Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Hideglelős este a Művészetek Völgyében

2004.07.29

Nem titok, elsődleges cél a Kispál és a Borz kőfejtős produkciója volt Öcsön. De ha már egyszer ott voltunk, kapolcsoztunk is kicsit. Ez utóbbit nálunknál ismertebb emberek is cselekedték: a nagy dínomdánomban egy percen belül sikerült beleütköznünk Eperjes Károlyba és Bajor Imrébe.

Erős külső befolyásoltság - Volt Fesztivál 2004

2004.07.11

Három élményekkel és zenével telített nap Sopronban. A Tankcsapdától a Hiperkarmán át az E-Z Rollersig és még tovább is. Immáron a 12. alkalommal.

Shrek 2: Nem mese ez, gyermek

2004.07.02

Aki szerette a Shrek első részét, annak bejön a morcos, de nagyszívű ogre második kaladja is. Ám mivel az eredeti ötletek elapadásának halovány jelei is mutatkoznak, kicsit már most aggódunk a készülő harmadik epizód miatt. Mellékszál: Meddig lesz szükség hús-vér színészekre?

Gösser-természetfotók a Fő téren

2004.06.18

Persze, lehet fanyalogni, hogy a multinacionális cégek megölik a kultúrát, a reklám meg alapból undorító. A helyzet azonban az, hogy egyik kedvenc sörünk vándorkiállítása egyáltalán nem ciki, ráadásul meg sem akarja pumpolni az államot a Művészet címszó alatt.

Tigrics: Alulreprezentált hangfájlok az éjben

2004.06.13

Hogy miként zajlik le egy kifejezetten komótos léptű gyorstalpaló kurzus a művészet témakörében? Hogy hogyan kerül elő a laptopból a zene Tigrics vezényletével? A PUK-csoport estjén kiderült. De ki ez a Tigrics?

Hopplá Fesztivál, Szentgotthárd

2004.07.26

Így a nyári, a megyénkben tapasztalt uborkaszezon kellős közepén üde színfoltra bukkanunk. Szentgotthárdon a Hopplát idestova 15 éve rendezik meg. Mit tehetünk mást, hát leruccanunk oda a piroskán. Aperitif, Tankcsapda, bluesra-hangoltság.

Esterházy Péter: Bevezetés a szépirodalomba - Az enfarkába harapó posztmodern kelgyó

2004.07.08

Többen tartják még a Harmonia Cælestisen túl is Esterházy főművének. Az azonban bizonyos, hogy kevés olyan kortárs írónk van, akire ne lett volna, ne lenne hatással ez a tavaly újfent kiadott könyv. Ezeken túl az egyszerű halandó pedig akkor jár a legjobban, ha hagyja magát engedni.

Lamantin Jazz Fesztivál 2004

2004.06.21

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor. A közel egy héten át tartó események 22-én kedden indulnak. Íme a részletes program és egyéb háttérinformációk a fellépőkről és a kísérőrendezvényekről.

James Joyce-szobor Szombathelyen

2004.06.16

A Fő tér 40-es számú házának falából egy szemüveges, kalapos, sétabotos, íróforma ember bújik elő. James Joyce kultikus regényíró szeretnivaló szobrát stílusosan június 16-án leplezték le. Az ír nagykövettel profán módon a magyar sörökről is sikerült néhány szót váltanunk.

Elindult a ReJoyce 2004: De hol vannak a nézők?

2004.06.11

Rendkívül kellemes művészeti élményeket tudhat maga mögött az a félszáz ember, aki vette a fáradtságot, és csütörtök este ellátogatott a ReJoyce fesztivál nyitányára. Pikáns, hogy fesztivál kapcsán a sajtóban egymásnak üzengető értelmiségnek hűlt helye volt a BDF dísztermében.

.