Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Tavaszi bécsi kiállítások

2005.03.14

Marc Chagall, John F. Kennedy, a szentimentális Bécs, Andersen és húsvéti vásár. Többek között. Idén tavasszal a szokottnál is erősebbnek tűnik az osztrák főváros kiállítás-felhozatala. Csak emlékeztetőül: Tőlünk Bécs mindössze másfél óra autóút.

Rímekben mondva el: Rhyme Time Hip-hop Fesztivál

2005.03.06

Silány, futószalagon legyártott zenékkel hosszú távon nem érdemes a közönség elé állni. Ez hatványozottan áll a hip-hopra. E rendezvény szervezői másodszorra sem bíztak semmit a véletlenre. A névsor több mint impozáns volt Oladon: FankaDeli, MC Gőz, Artos Csaba, Minimal Project, Beat Dis stb.

Tóth Vera, Sickratman és mások: Tavaszi koncertek az OMK-ban

2005.03.02

Tóth Vera, Kispál és a Borz, Sickratman, Neo, Alvin és a Mókusok és még egy szakajtó egyéb izgalmas név fordul meg idén tavasszal az Oladi Művelődési Központban. Most hétvégén például Rhyme Time: hiphop rogyásig. Időpontok, háttérinfók.

Pop Art Market: Prieger Szabolcs új zenekara

2005.02.22

Az Anima Sound Systemből ismert Prieger Szabolcs új zenekart alapított Pop Art Market néven. A szombathelyi székhelyű trió maxija és klipje májusban jelenik meg, a nagylemez valamikor ősszel jön ki. Szabolcs egy interjú keretében beszélt a részletekről.

Aranyfolyó hömpölyög a Central Parkban

2005.02.14

Christo, a bolgár származású világhírű becsomagoló-művész most éppen New Yorkban akciózik. Az ALON eredeti képeket kapott a helyszínről.

Az irodalmár gróf esete az öles termetű szaxofonossal: Esterházy Péter estje a Művészetek Házában

2005.03.10

Meglepő lehet, ha egy nemzet legismertebb írója egyben fajsúlyos is. Hogy vajon mennyi ebből az értő olvasó, rongyosra vannak-e lapozva a megvett kötetek, az persze nehezebben mérhető. Az azonban igen, hogy mennyien jelennek meg a felolvasáson. Örömmel konstatálhatjuk: nagyon sokan.

Falfelfújt galériás kerettel: Graffiti-kiállítás Szombathelyen

2005.03.03

Kis ízelítő, termékminta, ugranak be a szavak. A kíváncsiságból betérő meg majd járván a várost, kissé tán másként tekint az ilyes feliratokra-képekre. Ha persze ennyit nem is ér el az MMIK-ban zajló kiállítás, érdekes óra tölthető el e falak közt. Rask, Rapa és Nikon segedelmével a hip-hop-kultúra egyik alappilléréről.

Korszerűtlen elmélkedések, avagy sanzonnal elmegy - Hobo Faludy György-estje

2005.03.01

Hobo immáron 60 évesen is az, aki hajdanán volt. Hogy jó-e ez, azt döntse el mindenki maga. A Művészetek Háza pincéjében két zenésztársával lépett elénk. Mindez, szorosan az esthez kapcsolódva, vizsgálatra sarkallt.

A búsképű dalnok színrelépése: Cseh Tamás-koncert Körmenden

2005.02.20

Az énekes keze az első akkordok előtt megremeg, de aztán lendülettel kezd bele. Hiteles az egész, a politikában bokáig gázolva se fintorgunk. Cseh Tamás 62 évesen is lehengerlő előadó.

A Nagy Könyv - Indul a mega-kultúrshow

2005.02.10

„Kulturális esemény Magyarországon még nem kapott ekkora nyilvánosságot” – hangzott el az illetékesektől az ígéret Szombathelyen azon a rendezvényen, ahol A Nagy Könyv című, koratavasszal induló program előkészítése zajlott. Angliában már tarolt a BBC által szervezett könyvshow, kérdés, le lehet e nyomni a kultúrát a Pongóra és Győzikére kiéhezett magyar nép torkán. Ha jól csinálják, szerintünk igen.

.