Tarjányi Péter szerint hazugság, hogy a terroristáknak logisztikai központja volt Budapesten

2016.09.30. 19:54

A szakértő nem megy el a népszavazásra.

Bakondi György szerint azért most derült, ki, hogy Abdeslam és társai Budapesten szervezkedtek, mert lezárult a nyomozás. Tehát a bejelentésnek semmi köze a kvótakampányhoz. Tarjányi Péter nettó hazugságnak nevezte a logisztikai központ-teóriát, ahogyan azt az ellenzéki felvetést is, hogy a társszolgálatok bojkottja miatt nem volt elég információja a terrorsitákról a hazai szerveknek és a TEK-nek - számolt be róla az atv.hu.

A portál felidézi: Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának Fideszes elnöke a hét közepén jelentette be, hogy a párizsi, és brüsszeli merényletek elkövetői egyfajta logisztikai bázisként, felvonulási területként használták Magyarországot.

Szimpla hazugság, hogy Abdeslamnak és társainak logisztikai központja volt Budapesten – mondta el az atv.hu-nak Tarjányi Péter, biztonságpolitikai szakértő, aki szerint még az olyan a válságövezetekben is – mint mondjuk a török-szír határszakasz, Észak-Pakisztán, vagy Líbia egy része – ahol az ISIS-nek van bázisa, legfeljebb 4-5 év alatt tud kiépülni logisztikai központ, szigorúan a helyi hatóságok szimpatizáló asszisztenciája mellett. Nyilvánvaló, hogy sem az időtényező, sem a hatóságok viszonyulása nem feleltethető meg az ottani helyzetnek – tette hozzá a szakértő, azt is kiemelve, hogy három éjszaka egy budapesti, arab kézben lévő szállodában nem teszi terrorfészekké a fővárost.

Ebből következik Tarjányi azon meglátása, miszerint konkrét ügy híján a TEK nem hibázhatott, miközben tudható, hogy még a hamis papírokkal a migránshullám okozta káoszt kihasználó szélsőségesek között is felfedezte, hogy ki az közülük, aki már korábban Európában megtelepedett bevándorló. A szakértő szerint félelemkeltő azt sugallni a magyar embereknek, hogy a 2015. novemberi párizsi merénylet Budapesten dőlt el, és a tragédia menekülthullám nélkül nem következett volna be.

Tarjányi Péter elárulta a lapnak, hogy vasárnap nem megy el a népszavazásra, mert eltúlzottnak és hazugnak tartja a kormányzati propagandát. Szerinte, ha igaz lenne, hogy a nemzetet fenyegető problémára a kormány nemzeti választ akar adni, akkor az elmúlt 21 hónapban – mióta a migránsválsággal járó terrorfenyegetettség problémájával szembesültünk – megszületett volna az a védelmi csomag, mozgósítási terv, amelyet a délszláv válság kirobbanásakor 7 hónap alatt raktak össze a magyar belbiztonsági szervek.

Megítélése szerint az érintett hatóságoknál és hivataloknál ma is kitűnő szakembergárda van, akiket a kvótakampány miatt nem hagytak rendesen dolgozni a Fidesz kommunikátorai az elmúlt hónapokban.

A teljes cikk itt olvasható el.

Fotó: Tarjányi Péter Facebook-oldala

.