Az ünnep előtt pár nappal korábban elkészíthető és sokáig friss marad. Két karácsonyi sütirecept:
Egy kis ötlet, ha nem döntötte még el, mit süssön karácsonyra.
Hozzávalók:
• 14 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 30 dkg darált dió vagy mandula
• 200 ml tejszín
• 14 dkg apróra vágott kandírozott narancs/citromhéj
• 4 dkg liszt
• 1 tábla bevonócsoki
Elkészítés:
A cukrot, a vajat és a tejszínt lassú tűzön melegítsük össze. A masszát hűtsük le és keverjük bele a lisztet, a darált diót, a porcukrot és a narancshéjat.
Miután kihűlt, kiskanállal, a sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra diónyi halmokat rakjunk, melyeket egy bevizezett kanál hátuljával korongokká lapítsunk el.
Kb. 170-180 fokra melegítsük elő a sütőt. Tegyük be a tepsit és addig süssük míg a medvetalpak megszilárdul, széle világosbarnára sül. Kb. 7-10 perc. (Sütőtől függ.) Vigyázzon, a dió hamar megéghet!
Amikor teljesen kihűlt, olvasztott csokival kenjük meg a korongok alsó lapját.
Folytatásban: Karácsonyi mézes süti (díszíthető mézeskalács) >>>