Milyen sütit készítsünk karácsonyra? - Itt van három különleges karácsonyi édesség, amit még sütni sem kell

Karácsony

alonmedia.hu

2021.12.21. 04:37

Isteni, sütés nélküli, gyümölcsös túrótorta

Elkészítése lépésről, lépésre

Isteni sütés nélküli gyümölcsös túrótorta

A sütés nélküli, gyümölcsös túrótorta hozzávalói:
Az alap hozzávalói:

  • 1 cs. Zabfalatok (215 g)
  • 10 dkg vaj

Sütés nélküli tésztalap zabkekszből: 

Az aprítóban daráljuk le a kekszet, tegyük hozzá a puha vajat és ezt nyomkodjuk a tortaforma aljára. 1 órára tegyük be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

A túrós töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 1-2 citromhéj (kandírozott narancs vagy citrom - ez nem szükséges)
  • 10 dkg édesítőszer vagy cukor 
  • 2-3 pohár natúr joghurt 
  • 2-3 zselatinfix
  • vanillin cukor vagy aroma

A gyümölcspuding hozzávalói a torta tetejére:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vanillincukor
  • fél citrom héja és leve
  • 200 g málna/málna/áfonya vagy egyéb apró szemű gyümölcs (fagyasztott is lehet)
  • 10 dkg cukor
  • 400 ml víz (a pudingporhoz, a tej helyett)

A gyümölcsös túrótorta elkészítése:

1. Készítsük el az omlós tésztaalapot

2. Túrós rész elkészítése:

  • Túrót kicsit törjük át, tegyük bele a cukor felét, a citrom levét és a citromhéjat.
  • A natúr joghurtokat öntsük egy mixerpohárba, hogy botmixerrel össze lehessen keverni, tegyük bele a cukor másik felét.
  • Ezután tegyük bele a zselatin fixeket a joghurtba. Először keverjük csomómentesre, majd ezután mixerrel. (kb. 3-5 perc, esetleg egy picit pihentessük, hamarosan besűrűsödik). De annyira még nem sűrű, mint másnap amikor már kész. Öntsünk hozzá a túróhoz, kézi habverővel, vagy villával keverjük össze az egész masszát és öntsük az omlós tésztára vagy a kekszmorzsás vagy zabfalatos tortalapra.)
  • Érdemes fogyasztás előtt egy nappal korábban elkészíteni, hogy egy kicsit szilárduljon. 

A gyümölcspuding néhány óra pihentetés után kerüljön csak a tetetjére.

3. Igazi gyümölcspuding a tetejére

  • Egy edénybe öntsük bele az epret/málnát (vagy egyéb apró szemű gyümölcsöt), adjuk hozzá a citrom levét, 1 cs. vanillincukrot, öntsük fel 300 ml vízzel, és tegyük fel főni. 100 ml vízben keverjük el a pudingport és a cukrot és öntsük hozzá a forrásban levő gyümölcsös keverékhez.
  • Állandó kevergetés mellett főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  • Öntsük a túrós rész tetejére.
  • Várjunk türelmesen, míg megszilárdul. (1 éjszaka)
.