Hirdetés

Hirdetés

Fókusz

Paprika-kommandózott Szombathelyen az új egészségügyi miniszter

2004.10.29

Paprika-kommandó, helikopter-leszállóhely, aranyóra. E három furcsa kulcsfogalom köré csoportosult az újdonsült egészségügyi miniszterünk szombathelyi látogatása. Bár Rácz Jenő a kórházba jött sürgősségi tömb alapkövet letenni, a furfangos politikus elment ellenőrizni egy helyi boltba , hogy mérgeznek-e minket. Naná, hogy nem.

Gyurcsány, a mumus: Hende Csaba és Szijjártó Péter az Art Caféban

2004.10.09

Magyarország 2004 címmel tartott országértékelő kávézást Szombathelyen a jobboldal. A visszafogott hangvételű rendezvény főszereplője Hende Csaba és Szijjártó Péter volt. A mintegy kétórás beszélgetés központjában az új miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc személye állt. A jobboldal Szombathely visszahódítására készül.

Lurotex-elbocsátások: Mindig a multi a hunyó?

2004.10.03

A szentgotthárdi Lurotex ismét nagyarányú elbocsátásokra készül. A hír szomorú. Ugyanakkor az olasz cég példája felveti a gyanút, hogy a multinacionális cégek távozásának nem mindig a gonosz nemzetközi tőke az oka, hanem a hazai viszonyok. A Lurotex ugyanis szívesen maradna, ha hagynák őket.

Feldmár András: Odafigyelés, hipnózis, LSD

2004.09.27

Ha találok a fűben egy halat, és látom, hogy az szenved, miért vinném orvoshoz vagy pszichiáterhez? Meg kell látni mi a baja, mire van szüksége: el kell vinni a folyóhoz. Nincs szüksége terápiára. Ugyanígy van az emberrel is. Miért nem csináljuk ezt a saját gyerekeinkkel? – kérdezte a Művészetek Házában a világ egyik legvitatottabb lélekbúvára. A kanadai-magyar Feldmár András főként LSD-terápiájával haragította magára a szakmát, mi viszont tátott szájjal hallgattuk.

Praktiker: Tényleg olcsóbb?

2004.09.12

Az utóbbi években alaposan felforgatták vásárlási szokásainkat a bevásárlóközpontok. Mára legtöbbünk ott tart, hogy bármi házkörüli apróságra van szüksége, gondolkodás nélkül becélozza a Praktikert. Vajon jól tesszük-e? Kicsit körmére néztünk a népszerű barkácsáruházunk árainak, összehasonlítva a szombathelyi kiskereskedők kínálatával.

Karneválértékelő 2004: Hány a mennyi?

2004.10.22

Csütörtök este egy rövid fogadás és koktélparti keretében a szervezők megköszönték a Savaria Karnevál idei támogatóinak áldásos tevékenységüket. Nyilvánosságra kerültek az idei év látogatottsági és tetszési mutatói, és megkaptuk a kiadás-bevételi főösszegeket is. 18 milliós a nyereség. Papíron.

Kerényi Imre a Savaria Moziban: Jobbratérítő

2004.10.05

2006-ban a jobboldalnak kétharmados többséget kell szerezni a választásokon, hogy át lehessen szerveznie a magyar médiát. Új alkotmány is kell, hogy soha többé ne jöhessenek vissza „azok” – mondta hétfőn este Szombathelyen a Hír TV ismert műsorvezetője. Magánháború és küldetéstudatos jobboldali agitprop, avagy mindenki térítsen meg négy embert. Kommentálunk.

Reklámok a számítógépes játékokban

2004.10.02

Bár már évek óta találhatunk reklámokat egyes számítógépes játékokban, szakértők szerint ez a terület még csak most van igazán felfutóban. DaimlerChrysler terepjáró százait adták el regisztrált játékosoknak, és az amerikai hadsereg leghatékonyabb toborzóanyaga jelenleg egy játék. Eddig 14 millióan töltötték le.

A lignitügy jelene és múltja

2004.09.15

Egy új bírósági ítélet szerint elvileg furkálhat a Nógrádszén Kft. a nárai melletti erdőben. Cikkünk az új fejlemények tükrében részletes áttekintést és háttér-információt ad az irracionális ügyről. Egymilliárd tonna a tét.

Génkezelt élelmiszerek: Tudjuk-e, mit eszünk?

2004.08.11

A magyar piacon ma még hivatalosan nincsenek génkezelt élelmiszerek. De ami késik, nem múlik. Az Európai Unió egyelőre nagyon óvatos a géntechnológiával kifejlesztett élelmiszerek engedélyeztetésével kapcsolatban, több tagország is komoly aggályainak adott hangot.

.