Mit süssünk, főzzünk húsvétkor? Itt van három tökéletes húsvéti ebéd, amit lehetetlen elrontani

Húsvét

alon.hu

2023.04.07. 18:47

Mit süssünk, főzzük húsvétkor? - Ünnepi ételek a húsvéti asztalra >>>

 

Ropogós kacsasült recept

Ropogós kacsasült
Ropogós kacsasült

Kacsából húsvétkor is kitűnő ünnepi fogás készíthet. A kacsa sütésekor a megfelelő hőfok beállítására kell nagyon ügyelni (sütőtől függ, nagyjából 160-180 fok), nehogy kiszáradjon.

Hozzávalók:

  • 1 pecsenyekacsa
  • majoranna, rozmaring
  • só, bors
  • 2-3 dl száraz fehérbor (de víz is lehet)
  • 6-8 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • A kacsát mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra.
  • Készítsünk elő egy nagy hőálló tálat. Kis olajjal kenjük ki.
  • Tegyük bele a kacsát, majd kívül-belül jól sózzuk, borsozzuk be. Szórjunk rá majorannát, rozmaringot. (Friss rozmaringgal még illatosabb lesz.)
  • A kacsa bőrét vagdossuk be, szúrjunk egy-egy nyílásba fokhagymát is. Öntsünk alá fehérbort vagy vizet. Takarjuk le alufóliával és már mehet is a sütőbe. Előmelegíteni nem szükséges.
  • A sütési idő függ a kacsa súlyától függ. Az alufóliát egy óra múlva vegyük le, hogy a kacsa pirulhasson is. Sütés közben párszor locsoljuk meg a saját szaftjával. Süssük mindaddig, míg szép piros, ropogós nem lesz.
  • Burgonyapürével tálaljuk.

Mit süssünk, főzzük húsvétkor? - Ünnepi ételek a húsvéti asztalra >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.