Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Ausztriában május 1-től kötelező a fényvisszaverő mellény

2005.04.13

Tavaly év végén , hogy valamikor idén kötelező lesz nyugati szomszédunknál a fényvisszaverő más néven láthatósági - mellény. Most már a pontos időpont is ismert: május 1-től fogja ellenőrizni meglétét az osztrák közlekedés-felügyelet.

Eleanor Herman: Királyok szeretői

2005.04.09

Lillie szerint egy nap a herceg így szólt hozzá: „Már annyit költöttem rád, hogy abból egy hadihajót lehetne vásárolni.” Mire ő csípősen így felelt:” És annyit töltöttél is belém, hogy abban már úszni is tudna a hajó.” Kultúrtörténeti kalandozás a budoárokban.

Sötét fellegek a főiskola felett

2005.04.07

Az országgyűlés előtt álló felsőoktatási törvényben benne van, hogy sanyarú sors, akár a bezárás várhat a Berzsenyi Dániel Főiskolára – véli Sági József. A Fidesz szombathelyi országgyűlési képviselője a veszélyekről beszélt csütörtökön. Nem kommentálunk, de mégis.

Leteszteltük a Tesco-benzinkutat

2005.04.04

Immár Szombathely lakói sem nélkülözik a legendás brit hipermarket-lánc legújabb szolgáltatását. A Tesco a benzin-business területén is keményen játszik, egy tankolással több száz forintot spórolhatunk meg náluk, ráadásul a kút boltjában Tesco-árakon kapjuk a cuccokat. Hogy ezért milyen kompromisszumokat kell kötnünk? Árak, tapasztalatok, kalkulációk.

Még egyszer a melegfelvonulásról

2005.04.02

Kedves Olvasók! Önök közül valószínűleg már sokan rájöttek, hogy a tegnapi cikkünk a csak április 1-ei tréfa volt; egy szó sem igaz az egészből.

Meghalt Pusztai Gyula szocialista országgyűlési képviselő

2005.04.10

Hosszan tartó súlyos betegség után vasárnap elhunyt Pusztai Gyula MSZP-s képviselő. A Vas megyei politikus két cikluson keresztül a megyei közgyűlés elnöke volt, majd pártlistán jutott 1998-ban a parlamentbe. Utódjáról harminc napon belül a szocialista párt dönt.

Magyar Bálint a Savaria Plazában vizionált és digitalizált

2005.04.08

Egymás sarkát tapossák a miniszterek Szombathelyen. Kedden a , pénteken Magyar Bálint vizionált a digitális iskolai kultúráról. Az oktatófilm kissé kínos volt, de a miniszter beszéde ezt némileg kompenzálta. Jövő héten Kovács Kálmán informatikai miniszter érkezik.

Három napig Európa ókori fővárosa leszünk?

2005.04.05

Idén a Savaria Karnevál több hagyományos helyszínén is felújítási munkálatok folynak majd, ezért néhány megszokott programhelyszín módosul. Sajtótájékoztató a helyzetről, tömérdek kérdőjellel.

Szombathelyi ajándéktárgyak az üveg alatt

2005.04.02

A városháza előterében április végéig láthatók azon pályamunkák, amelyeket készítőik szombathelyi ajándéktárgyaknak szántak. A bőséges felhozatal láthatóan érdekli az arra bóklászókat, mi viszont a kreativitást hiányoljuk. Képes ízelítő.

Melegfelvonulás lesz Szombathelyen?

2005.03.31

A Pink Savaria, a melegek jogaiért küzdő, szombathelyi bejegyzésű egyesület felvonulást tervez a vasi megyeszékhely belvárosába, hogy így hívják fel a figyelmet a szexualitáson alapuló diszkriminációra és az emberi szabadságjogokra. Az egyháznak láthatóan nem tetszik az ötlet, de egyelőre hallgat. A helyi politika megosztott a kérdésben, ahogy az nálunk már lenni szokott. Az viszont valószínű, hogy balhé lesz.

.