Mit süssünk karácsonykor? - Itt van három egyszerű és gyors ünnepi süti, melyeket mindenki imádni fog
Hozzávalók
• 14 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 30 dkg darált dió vagy mandula
• 200 ml tejszín
• 14 dkg apróra vágott kandírozott narancs/citromhéj
• 4 dkg liszt
• 1 tábla bevonócsoki
Elkészítés
A cukrot, vajat és a tejszínt óvatosan összefőzzük. A masszát lehűtjük és belekeverjük a lisztet, diót, narancshéjat.
Miután kihűl, kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra diónyi halmokat rakunk, melyeket egy vizes kanál hátuljával korongokká lapogatunk.
Kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, míg megszilárdul, széle világosbarnára sül.
Amikor teljesen kihűltek, olvasztott csokival megkenjük az alsó lapját.