Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Vas megyei MSZP-s roma beléptetés: Tettlegességig fajult?

2004.03.16

Sajtóinformációk szerint tettlegességig fajult a Vas megyei szocialisták roma beléptetésének ügye. Verés, megfélemlítés, pártélet.

A szólás szabadsága, ha egyáltalán …

2004.03.11

Isten tudja, hogy nagyon helyes vagy éppen nagyon nem, de immár csaknem tradíció, hogy a Szabad sajtó napja alkalmából Szombathelyen koccintanak egymással a politikusok és az újságírók.

Online fordítóverseny: Végeredmény és ajándékok

2004.03.08

Partnereinkkel még ősszel hirdettük meg fiatalok számára szóló online fordítóversenyünket. A végeredmény, az értékes ajándékok listája és a győztes fordítás most megtekinthető az ALON-on.

Szem-szájnak ingere: EU-csatlakozási ünnepségek Szombathelyen

2004.03.05

Európa kapujában fedőnévvel nagyszabású ünnepségsorozatra kerül sor a vasi megyeszékhelyen az EU-csatlakozás napjaiban. Példának okáért lesz szimfonikus tűzijáték meg Európa Reggeli, jön a tévé, miegymás.

A városvezetés "vizet prédikál, és bort iszik"

2004.03.04

„Több pénzt a polgármesternek, több pénzt az alpolgármesternek.” Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Fidesz MPP Szombathelyi Frakciója Szabó Gábor és Ágh Péter részvételével. Újabb ellenzéki kritika a város költségvetéséről.

Kipróbáltuk a Skype ingyentelefont!

2004.02.23

Nem lehetetlen, hogy rosszul alszanak mostanság a távközlési cégek tulajdonosai, ami abszolút érthető lenne. Az ALON letesztelte a Skype ingyenes internetes telefont, s megállapította, hogy az biza’ működik, s nem is akárhogy. Borul a telefonpiac?

Ahogy a győriek látják: A Népszabadság a régióközpont-vitáról

2004.02.21

„Győr vezető szerepe ugyanis józan ésszel gondolkodva megkérdőjelezhetetlen. Nagysága, gazdasági ereje, kultúrája, egészségügye, földrajzi fekvése, infrastrukturális lehetőségei miatt mindenekelőtt a folyók városa alkalmas a régió centrum szerepére.”

Szombathelyi reptér: Szárnyaló tervek

2004.02.17

Nagy visszhangot váltott ki egy osztrák vállalkozói csoportnak egy minapi szombathelyi bemutatkozása. A cég nemzetközi repteret álmodott a városba, irányítótoronnyal, 1600 méter hosszú kifutópályával. Közzétesszük a látványterveket is.

Sikertelen szombathelyi EU-pályázatok: Még a kispadon sem

2004.02.14

Az MDF részéről kemény kritika hangzott el azzal kapcsán, hogy a szombathely önkormányzat által benyújtott pályázatok még tartaléklistára sem kerültek az Európa Pályázat Előkészítő Alap (PEA) első fordulójában.

Minikönyvek közszemlén

2004.02.12

Érdekes kiállítással rukkolt elő a megyei könyvtár. A földszinti teremben a hónap végéig aprócska könyvek százait lehet megtekinteni. Még Lenin-klasszikust is találtunk.

Március 15.: Tavaszünnep

2004.03.15

Az idei első igazi tavaszi napsugár is hozzájárult ahhoz, hogy szokatlanul sokan jöjjenek össze a vasi megyeszékhelyen zajló ünnepi eseményeken. A budapestiek pedig példát vehetnének a politikai békés egymás mellett élésből.

A Győrffy utcai "áldatlan állapotokról"

2004.03.10

Egy letakart íróasztal, néhány szék. Csendélet. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat irodájában igazán puritán körülmények uralkodnak. Amúgy sajtótájékoztató a szombathelyi „populációs” helyzetről, balhékról, kiköltöztetésekről és kitörési pontokról.

"Az ellenzék meg röhög az egészen"

2004.03.06

A vasi és a zalai szocialisták belharcával foglalkozik a Magyar Nemzet egyik szombati írása.

Ki mit iszik? Válaszok a Fidesz vádjaira

2004.03.05

Nyilatkozatban válaszolt az ellenzéki vádakra a helyi kormányzó erők nevében Szücs Gábor MSZP- és Abajkovics Péter SZDSZ-frakcióvezetõ. A nyilatkozatot változtatás nélkül közöljük.

Kőszegen a kommunizmus áldozataira emlékeztek

2004.02.28

A kommunizmus 100 millió áldozatára fáklyás felvonulással emlékeztek Kőszegen. A temetőnél beszédet mondott Markó Péter, a megyei közgyűlés elnöke. Majd ha egyszer együtt …

A kommunisták már a piacnál vannak!

2004.02.22

Méltatlanul keveseknek tűnt fel, hogy a szombathelyi piac bejáratánál maga a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula gyűjtötte az aláírásokat a kórház-privatizációról szóló népszavazáshoz. Az álruhás Mátyás királyként a nép közé vegyülő politikussal néhány szót is váltottunk.

Vas megye közgyűlése a régióközpontért

2004.02.19

A Vas Megyei Közgyűlés nevében Markó Péter elnök felhívással fordul megye és a régió lakosságához, a közélet és a politika szereplőihez, azt kérve, hogy a régióközpont Szombathely legyen. A felhívást változtatás nélkül adjuk közre:

Valentin, plaza, csók mindenkinek

2004.02.15

A Fülöp-szigeteken 5 ezer pár csókolódzott nyilvánosan Valentin nap alkalmával. A Savaria Plazában három. Ne tessék vihogni, a populációs arányokat tekintve nem olyan rossz a helyzet, a nők szerint különben sem a méret a lényeg.

Médiafront: A szombathelyi rádión a sor?

2004.02.13

Az MSZP szerint politikai okok miatt szűntetik meg a Magyar Rádió Szombathelyi Regionális Stúdióját. Információink szerint még nincs végleges döntés.

Linux: Lopakodás a reflektorfénybe

2004.02.11

A Linux már régóta kedves a programozói szíveknek, és legújabban nem csak azoknak. A BBC egy közérthető írást szentel e sokak számára még mindig misztikus operációs rendszer múltjának, jelenének és jövőjének. Elgondolkodtató tények és következtetések. Népművelés.

.