Mit süssünk, főzzünk húsvétkor? Itt van három tökéletes húsvéti ebéd, amit lehetetlen elrontani
Húsvét
alon.hu
2023.04.07. 18:47
Mit süssünk, főzzük húsvétkor? - Ünnepi ételek a húsvéti asztalra >>>
Ropogós kacsasült recept
Ropogós kacsasült
Kacsából húsvétkor is kitűnő ünnepi fogás készíthet. A kacsa sütésekor a megfelelő hőfok beállítására kell nagyon ügyelni (sütőtől függ, nagyjából 160-180 fok), nehogy kiszáradjon.
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
majoranna, rozmaring
só, bors
2-3 dl száraz fehérbor (de víz is lehet)
6-8 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A kacsát mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra.
Készítsünk elő egy nagy hőálló tálat. Kis olajjal kenjük ki.
Tegyük bele a kacsát, majd kívül-belül jól sózzuk, borsozzuk be. Szórjunk rá majorannát, rozmaringot. (Friss rozmaringgal még illatosabb lesz.)
A kacsa bőrét vagdossuk be, szúrjunk egy-egy nyílásba fokhagymát is. Öntsünk alá fehérbort vagy vizet. Takarjuk le alufóliával és már mehet is a sütőbe. Előmelegíteni nem szükséges.
A sütési idő függ a kacsa súlyától függ. Az alufóliát egy óra múlva vegyük le, hogy a kacsa pirulhasson is. Sütés közben párszor locsoljuk meg a saját szaftjával. Süssük mindaddig, míg szép piros, ropogós nem lesz.
Burgonyapürével tálaljuk.
Mit süssünk, főzzük húsvétkor? - Ünnepi ételek a húsvéti asztalra >>>