Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Lévai Balázs irodalomról, írói hóbortokról, médiáról

2004.08.24

Lévai Balázs az M1-en havonta jelentkező, világhíres szerzőket felvonultató beszélgetéseinek teljes változataiból és az úti beszámolókból könyv született. Ugyancsak Bestseller – A világ nyitott könyv címmel. A szerző múlt héten, az ünnepek előtt járt a szombathelyi . Az irodalmárt az ALON is jól faggatóra fogta.

Sziget 2004 - Élménybeszámoló attitűddel

2004.08.12

A Szigetre száműzött szerencsés kollegánk sokregiszteres esszenciája arról a bizonyos augusztus eleji egy hétről. Koncertek, események, hangulatok, nevek és információk garmadája mindazoknak, kik kíváncsiak arra, mi is van a bulvársajtó és a kereskedelmi média üres beszámolóin túl.

Charles Frazier: Hideghegy

2004.07.30

A hozzám hasonló maradi műélvezők számára nincsen valamirevaló próza valamirevaló történet nélkül. A Hideghegyre ez ügyben nem lehet panasz, a regény zseniálisan ötvözi a romantikát és a hűvös, véres valóságot. Szem nem marad szárazon.

Hopplá Fesztivál, Szentgotthárd

2004.07.26

Így a nyári, a megyénkben tapasztalt uborkaszezon kellős közepén üde színfoltra bukkanunk. Szentgotthárdon a Hopplát idestova 15 éve rendezik meg. Mit tehetünk mást, hát leruccanunk oda a piroskán. Aperitif, Tankcsapda, bluesra-hangoltság.

Esterházy Péter: Bevezetés a szépirodalomba - Az enfarkába harapó posztmodern kelgyó

2004.07.08

Többen tartják még a Harmonia Cælestisen túl is Esterházy főművének. Az azonban bizonyos, hogy kevés olyan kortárs írónk van, akire ne lett volna, ne lenne hatással ez a tavaly újfent kiadott könyv. Ezeken túl az egyszerű halandó pedig akkor jár a legjobban, ha hagyja magát engedni.

Szombathelyi pajzánságok: Biztosra mentek

2004.08.19

Győztes csapaton ne változtass! – járhatott az ismert sportmondás a Karneválszínház illetékesei fejében, amikor annak idején kiötlötték az idei stratégiát. A Szombathelyi pajzánságok izgalommentesen hozza a minőségi népszórakoztatás kötelező kűrjeit, nincs bent semmi olyan, ami ne tetszhetne egy nyárvégi karneválon.

Miért néznek hülyének? - Óriásplakátok a Felvonulási téren

2004.08.08

Ötödszörre rendezik meg szeretett székesfővárosunkban az Arc szabadtéri óriásplakát-kiállítást. Az idén mi is arra jártunk, s habár lelkesedési szintünk jóval a honi média átlaga alatt van, ízelítőnek azért készítettünk pár fotót: Hátha másnak jobban bejön.

Hideglelős este a Művészetek Völgyében

2004.07.29

Nem titok, elsődleges cél a Kispál és a Borz kőfejtős produkciója volt Öcsön. De ha már egyszer ott voltunk, kapolcsoztunk is kicsit. Ez utóbbit nálunknál ismertebb emberek is cselekedték: a nagy dínomdánomban egy percen belül sikerült beleütköznünk Eperjes Károlyba és Bajor Imrébe.

Erős külső befolyásoltság - Volt Fesztivál 2004

2004.07.11

Három élményekkel és zenével telített nap Sopronban. A Tankcsapdától a Hiperkarmán át az E-Z Rollersig és még tovább is. Immáron a 12. alkalommal.

Shrek 2: Nem mese ez, gyermek

2004.07.02

Aki szerette a Shrek első részét, annak bejön a morcos, de nagyszívű ogre második kaladja is. Ám mivel az eredeti ötletek elapadásának halovány jelei is mutatkoznak, kicsit már most aggódunk a készülő harmadik epizód miatt. Mellékszál: Meddig lesz szükség hús-vér színészekre?

.