Hirdetés

Hirdetés

politika

A CEU helyretette Orbán kijelentéseit

2017.03.31

Aktuális

A CEU pénteken közleményben utasította vissza, hogy csalást követne el.

Magyarország nagy árat fizet a CEU elleni támadásért a SZ szerint

2017.03.30

Kitekintő

Német, osztrák, brit és francia lapok, valamint a BBC brit közszolgálati média is kommentálta csütörtökön a magyar felsőoktatási törvénynek a Közép-Európai Egyetemet (CEU) is érintő tervezett módosítását.

Megvan, melyik párt nyeri a 2018-as választást

2017.03.28

Aktuális

Az MSZP elnöke szerint pártja 2018-ban meg fogja nyerni a választást. Molnár Gyula kedden Sopronban, sajtótájékoztatón kiemelte: bízik abban, hogy a Fidesz leváltható, az ország pedig megjavítható.

A Momentum pénteken Szombathelyen is várja az érdeklődőket

2017.03.24

Programok

Öt órakor kezdődik a rendezvény.

Trump lánya is irodát kap a Fehér Házban

2017.03.21

Kitekintő

Donald Trump elnök lánya, Ivanka is irodát kap a Fehér Ház nyugati szárnyában, és minősített információkhoz is hozzáférhet majd, de hivatalos titulusa nem lesz, és nem lesz kormányzati alkalmazott sem - árulta el hétfőn Ivanka Trump egyik jogásza.

Egyre nagyobb a baj a postával, már a sárga csekkek is késnek?

2017.03.20

Aktuális

A Magyar Postáról is szó volt az interpellációk között hétfőn az Országgyűlésben.

Bosszút sejtenek a kormány javaslatcsomagja mögött, és még "szakmaiatlan" is

2017.03.17

Aktuális

A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) bosszút sejt a kormány multiellenes javaslatcsomagja mögött - erről Dávid Ferenc főtitkár beszélt azt ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtökön.

A kormány tárgyalásokat kezdeményez a szentgotthárdi Opel-gyárról

2017.03.14

Helyi hírek

A magyar kormány párbeszédet kezdeményez az Opel német autógyártó társasággal és új tulajdonosával, a francia PSA csoporttal, hogy fenntartsák és tovább bővítsék magyarországi kapacitásukat, a szentgotthárdi gyárat - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek az Opel vezetőivel a társaság rüsselsheimi központjában folytatott megbeszélése után.

Majtényi: A rendszerváltás óta nem volt példa ilyen összefogásra

2017.03.13

Aktuális

Sikertörténetnek nevezte a jelölése óta eltelt két és fél hónapot a civilek és baloldali ellenzéki pártok által támogatott, de az államfőválasztáson Áder Jánossal szemben alulmaradó Majtényi László.

Majtényi elárulta, miből él, és hogy miből fedezi a kampányát

2017.03.06

Aktuális

Nem a mások óhaját, hanem saját meggyőződésemet követem - jelentette ki Majtényi László, az ellenzéki pártok által támogatott államfőjelölt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, amit válaszul küldött Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kérdéseire.

Fotók: eltemették Katona Kálmán volt közlekedési minisztert

2017.02.24

Aktuális

A budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben helyezték örök nyugalomra. Katona Kálmán hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 69. évében 2017. február 5-én hunyt el.

FAZ: a labdarúgó stadion kifejezés már-már "a korrupció szinonimája" Magyarországon

2017.02.22

Kitekintő

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a tervezett budapesti olimpiai pályázattal kapcsolatban közölt írást szerdai számában.

Az új munkaszüneti napról is vitatkoznak az Országgyűlésben

2017.02.19

Aktuális

Az Országgyűlés hétfőtől négynapos ülésen kezdi meg tavaszi ülésszakát, amelyen a képviselők belefognak a belügyminiszter illegális bevándorlók őrizetbe vételéről szóló törvénycsomagjának tárgyalásába, továbbá újra szavazhatnak egy az Alkotmánybíróság által több ponton alaptörvény-ellenesnek minősített előterjesztésről.  

Gyurcsánynál most sem volt jobb

2017.02.18

Országos hírek

A Demokratikus Koalíció (DK) tagjai túlnyomó többséggel Gyurcsány Ferencet választották újra a DK elnökének - közölte az ellenzéki párt szombaton az MTI-vel.

Komoly változás történt a politikusok népszerűségi listáján

2017.02.17

Kitekintő

Riválisát, Angela Merkel kancellárt maga mögött hagyva az élre tört a német politikusok népszerűségi listáján Martin Schulz, a német szociáldemokrata párt (SPD) kancellárjelöltje egy pénteken ismertetett felmérés szerint, amely azt is kimutatta, hogy folytatódik az SPD erősödése, és Schulz több mint tíz százalékponttal jobb eredményt érne el, mint Merkel, ha közvetlenül lehetne kancellárt választani.

