Ultrahang Stúdió híre.

Megkapta a működési engedélyt a körmendi kórház

2010.02.01

Mintegy hatvanan tüntettek hétfőn a körmendi Batthyhány-Strattmann László Kórház bejárata előtt.

Szex után öt napig hatásos az új esemény utáni pirula

2010.01.29

Egy új típusú esemény utáni fogamzásgátló tabletta hatékonyabban előzi meg a nem kívánt terhességet a védekezés nélküli szex után, és hosszabb időn - öt napon - belül alkalmazható, mint a korábbi szer.

Tények és tévhitek a dúlaságról (2)

2010.01.26

A szombathelyi Dolce Vita 4D Ultrahang Stúdió (Madentko Klinika) ügyvezetője, gyakorló dúla, újabb információkat oszt meg erről a speciális tevékenységről.

Változó telefonszámok Szombathelyen az orvosi rendelőkben

2010.01.25

Michelle Obama hadjáratot indít az amerikai járvány, a kövérség ellen

2010.01.22

Michelle Obama szerint az elhízottság Amerikában járvány, az ország egészségét és gazdaságát is fenyegető legnagyobb veszélyek egyike. A legfrissebb kormányzati adatok szerint az amerikai gyerekek és felnőttek közel egyharmada, 32 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. Míg 1965-ben a gyerekeknél (6-11 év) négy, a tizenéveseknél (12-19 éves korosztály) öt százalék volt a kövérek aránya, 2008-ban ez a mutató már 18, illetve 19,6 százalékra szökött fel.

Körmeink szépsége, a műköröm: már otthoni is elkészíthető

2010.01.20

A köröm szépsége különösen fontos azok számára, akik sokat használják kezüket mások előtt. Ma már létezik otthoni induló készlet is, bátran próbálja ki az is, aki még sohasem viselt műkörmöt.

Olcsó táplálékkiegészítők webáruházakból - teszteltünk

2009.08.05

Ezúttal vegyes tapasztalatokat szereztünk, amikor internetes vásárlásra adtuk a fejünket.

Feldmár András: Odafigyelés, hipnózis, LSD

2004.09.27

Ha találok a fűben egy halat, és látom, hogy az szenved, miért vinném orvoshoz vagy pszichiáterhez? Meg kell látni mi a baja, mire van szüksége: el kell vinni a folyóhoz. Nincs szüksége terápiára. Ugyanígy van az emberrel is. Miért nem csináljuk ezt a saját gyerekeinkkel? – kérdezte a Művészetek Házában a világ egyik legvitatottabb lélekbúvára. A kanadai-magyar Feldmár András főként LSD-terápiájával haragította magára a szakmát, mi viszont tátott szájjal hallgattuk.