Aktuális

10 éve halt meg Antall József: Megemlékezés Szombathelyen

2003.12.10

Szerda este több kis ünnepséggel emlékeztek a vasi megyeszékhelyen a 10 éve elhunyt Antall Józsefre. Az eseményeken részt vett és beszédet mondott Dávid Ibolya az MDF elnöke. Itt volt a hajdani miniszterelnök családja is.

Harry Potter újra támad: Elmaradt a roham a szombathelyi könyvesboltokban

2003.12.05

Nemhogy láz, még hőemelkedés is alig volt tapasztalható Szombathelyen Harry Potter ügyben. Nem Anglia ez – magyarázták szelíden a belvárosi boltosok.

Sárváron adták fel a nyertes ötös lottószelvényt

2003.12.02

Egy hónappal ezelőtt töltötték ki a szelvényt.

Internetes bolt az Alpokalja-Online-on

2003.12.01

Vas megye első online könyvesboltját indítja útjára az Alon. A szombathelyi AZ könyvesbolt internetes áruháza 10 százalék kedvezménnyel és fokozatosan bővülő választékkal ezennel kitárja kapuit.

C 64 és barátai

2003.11.25

Számítástechnika-történeti kiállításon jártunk: láttunk is valamit, meg nem is. Amúgy ha valaki nem tudná, Neumann-hét van Szombathelyen.

Őszi levelező tagozat

2003.11.19

Murphy óta tudjuk, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Ősz derekán például vakarják a fejüket a városi háztulajdonosok, mifenét csináljanak a lehullott falevéllel. Szombathelyen például égetni nem lehet, marad hát a Körmendi út és a benzinköltség. Esetleg egyéb trükkök …

Amikor rendes a McDonald’s

2003.11.15

Egy jótékonysági akció keretében ismert helyi politikusok és sportolók álltak a szombathelyi McDonald’s pultja mögött.

Reflektorfényben a hajléktalanok

2003.11.12

Hajléktalanság-sorstalanság címmel rendeztek szolidaritási napot Szombathelyen. A rendezvény keretében bemutatott tárgyak, képek, írások segítségével nemcsak a hajlaktalanok rejtett világáról kapunk közelképet, de rácsodálkozhatunk a helyi iskolások e témával kapcsolatos gondolataira is.

Márton-napi vásár: Kultúrmix

2003.11.08

Érdeklődőkből az idén sem volt hiány a Múzeumfaluban megrendezett szokásos Szent Márton-napi vásáron, nem úgy, mint világos koncepcióból. Kürtöskalács, világító tollas toll, népi ihletésű mobil-előlap és egzotikus állatok.

Ismét SoundClash Fesztivál

2003.11.05

November 15-én szombaton harmadik alkalommal rendezi meg az Oladi Művelődési Központ hagyományos őszi zenei programját, a SoundClash Fesztivált. Kispál, Nyers, Másfél, Balaton stb. (X)

Szombathelyi zsírégető: Fitnesztermek, árak, szolgáltatások

2003.12.09

Közelednek az ünnepek, ami nem csak az ajándékok, hanem a súlyfeleslegek felhalmozásával is együtt jár. A töltött pulyka és a mákos bejgli támadását csak kevesen tudják kivédeni, így az újév a nagy fogadkozásokkal kezdődik: Idén lefogyok. Na de hogy, hol, mennyiért?

Influenza: Lazán vesszük

2003.12.03

Sokat beszélünk róla, rettegünk a következményektől, de amíg nem késő, csak legyintünk. Vas megye több jelentős gyógyszertárban még tíz darab influenza ellenei védőoltást sem adtak el az idén. Sajnáljuk az 500-600 forintot? Vagy csak egyszerűen csak lusták vagyunk. Csata előtti helyzetjelentés.

Állati betlehem Szombathelyen

2003.12.01

Új színfolttal gazdagodott a megyeszékhely karácsonyváró Fő tere. Az árusok mellett immár állatok is ácsorognak ott, az ünnep nagyobb dicsőségére.

Neumann a fák alatt

2003.11.28

Kis ünnepség keretében Neumann János-szobrot avattak a vasi megyeszékhelyen. Mi is ott voltunk, s nem csak protokollból.

A művészet diadala: Gyerekszáj

2003.11.20

Két valóságshow között azon sírunk, hogy haldoklik a művészet. Pedig á, dehogy. Csak jó helyen kell keresni. Mi például a Rohonci úton fedeztük fel az alkalmazott grafikának egy igen kifinomult megvalósulását. Az arra járók és a városkép nagy örömére.

Kötelező biztosítás: Kalkuláljunk!

2003.11.17

A gépjármű-tulajdonosoknak e hónap végéig van lehetőségük arra, hogy átgondolják, melyik biztosítónál kötik meg kötelező felelősségbiztosításukat. Néhány Vas megyei példán bizonyítjuk, bőségesen megtérülhet a fáradozásunk. Meghökkentő különbségek.

Magyarország 2003 - Politika, mérsékelt izgalmakkal

2003.11.14

Csütörtök este a Pannónia étterem emeleti nagytermében fiatal jobboldali politikusok fejtették ki véleményüket az aktuális belpolitikai helyzetről, az ország általános állapotáról, a gazdaságról, Gyurcsányról, a Jobbikról.

Fapados repülőjegyek már Szombathelyen is

2003.11.10

Immáron Szombathelyen is lehet jegyeket foglalni a fapados SkyEurope járataira. Az árak csábítóak, viszont nem minden fenékig tejfel. Az eddigi tapasztalatokról érdeklődtünk egy helyi forgalmazónál.

Több ezren a lampionos felvonuláson

2003.11.07

A Szent Márton-hét egyik látványosabb és legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvénye zajlott péntek este a szombathelyi belvárosban.

Csendes hétvégi temetőzarándoklat

2003.11.02

A munkaszüneti nap bevezetésével az egyestés-párórás egyházi ünnepből néhány év alatt össznépi megemlékezés született. Talán az elnyújtott hétvége tette, de a szokásosnál kisebb volt a tumultus a temetőkben.

.