Hirdetés

Hirdetés

Románia

Orbán: "Majd tárgyalunk az amerikaiakkal, hogy ők mit szeretnének"

2017.04.03

Aktuális

Tárgyalni fog a magyar kabinet és az Egyesült Államok kormánya a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében - erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Parlamentben újságíróknak.

Két romániai egyetemet is pénzelnek Magyarországról

2017.03.31

Kitekintő

Victor Ponta volt román kormányfő nagyon jónak és helyesnek tartja a külföldi egyetemek működési feltételeit szigorító magyar törvénykezdeményezést, és bejelentette: jövő héten ő is kidolgoz egy ugyanilyen javaslatot, amelyet a bukaresti parlament elé terjeszt - közölte pénteken a Hotnews.ro hírportál.

Muszlim miniszterelnöke lehet Romániának

2016.12.21

Napirenden

Sevil Shhaideh 52 éves közgazdászt, volt regionális fejlesztési minisztert javasolta a miniszterelnöki posztra Romániában a választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) az államfővel folytatott kormányalakítási konzultáció alkalmával szerdán.

A csíksomlyói búcsú ezért nem kapott UNESCO-védettséget

2016.12.03

Aktuális

A Maszol.ro portál állítása szerint a román kulturális minisztérium államtitkárán múlt, hogy az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) Etiópiában ülésező testülete nem vette fel csütörtökön a védett szellemi kulturális örökségek listájára a csíksomlyói búcsút.

Építik a fogvatartottak a kerítést a magyar-román határon

2016.10.28

Láttad?

A fotókon: az új, második határkerítés kísérleti szakaszának telepítése a Bács-Kiskun megyei Garánál pénteken. Bácsszentgyörgy és Gara között a műszaki zárat jelenleg összesen 10,3 kilométer hosszúságban fogvatartottak építik.

.