Mit süssünk, főzzünk nagypénteken? - Elronthatatlan húsmentes fogások a szigorú böjti napokra

Húsvét

alonmedia.hu

2023.04.05. 05:27

Mit süssünk, főzzünk nagypénteken? - Elronthatatlan húsmentes fogások a szigorú böjti napokra >>> Sajtos cukkinilepény, császármorzsa és juhtúrós gnocchi

Sajtos cukkinilepény

Sajtos cukkinilepény
Sajtos cukkinilepény

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini
  • 2-3 db tojás
  • 15-20 dkg reszelt sajt
  • 1 lilahagyma v. újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, fűszerek (Toscana fűszerkeverék v. kakukkfű, bazsalikom és oregáno)
  • zsemlemorzsa
  • sütéshez: olívaolaj

Elkészítés:

  • A cukkiniket hámozzuk meg, reszeljük le, sózzuk és hagyjuk állni fél órát.
  • A sajtot is reszeljük le, a hagymát vágjuk össze.
  • Fél óra múltán a cukkini levet ereszt, kinyomjuk belőle. Keverjük össze a cukkinit a reszelt sajttal, hagymákkal, fűszerekkel (sóval itt már óvatosan!) és a felvert tojásokkal. Ha szükséges (általában kell) zsemlemorzsát tehetünk a masszába. Előmelegített sütőben egyben vagy serpenyőben több adagban süsük ki.
  • Sütőben sütéskor is és serpenyős sütéskor is egy kanál hátával kb. 0,5 -1 cm vastagságúra ellapítjuk.
  • Serpenyőben finomabb, sütőben pedig gyorsabb és kényelmesebb a sütése.

Rizzsel vagy salátával tálaljuk.

​Mit süssünk, főzzünk nagypénteken? - Elronthatatlan húsmentes fogások a szigorú böjti napokra >>> Daramorzsa v. császármorzsa, juhtúrós gnocchi

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.