Mit süssünk, főzzünk nagypénteken? - Elronthatatlan húsmentes fogások a szigorú böjti napokra
Húsvét
alonmedia.hu
2023.04.05. 05:27
Mit süssünk, főzzünk nagypénteken? - Elronthatatlan húsmentes fogások a szigorú böjti napokra >>> Sajtos cukkinilepény, császármorzsa és juhtúrós gnocchi
Sajtos cukkinilepény
Sajtos cukkinilepény
Hozzávalók:
2 db közepes cukkini
2-3 db tojás
15-20 dkg reszelt sajt
1 lilahagyma v. újhagyma
2 gerezd fokhagyma
só, fűszerek (Toscana fűszerkeverék v. kakukkfű, bazsalikom és oregáno)
zsemlemorzsa
sütéshez: olívaolaj
Elkészítés:
A cukkiniket hámozzuk meg, reszeljük le, sózzuk és hagyjuk állni fél órát.
A sajtot is reszeljük le, a hagymát vágjuk össze.
Fél óra múltán a cukkini levet ereszt, kinyomjuk belőle. Keverjük össze a cukkinit a reszelt sajttal, hagymákkal, fűszerekkel (sóval itt már óvatosan!) és a felvert tojásokkal. Ha szükséges (általában kell) zsemlemorzsát tehetünk a masszába. Előmelegített sütőben egyben vagy serpenyőben több adagban süsük ki.
Sütőben sütéskor is és serpenyős sütéskor is egy kanál hátával kb. 0,5 -1 cm vastagságúra ellapítjuk.
Serpenyőben finomabb, sütőben pedig gyorsabb és kényelmesebb a sütése.
Rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Mit süssünk, főzzünk nagypénteken? - Elronthatatlan húsmentes fogások a szigorú böjti napokra >>> Daramorzsa v. császármorzsa, juhtúrós gnocchi