2015.04.27
Fotó: www.kaveklub.reblog.hu A cibetmacska ürülékéből kivont baktériumokkal, laboratóriumi körülmények között sikerült luxuskávét készíteni a tajvani egyetem egy professzorának és hallgatóinak. Hat év kellett a fényűző ital kifejlesztéséhez, melynek "gazdag textúrájában az ízek 47 különböző rétege fedezhető fel" – számolt be Hszie Pao-csuan, a kutatás vezetője. Az új termékben 16 ízzel több található, mint a hagyományos cibetkávéban és jóval kevesebb koffeint tartalmaz a kapható kávéfélék legtöbbjénél.
2015.04.19
2015.04.14
2015.04.13
2015.03.30
A látogatók is kutatókká válhatnak.
2015.04.23
2015.04.18
Az ismert professzorról a vérellátó előtti útszakaszt nevezték el.
2015.04.14
2015.03.31
2015.03.29
Fotó: Li Weidong Li Weidong tudós, természetjáró szerint alig 1000 példány létezhet már csak az ili pocoknyulakból; mindannyian a Tien-san sziklái között élnek, 2800-4000 méter közötti magasságban és az ott található növényekkel táplálkoznak. Létüket nemcsak a globális felmelegedés veszélyezteti, mivel a kis emlősök és ragadozómadarak természetes táplálékai.