Milyen sütit készítsünk karácsonyra? - Itt van három különleges karácsonyi édesség, amit még sütni sem kell
Karácsony
alonmedia.hu
2021.12.21. 04:37
Sütés nélküli, citromhabos piskóta
Sütés nélküli, citromhabos piskótás álom
Hozzávalók:
500 g babapiskóta
2 egész biocitrom – szükséges a leve és a héja is (Ízlés szerint + 1 zöldcitrom díszítéshez és/vagy valamilyen piros bogyós gyümölcs)
1 nagypohár tejföl
10 ek. porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer (vagy nyírfacukor, barnacukor, gyümölcscukor, Xilit stb.)
3 db Hulala tejszín (vagy valamilyen kemény habbá verhető tejszín esetleg habfixálóval használva)
2,5 dl tej
2 vaníliás cukor
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, keverjük bele a vaníliás cukrot, majd hűtsük le.
Egy nagyobb tálba reszeljük le a két citrom héját, facsarjuk bele a két citrom levét, majd keverjük bele a porcukrot, végül a tejfölt is. Egy másik edényben keverjük kemény habbá a tejszínt. A tejszínt öntsük bele a tejfölös masszába és keverjük hozzá.
Vegyünk egy szép tálat vagy tortaformát. A babapiskótákat egyesével mártsuk bele a kihűlt vaníliás cukros tejbe. Rakjuk szépen sorba egymás mellé a picit tejjel, mindkét oldalán átitatott babapiskótákat a tortaformába. Ha egy réteggel megvagyunk, tegyünk rá a krém egy harmadát. Majd folytassuk mindaddig, míg elfogy az alapanyag.
A tetejére krém kerüljön és a végén tetszőlegesen díszítsük.