Hirdetés

Hirdetés

Zalaegerszeg

Kikapott és kiesett a labdarúgó első osztályból a ZTE

2012.04.21

A zalai gárda 1994 óta megszakítás nélkül szerepelt az első osztályban, a 2001/02-es szezonban bajnoki címet nyert, s a Bajnokok Ligája következő kiírásában, a selejtezőben, emlékezetes meccsen 1-0-ra verte a Manchester Unitedet az akkori Népstadionban.

Autóipari beszállító érkezik Zalaegerszegre

2012.04.13

Mintegy másfél hektáros terület megvásárlását tervezi az az elektronikai termékeket gyártó autóipari beszállító, amely Zalaegerszegen várhatóan még az idén elkezdi beruházását - közölte a város előző napi közgyűlésének témáiról tartott pénteki sajtótájékoztatón a zalai megyeszékhely polgármestere.

Magyar tulajdonú szerszámgépgyártó üzemcsarnok alapkövét rakták le Zalaegerszegen

2012.03.29

Mintegy negyedmilliárd forintos beruházással, az Új Széchenyi Terv támogatásával épül Zalaegerszegen a magyar tulajdonú Mould Tech Kft. üzemcsarnoka, ahol precíziós műanyag fröccsöntő szerszámok fejlesztésével és gyártásával is foglalkoznak.

Mindszenty zalaegerszegi éveiről emlékeznek meg a zalai megyeszékhelyen

2012.03.27

Több mint negyedszázadot töltött el apátplébánosként Zalaegerszegen Mindszenty József, életének erről az eddig kevéssé feltárt időszakáról rendeznek konferenciákat és kiállításokat ezen a héten a zalai megyeszékhelyen.

Rendőrkézen a szombathelyi és zalaegerszegi boltokból lopó testvérpár

2012.03.21

Az exportáló cégek miatt született adórekord Zalaegerszegen

2012.03.18

Elsősorban az exportra termelő helyi vállalkozásoknak köszönhető, hogy az elmúlt évben rekordösszegű, mintegy négymilliárd forintos iparűzésiadó-bevételt (ipa) ért el Zalaegerszeg.

Rekordösszegű iparűzési adó folyt be Zalaegerszegen

2012.03.09

Rekordösszegű helyi iparűzési adó (hipa) folyt be az elmúlt évben Zalaegerszeg önkormányzatához, a tervezettet is meghaladóan mintegy négymilliárd forint - közölte a város alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Edzőváltás a ZTE férfi kosárlabdacsapatánál

2012.03.06

Felmentette a munkavégzés alól kedden Kis Attilát, a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzőjét a klub ügyvezetője. Az NB I-ben sereghajtó együttest május 31-ig Heinrich Róbert irányítja.

Büki és csákánydoroszlói iskola csapata nyerte meg a tudásverseny regionális középdöntőjét

2012.03.05

Fegyveres rablás gyanúsítottját fogták el a zalai rendőrök

2012.02.27

A 42 éves, büntetett előéletű keszthelyi férfit múlt kedden fogták el, majd vették őrizetbe. A gyanúsított lakásán tartott házkutatás során a rendőrök lefoglaltak több baseballsapkát, riasztófegyverbe való lőszereket, valamint egy forgótáras fegyverhez tartozó használati utasítást.

Aláírták a szerződést, megmenekült a ZTE: a szponzor neve titkos

2012.02.23

Megmenekült az OTP Bank Ligában sereghajtó Zalaegerszeg labdarúgócsapata, miután Nagy Ferenc elnök csütörtöki tájékoztatása szerint aláírták a szerződést azzal a magyar vállalkozással, amely jelentős összeggel segíti a nehéz anyagi helyzetben lévő klubot.

A Prah rendhagyó színházi bemutatója Zalaegerszegen

2012.02.21

 Rendhagyó színházi környezetben, az Ady utca egyik patinás épületének földszinti lakásában mutatja be Spiró György Prah című kétszemélyes komédiáját február 26-án a Hevesi Sándor Színház Zalaegerszegen.

Labdarúgó NB I - Új befektető érkezhet a Zalaegerszeghez

2012.02.16

Megmenekülhet a komoly anyagi gondokkal küzdő, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő ZTE FC: Nagy Ferenc, a klub elnöke csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a pénzügyi befektetői csoport, amellyel tárgyalt az elmúlt hetek során, zöld utat kapott bankjától.

