Hirdetés

Hirdetés

Fókusz

Irkafirka személyiségteszt

2005.01.06

Felejtse el a pszichológusokat, nézze inkább vissza azokat a kis rajzokat, firkákat, amelyeket unalmas előadások és hosszúra nyúló értekezletek alatt készített a papír szélén. Talán árulkodóbbak a személyiség rejtett zugairól, mint bármi más.

Rút fenyők, ha összejönnek

2004.12.21

Egy délelőtti portyán becserkésztük a Szombathely közterein felállított karácsonyfákat. Az eredmény még a sekélyes várakozásainkat is alulmúlta. A megyeszékhely jó eséllyel pályázhatna az egy négyzetkilométeren a legtöbb igénytelen karácsonyfát felállítani képes európai város büszke címére.

Népszavazás: Ami minket illet

2004.12.05

A december 5-i népszavazás eredménytelenül zárult. Az ALON kigyűjtötte azokat az adatokat, amelyek a közelebbi környezetünkre vonatkoznak. Kiderült például, hogy errefelé több volt az igenek száma, mint az országos átlag, meg hogy Körmenden és Csepregen akarták leginkább a kettős állampolgárságot, és Sárváron legkevésbé. Kimazsoláztuk Önnek.

Orbán Viktor Szombathelyen: "Ne hallgass a Krampuszra!"

2004.12.02

Humorral alaposan feldúsított nagygyűlést tartott szerda este Szombathelyen Orbán Viktor. A Fidesz vezetője nemcsak a két igen mellett érvelt és további munkára buzdított a Sugár úton, de kivesézte a mai magyar gazdasági és politikai helyzetet is. Meglepetésre megjelent és felszólalt Duray Miklós is.

Gyurcsány Ferenc-live Szombathelyen

2004.11.18

Telt ház előtt tartott nagygyűlést Szombathelyen a magyar miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc egyszerre játszik érzelmi és értelmi húrokon, és bizony nem is tehetségtelenül. Hogy a meggyőző hangnemben előadott neo-bal szólamokra és az állami védőernyő zsugorítására mennyire lesz vevő a magyar társadalom, az egyelőre kétesélyes. De legalább izgalmas lesz a belpolitika.

2004: Ahogy mi láttuk

2004.12.31

Nem túlozzuk el a jelentőségét, de azért elmondjuk: Az ALON történetében 2004 volt az első teljes év. Talán kevésbé érdektelen, hogyan is nézett ki az utóbbi 12 hónap magazinunk – vállaltan kissé szubjektív – szűrőjén keresztül. Dühöngjön, mosolyogjon, értetlenkedjen, nosztalgiázzon velünk!

Virtuális temetők a neten

2004.12.13

Játszani, vetélkedni, tanulni, csevegni, barátkozni, randizni, szexelni, háborúzni eddig is lehetett az interneten. Újabban több virtuális temető is megnyitotta kapuit, ahova ismerőseinket, állatainkat, tárgyainkat, sőt fogalmainkat temethetjük, aztán ha meg akarjuk látogatni a sírt, a buszozás és a virág helyett csak klikkelnünk kell. Milyen jó, ugye?

Szombathelyi pizza-kiszállítók tesztje

2004.12.05

Négy ismert szombathelyi pizza-kiszállítót tesztelt le az ALON. A többféle szempont alapján történő összehasonlítást a majdnem mindenben maximumot nyújtó Görög Pizzéria nyerte, nem sokkal lemaradva tőle a szintén jól teljesítő, Savaria Plaza-beli Don Pepe. Őket követi a kissé leszakadva a belvárosi Babbo. A Petőfi utcai Pietro viszont elvérzett a próbán.

Lobbi az észak-déli közlekedési folyosóért

2004.11.20

Nem túlzás: Szombathely, Vas megye és az egész régió jövője a közlekedésen áll vagy bukik. A helyzet komolyságát mutatja, hogy pénteken egymással rivalizáló országok, régiók és települések jutottak közös nevezőre a tekintetben, hogy meg kell győzni az EU-t egy új Borostyánkő út fontosságáról

Parndorf: Márkafüggőknek

2004.11.01

Hetek kérdése, és egy új szó, egyben új vásárlási forma robban be a magyar köztudatba: az outlet. A helyzetet felderítendő mi a legismertebb ilyen jellegű osztrák intézményt vettük nagyító alá. A parndorfi outlet nemcsak annyiban racionális választás, hogy itt van a kertek alatt, de egyben magán viseli a műfaj minden attribútumát. Benyomások, tapasztalatok, árak.

.