A szabályalkotók gondolhatnának a sportolókra - mondta a Szombathelyen aranyérmet nyert birkózó

2017.03.30

Aktuális

Bácsi Péter világ- és Európa-bajnok birkózó szerint teljes bizonytalanság tapasztalható mostanában a kötöttfogású versenyzők körében, mivel a szabályok folyamatosan változnak, s egyelőre még azt sem tudni, hogy a jövő héten milyen feltételek szerint kell küzdeni a szőnyegen.

Gyurcsány: az ellenzék jövője "olyan világos, mint a nap"

2017.03.29

Országos hírek

A 2018-as választások alapvetően új irányt szabhatnak Magyarországnak, mivel az emberek többsége ma úgy gondolja, "nincs elég perspektíva ebben az országban" - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden Kecskeméten.

Németh Szilárd kis közönség előtt beszélt a rezsicsökkentés megvédéséről Szombathelyen

2017.03.25

Helyi hírek

Ha a hivatalból ott lévő fideszes politikusokat és az újságírókat nem adjuk hozzá a létszámhoz, alig néhány ember volt kíváncsi a "rezsibiztos" fellépésére.

Ingyen adná a gyógyszert a 65 év felettieknek az MSZP

2017.03.23

Aktuális

Az MSZP vizsgálja, hogyan lehetne ingyenessé tenni a 65 év felettiek számára a háziorvosok által felírható gyógyszereket - közölte a párt elnöke egy, az MSZP, valamint több nyugdíjas szakszervezet által szervezett csütörtöki budapesti rendezvényen.

Szijjártó Péter egy virtuális valóságot lát

2017.03.20

Bulvár

A miniszter hétfőn Hannoverben tartózkodott.

Merkel elképedt Trump kijelentésén, de nem reagált rá

2017.03.18

Kitekintő

Donald Trump amerikai elnök pénteken a washingtoni Fehér Házban tartott közös sajtóértekezleten azt mondta Angela Merkel német kancellárnak, hogy "mindkettőnket lehallgattak".

Kik fenyegettek, kiket fenyegettek? - pró és kontra a Jordán-ügyben

2017.03.16

Helyi hírek

Összefoglaljuk mindazt, amit jelenleg tudni lehet.

Így kommentálták a pártok az államfőválasztás eredményét

2017.03.13

Aktuális

Magyar Liberális Párt, Fidesz, LMP, Kereszténydemokrata Néppárt, Jobbik, Párbeszéd Magyarországért.

Újraválasztotta az Országgyűlés Áder Jánost (összefoglaló)

2017.03.13

Aktuális

Újabb öt évre köztársasági elnökké választotta Áder Jánost az Országgyűlés hétfőn.

A kormány "tudatosan és módszeresen teremtett" dolgozói szegénységet a MASZSZ szerint

2017.03.01

Gazdaság

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) azt követeli, hogy a kormány becsülje meg jobban a magyar munkavállalókat, hiszen nélkülük nincs gazdasági fellendülés, és a közmunkaprogram átalakításával, a tisztes munkahelyek kialakításával, a méltó fizetésekkel, valamint a munkavállalói jogok tiszteletben tartásával fejezze ki kellő megbecsülését irántuk.

Paks 2-ről kezdeményez népszavazást az LMP

2017.02.24

Az LMP népszavazást kezdeményez a paksi bővítésről, az erről szóló kérdést hamarosan benyújtják a Nemzeti Választási Bizottsághoz - jelentette be a párt társelnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ki kivel áll hadban és fogna össze az ellenzéki oldalon?

2017.02.20

Országos hírek

Összefoglaljuk, mit mondott erről Botka, Gyurcsány, a Jobbik, a politológus hétvégén, MSZP-s politikusok, illetve Kósa Lajos hétfőn.

Botka László egyenlő, igazságosabb és felemelkedő Magyarországot ígér

2017.02.18

Országos hírek

Az egyenlő, igazságosabb és felemelkedő Magyarország megvalósítását nevezte leghatározottabb céljának Botka László, Szeged szocialista polgármestere szombaton Budapesten.

A Fidesznek, Orbánnak és Tarlósnak is erős üzenetet küldtek a momentumosok

2017.02.17

Országos hírek

Összesen 266 151 aláírást adott le pénteken a Momentum Mozgalom az olimpiával kapcsolatos népszavazás érdekében - ezt Fekete-Győr András, a mozgalom elnöke jelentette be a Fővárosi Választási Iroda épületénél.

Torgyán József búcsúztatásának képei

2017.02.14

Aktuális

Több százan vettek végső búcsút Torgyán József egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztertől, a Független Kisgazdapárt (FKGP) volt elnökétől kedd délelőtt Budapesten, a Szent István-bazilikában.