Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Szombathelyi reptér: Szárnyaló tervek

2004.02.17

Nagy visszhangot váltott ki egy osztrák vállalkozói csoportnak egy minapi szombathelyi bemutatkozása. A cég nemzetközi repteret álmodott a városba, irányítótoronnyal, 1600 méter hosszú kifutópályával. Közzétesszük a látványterveket is.

Sikertelen szombathelyi EU-pályázatok: Még a kispadon sem

2004.02.14

Az MDF részéről kemény kritika hangzott el azzal kapcsán, hogy a szombathely önkormányzat által benyújtott pályázatok még tartaléklistára sem kerültek az Európa Pályázat Előkészítő Alap (PEA) első fordulójában.

Minikönyvek közszemlén

2004.02.12

Érdekes kiállítással rukkolt elő a megyei könyvtár. A földszinti teremben a hónap végéig aprócska könyvek százait lehet megtekinteni. Még Lenin-klasszikust is találtunk.

A rendőrség a Fibisz-ügyről

2004.02.09

A pénteki sajtótájékoztató nyomán megkerestük a rendőrséget, hogyan is áll a Fibisz-ügy. Sok újdonsággal sajnos nem szolgálhatunk.

Kötelező sebességkorlátozók az új személykocsikon?

2004.02.06

Könnyen lehet, hogy hamarosan csak olyan új kocsikat lehet piacra dobni az Európai Unióban, amelyek fel lesznek szerelve sebességkorlátozó automatikával - írta csütörtöki számában a La Derniere Heure című belga napilap

Komondi nem mond le - A Szombathelyi TV-saga folytatódik

2004.02.05

Újabb sajtótájékoztató, amelyből megtudtuk, hogy a városi televízió nem közszolgálati, hanem kereskedelmi csatorna. A főszerkesztő szerint nem történt törvénytelenség a helyi televízióban, és nem is mond le.

Kétszintű érettségi: Nehezen tisztul a kép

2004.02.04

E tanév végén lesz utoljára főiskolai és egyetemi felvételi vizsga. 2005-től indul a kétszintű érettségi, amely jó magyar szokás szerint alaposan eltorzult az eredeti elképzelésekhez képest. A homály és a kétely oszlatására a Pedagógiai Intézetet is megkérdeztük.

Szombathelyi panelpiac: Érdemes-e felújítani?

2004.01.28

Szombathelyen is folyik a panellakások felújítása. A folyamat nemcsak az államnak kerül sokba, de nem valami jó üzlet a lakóknak sem. A felújításba fektetett pénzt ugyanis nem ismeri el a piac.

Újabb középiskolai sorrend: A Nagy Lajos országos kilencedik

2004.01.21

Egy hete tettük közzé a felvételi dolgozatok eredményei alapján összeállított , amelyen a Bolyai Gimnázium a 12. volt. Nos, a felvételi arányokat tekintve már a Nagy Lajos a jobb: országosan kilencedik. A szakközepek között kihúzhatja magát a szombathelyi Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola is.

Városi bál 2004, Szombathely

2004.01.18

Mintegy 500 vendég mulatott szombaton a Művelődési és Sportházban a város szezonnyitó báli eseményén. A rendezvényt Dr. Ipkovich György polgármester nyitotta meg.

Valentin, plaza, csók mindenkinek

2004.02.15

A Fülöp-szigeteken 5 ezer pár csókolódzott nyilvánosan Valentin nap alkalmával. A Savaria Plazában három. Ne tessék vihogni, a populációs arányokat tekintve nem olyan rossz a helyzet, a nők szerint különben sem a méret a lényeg.

Médiafront: A szombathelyi rádión a sor?

2004.02.13

Az MSZP szerint politikai okok miatt szűntetik meg a Magyar Rádió Szombathelyi Regionális Stúdióját. Információink szerint még nincs végleges döntés.

Linux: Lopakodás a reflektorfénybe

2004.02.11

A Linux már régóta kedves a programozói szíveknek, és legújabban nem csak azoknak. A BBC egy közérthető írást szentel e sokak számára még mindig misztikus operációs rendszer múltjának, jelenének és jövőjének. Elgondolkodtató tények és következtetések. Népművelés.

100 nap, amely nem rengette meg a világot

2004.02.06

Látszólag a kispályás politikai adok-kapok újabb epizódja volt Ágh Péter (Fidelitas) és Marton Zsolt (IDF) pénteki sajtótájékoztatója holmi vásárolt szavazatokról és fenyegetésekről. Ám ez az ügy – ellentétben az okmányiroda- és az Újságíró Klub-műbalhéval - akár komoly is lehet.

Vas megye nem egy Harlem

2004.02.06

A 2003-as bűnügyi helyzetet értékelték a megyei kapitányságon. Vas megye továbbra is nagyon biztonságos hely, viszont egyre nagyobb divat az ittas vezetés: minden éjjel 2-5 ittas vezető bukik meg. Szombathely a legfertőzöttebb minden tekintetben.

Magyarázatok: Az MSZP az okmányiroda- és a tévébotrányról

2004.02.04

Láthatóan az országos mintát követi a szombathelyi jobboldal, amikor valós, de nem különösebben súlyos problémák körül csap hangos lármát. A szocialisták meg nehezen barátkoznak a helyzettel. Sajtótájékoztatón jártunk.

Használtautó-biznisz

2004.02.01

Petíció ide, tüntetés oda, életbe lépett végül a jogszabály, mely szerint a külföldről behozott gépkocsik után regisztrációs adót kell fizetni. Gyorskörképünk alapján az derült ki, hogy amíg a használtautóval foglalkozók dörmögnek, a márkakereskedők még örülnek is az új helyzetnek.

Bukott a kisvárosi drogdíler és a nagyvárosi besurranó

2004.01.21

Egy szerdai rendőrségi sajtótájékoztatón kirajzolódott, hogyan is működik – illetve talán működött – a Szombathely-Körmend- Szentgotthárd drogútvonal. Megtudtuk az aktuális árakat, no meg azt is, kisvárosban nehéz a kábítószer-kereskedők élete.

Babák vízben és szárazon

2004.01.20

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell... Ismerősen cseng, ugye? Szombathelyen az egészen aprócskák is elkezdhetik, nemcsak az otthoni franciaágyon. A csecsemőúszáson és a baba-mama tornán jártunk.

Rendhagyó történelemóra: Emlékezés a doni áldozatokra

2004.01.16

A magyar történelem tele van fekete dátumokkal. Pénteken az egyik legfeketébbre, a 61 évvel ezelőtt zajlott doni csatára és az áldozatokra emlékeztek Szombathelyen, láthatóan politikai konszenzussal.

.