Két egyszerű, gyors és finom aprósütemény recept karácsonyra - Elrontani sem lehet és sokáig eláll

Advent

alonmedia.hu

2021.12.15. 04:47

Az ünnep előtt pár nappal korábban elkészíthető és sokáig friss marad. Két karácsonyi sütirecept:

Egy kis ötlet, ha nem döntötte még el, mit süssön karácsonyra. 

medvetalp-moszkvai sütemény, moszkauer
Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény)

Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény)

Hozzávalók:

•    14 dkg vaj
•    15 dkg porcukor
•    30 dkg darált dió vagy mandula
•    200 ml tejszín
•    14 dkg apróra vágott kandírozott narancs/citromhéj
•    4 dkg liszt
•    1 tábla bevonócsoki

Elkészítés:

A cukrot, a vajat és a tejszínt lassú tűzön melegítsük össze. A masszát hűtsük le és keverjük bele a lisztet, a darált diót, a porcukrot és a narancshéjat.
Miután kihűlt, kiskanállal, a sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra diónyi halmokat rakjunk, melyeket egy bevizezett kanál hátuljával korongokká lapítsunk el.

Kb. 170-180 fokra melegítsük elő a sütőt. Tegyük be a tepsit és addig süssük míg a medvetalpak megszilárdul, széle világosbarnára sül. Kb. 7-10 perc. (Sütőtől függ.) Vigyázzon, a dió hamar megéghet!
Amikor teljesen kihűlt, olvasztott csokival kenjük meg a korongok alsó lapját.

Folytatásban: Karácsonyi mézes süti (díszíthető mézeskalács) >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.