Hirdetés

Hirdetés

politika

Áder félretájékoztatta a diákokat - állítja a CEU rektorhelyettese

2017.04.26

Enyedi Zsolt Facebook-oldalán éjszaka reagált a köztársasági elnök által az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumába kedden elhangzottakra.

"Ruszkik haza!" - skandálta a tüntető tömeg

2017.04.25

Aktuális

Demonstrálók gyűltek össze a budapesti orosz nagykövetség közelében hétfő este, a felszólalók úgy vélték, az elmúlt években aggasztóan nőtt Moszkva befolyása Magyarországra.

Gyurcsány: Orbán pereljen be vagy tisztázza magát

2017.04.24

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke azt várja Orbán Viktortól, hogy vagy tisztázza magát, vagy pedig 72 órán belül perelje be őt azokért az állításaiért, amelyek szerint Oroszország információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról.

A Felcsút nem szívesen adná ki, kiktől kapott adóforintokat

2017.04.20

Aktuális

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány szerint a Kúria döntéséig jogszerűen tartják vissza a tao-pályázatokra vonatkozó adatokat és nem valósítanak meg közérdekű adattal visszaélést.

FAS: Orbán aljas játékot játszik

2017.04.16

Kitekintő

A Közép-európai Egyetem (CEU) ügyéről közöl írást a The Observer című vasárnapi baloldali brit lap, megszólaltatva Kovács Zoltán kormányszóvivőt és Michael Ignatieffet, a CEU rektorát. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című német konzervatív vasárnapi lap pedig Orbán játéka címmel közölt kommentárt hasonló témában.

Az LMP nem adja fel, újabb kérdéseket nyújtott be Paks-ügyben

2017.04.25

Aktuális

Az LMP kedden újabb két kérdést nyújtott be a paksi bővítés ügyében a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB). Így az ellenzéki párt már 13 népszavazási kezdeményezést tett; az eddig benyújtott 11-et az NVB elutasította, a most beadott kettő pedig később kerül a testület elé.

Napokon belül kiderül, ki lesz Orbán egyik ellenfele

2017.04.24

Az MSZP május 27-ei kongresszusa megválasztja a párt miniszterelnök-jelöltjét - jelentette be az ellenzéki párt elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

"Én nem veszem észre Orbán Viktorban a zsarnokot"

2017.04.21

Kitekintő

Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök nyugati megítéléséről közölt írást a The Guardian online kiadásában Tibor Fischer Nagy-Britanniában élő magyar származású író és publicista. Németországban a Süddeutsche Zeitung című liberális lap foglalkozott Magyarországgal.

A CEU felszólította a kormányt

2017.04.20

Aktuális

A Central European University (CEU) a tárgyalások megkezdésére szólította fel a kormányt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Mint írták, a felsőoktatáshoz értő szakértők bevonásával folytatott párbeszédre van szükség.

Ajándékot ad a kormány

2017.04.16

Aktuális

A kormányzás végére minden olyan iskolának lehet pianínója, ahol még nincs ilyen hangszer, s azt ajándékba kapja a kormánytól - mondta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Katolikus Rádióban szombaton elhangzott húsvéti interjúban.

.