Hirdetés

Hirdetés

Zala megye

A növényállomány 50 százaléka jól vészelte át a telet Zala megyében

2012.03.01

A téli fagyok után a szántóföldi növényállomány 50 százaléka jó, a többi pedig közepes és gyenge képet mutat Zala megyében - tájékoztatta Fentős János, a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának osztályvezetője csütörtökön az MTI-t.

Törzsutas program és fürdőjárat a West-Balaton kártyával

2012.02.29

A résztvevő települések és elfogadóhelyek gyarapodásával együtt közös kerékpárkölcsönző hálózat kialakítását, turisztikai buszjáratok indítását és törzsutas program megvalósítását tervezik a Balaton nyugati térségében, ahol egy évvel ezelőtt vezették be az ingyenes West-Balaton kártyát.

Sümegi anzix: lakatossal akarta felnyittatni a sümegi önkormányzat a helyi tévéstúdiót

2012.02.28

Pénzügyi vita miatt lakatossal akarta felnyittatni a sümegi önkormányzat kedden a régi mozi épületében kialakított tévéstúdiót, amelyet a városi tévé korábbi üzemeltetője zárt le; az önkormányzat és az Infonext kft. között több per is folyamatban van.

Fegyveres rablás gyanúsítottját fogták el a zalai rendőrök

2012.02.27

A 42 éves, büntetett előéletű keszthelyi férfit múlt kedden fogták el, majd vették őrizetbe. A gyanúsított lakásán tartott házkutatás során a rendőrök lefoglaltak több baseballsapkát, riasztófegyverbe való lőszereket, valamint egy forgótáras fegyverhez tartozó használati utasítást.

Zala megyében 13,6 százalék a munkanélküliség

2012.02.24

Decemberhez képest ez 16,7 százalékos emelkedés, míg a korábbi években a decemberi adatokhoz képest januárban 7-15 százalékos növekedés volt jellemző.

Megkezdődtek a labdarúgó kifizetések Zalaegerszegen

2012.03.01

Biztossá vált a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó ZTE FC tavaszi bajnoki szereplése, miután szerdán megkezdődött a tartozások kifizetése a játékosok és az alkalmazottak felé azt követően, hogy a klubhoz megérkezett a magyar befektetői csoport által beígért pénz első részlete.

Zalai kormánymegbízott: nem indokolt, hogy Zalakaros és térsége önálló járás legyen

2012.02.28

A benyújtott kezdeményezések közül mindössze két olyan javaslat érkezett Zalában a települések járási besorolásával kapcsolatban, amelyek szakmailag nem támogathatóak: nem indokolt, hogy Zalakaros és térsége önálló járás legyen; Nova pedig Lentihez és nem Zalaegerszeghez tartozna majd.

Életfogytig tartó fegyházbüntetés egy zalai takarékszövetkezet rablójának

2012.02.27

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki másfél évvel ezelőtt 859 ezer forintot zsákmányolva kirabolta a karmacsi takarékszövetkezeti fiókot.

Részben feloldották a látogatási tilalmat a Zala Megyei Kórházban

2012.02.27

A zalaegerszegi kórház belgyógyászati osztályán két hete elrendelt korlátozást hétfőn oldották fel. Az általános sebészeti osztályon azonban továbbra is érvényes a látogatási és a felvételi tilalom.

Aláírták a szerződést, megmenekült a ZTE: a szponzor neve titkos

2012.02.23

Megmenekült az OTP Bank Ligában sereghajtó Zalaegerszeg labdarúgócsapata, miután Nagy Ferenc elnök csütörtöki tájékoztatása szerint aláírták a szerződést azzal a magyar vállalkozással, amely jelentős összeggel segíti a nehéz anyagi helyzetben lévő klubot.

.