Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

100 nap, amely nem rengette meg a világot

2004.02.06

Látszólag a kispályás politikai adok-kapok újabb epizódja volt Ágh Péter (Fidelitas) és Marton Zsolt (IDF) pénteki sajtótájékoztatója holmi vásárolt szavazatokról és fenyegetésekről. Ám ez az ügy – ellentétben az okmányiroda- és az Újságíró Klub-műbalhéval - akár komoly is lehet.

Vas megye nem egy Harlem

2004.02.06

A 2003-as bűnügyi helyzetet értékelték a megyei kapitányságon. Vas megye továbbra is nagyon biztonságos hely, viszont egyre nagyobb divat az ittas vezetés: minden éjjel 2-5 ittas vezető bukik meg. Szombathely a legfertőzöttebb minden tekintetben.

Magyarázatok: Az MSZP az okmányiroda- és a tévébotrányról

2004.02.04

Láthatóan az országos mintát követi a szombathelyi jobboldal, amikor valós, de nem különösebben súlyos problémák körül csap hangos lármát. A szocialisták meg nehezen barátkoznak a helyzettel. Sajtótájékoztatón jártunk.

Használtautó-biznisz

2004.02.01

Petíció ide, tüntetés oda, életbe lépett végül a jogszabály, mely szerint a külföldről behozott gépkocsik után regisztrációs adót kell fizetni. Gyorskörképünk alapján az derült ki, hogy amíg a használtautóval foglalkozók dörmögnek, a márkakereskedők még örülnek is az új helyzetnek.

Bukott a kisvárosi drogdíler és a nagyvárosi besurranó

2004.01.21

Egy szerdai rendőrségi sajtótájékoztatón kirajzolódott, hogyan is működik – illetve talán működött – a Szombathely-Körmend- Szentgotthárd drogútvonal. Megtudtuk az aktuális árakat, no meg azt is, kisvárosban nehéz a kábítószer-kereskedők élete.

Kötelező sebességkorlátozók az új személykocsikon?

2004.02.06

Könnyen lehet, hogy hamarosan csak olyan új kocsikat lehet piacra dobni az Európai Unióban, amelyek fel lesznek szerelve sebességkorlátozó automatikával - írta csütörtöki számában a La Derniere Heure című belga napilap

Komondi nem mond le - A Szombathelyi TV-saga folytatódik

2004.02.05

Újabb sajtótájékoztató, amelyből megtudtuk, hogy a városi televízió nem közszolgálati, hanem kereskedelmi csatorna. A főszerkesztő szerint nem történt törvénytelenség a helyi televízióban, és nem is mond le.

Kétszintű érettségi: Nehezen tisztul a kép

2004.02.04

E tanév végén lesz utoljára főiskolai és egyetemi felvételi vizsga. 2005-től indul a kétszintű érettségi, amely jó magyar szokás szerint alaposan eltorzult az eredeti elképzelésekhez képest. A homály és a kétely oszlatására a Pedagógiai Intézetet is megkérdeztük.

Szombathelyi panelpiac: Érdemes-e felújítani?

2004.01.28

Szombathelyen is folyik a panellakások felújítása. A folyamat nemcsak az államnak kerül sokba, de nem valami jó üzlet a lakóknak sem. A felújításba fektetett pénzt ugyanis nem ismeri el a piac.

Újabb középiskolai sorrend: A Nagy Lajos országos kilencedik

2004.01.21

Egy hete tettük közzé a felvételi dolgozatok eredményei alapján összeállított , amelyen a Bolyai Gimnázium a 12. volt. Nos, a felvételi arányokat tekintve már a Nagy Lajos a jobb: országosan kilencedik. A szakközepek között kihúzhatja magát a szombathelyi Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola is.

.