Kiegyensúlyozott költségvetést fogadott el a zalaegerszegi közgyűlés

2012.02.03

Kiegyensúlyozott, működési hitel nélküli költségvetést fogadott el Zalaegerszeg közgyűlése; a nem várt kiadásokra működési és fejlesztési céltartalékot is tartalmaz a büdzsé - jelentette be Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken, sajtótájékoztatón.

Több mint százmilliós sikkasztással és csalással vádolnak egy volt győri ügyvédet

2012.01.24

ügyvéd

Posztumusz díszpolgári címet kap Mindszenty Zalaegerszegen

2012.04.13

Posztumusz díszpolgári címet kap Zalaegerszegen Mindszenty József bíboros, aki még apátplébánosként évtizedeken át tevékenykedett a városban, s meghatározó szerepe volt a mai városkép kialakulásában is - mondta a zalai megyeszékhely polgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Csaknem kétmilliárdot nyertek fejlesztésre nyugat-dunántúli kórházak

2012.04.12

A megyei kórházak közül a szombathelyi az összeg tizenöt, a zalaegerszegi kilenc, míg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház tizenegy százalékát kapja.

Támad a pollen

2012.03.27

A ciprus- és tiszafafélék pollenintenzitása Győrben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is magas.

Buszbérleteket hamisító férfi ellen indult eljárás Zalaegerszegen

2012.03.21

Több hamis, illetve lejárt autóbuszbérletet is találtak a rendőrök egy zalaegerszegi férfinél, akihez egy hamis bérletet használó utas lebukása után jutottak el a rendőrök.

Megújulás előtt a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum

2012.03.19

Megújulás előtt áll a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum; a 8 hektáros, természetes környezetben az épített örökség, a hagyományos paraszti életkörülmények bemutatása a jövőben kiegészül az őshonos növény-, madár- és vízivilág bemutatásával is.

Bántalmazásért ítéltek el egy nagykanizsai rendőrt Zalaegerszegen: megvert egy részeg sofőrt

2012.03.13

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és testi sértés miatt első fokon felfüggesztett börtönre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék kedden azt a nagykanizsai rendőrt, aki tavaly januárban egy ittas autóvezetőt az előállításakor olyan súlyosan bántalmazott, hogy a férfi kórházi kezelésre szorult.

Jogerősen 12 év börtönbüntetésre ítélte a győri bíróság az élettársát megfojtó zalaegerszegi férfit

2012.03.06

Jogerősen is 12 év börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a zalaegerszegi férfit, aki 2010 tavaszán megfojtotta élettársát.

Dzsessz és képzőművészet a zalaegerszegi Hangverseny- és Kiállítóteremben

2012.03.06

Dzsesszestek, látványkoncert, orgona- és könnyűzenei programok, valamint képzőművészeti tárlatok is szerepelnek a zalaegerszegi Hangverseny- és Kiállítóterem tavaszi ajánlatában.

Megkezdődtek a labdarúgó kifizetések Zalaegerszegen

2012.03.01

Biztossá vált a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó ZTE FC tavaszi bajnoki szereplése, miután szerdán megkezdődött a tartozások kifizetése a játékosok és az alkalmazottak felé azt követően, hogy a klubhoz megérkezett a magyar befektetői csoport által beígért pénz első részlete.

Részben feloldották a látogatási tilalmat a Zala Megyei Kórházban

2012.02.27

A zalaegerszegi kórház belgyógyászati osztályán két hete elrendelt korlátozást hétfőn oldották fel. Az általános sebészeti osztályon azonban továbbra is érvényes a látogatási és a felvételi tilalom.

Kollégiumban fogyasztottak tudatmódosító szert zalaegerszegi diákok

2012.02.22

Nyomozás indult két zalaegerszegi diák ellen, aki internetről rendelt tudatmódosító szereket fogyasztott a kollégiumban.

A Rongyláb modern változata a zalaegerszegi színházban

2012.02.17

A Rongyláb (Footloose) című musical modern változatát mutatja be február 24-én a Hevesi Sándor Színház társulata Zalaegerszegen.

Bővül a zalaegerszegi Arany Bárány Szálloda

2012.02.05

Kikapcsolódást nyújtó wellness, fittnes részleggel és konferencia központtal bővül a zalaegerszegi Arany Bárány Szálloda; a 260 millió forintos beruházás az Új Széchenyi Terv (Nyugat-Dunántúli Operatív Program) keretében, 50 százalékos európai uniós támogatással valósul meg.

Halálra gázolt a vonat egy nőt Zalaegerszegen

2012.01.30

Gumibitumen üzemet épít a Mol Zalaegerszegen

2012.01.18