Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Tudják a tutit - Kispálék a Fényes Ösvényen

2005.04.24

Két éve, a is ugyanez volt a felállás. A Hollywoodoo alapozta a Kispáléknak. A szisztéma azóta se változott. A pultból kikért alkohol szétárad a szervezetben, szálláscsinálójául a testes csávó csapatának sodró metáljához. A Bandiék zenéjét meg úgyis tudja kívülről mindenki. Ennyire egyszerű.

Mamma Mia! - Musical szenzáció Bécsben

2005.04.20

Október 20. és 29. között a bécsi Stadthalléban vendégeskedik a világ legnagyobb musical showja, az ABBA-slágerekből épült Mamma Mia!, amelyre elővételben eddig huszonötezer jegy fogyott el. Képek a műsorból.

Emléktáblát kapott Bárdosi Németh János

2005.04.11

A költészet napja alkalmából a Széll Kálmán utcai szülőház falán emléktáblát kapott Bárdosi Németh János. Jó, jó, csóválhatja a fejét az olvasó, de kicsoda Bárdosi Németh János? Elmondjuk.

Anima-koncert Szombathelyen: Széllel szemben, jó irányba

2005.04.03

„Ez a bongyor hajú csávó válasz egy csomó korábbi kérdésre. Nekem kurvára bejön az egész” – kiabálja a koncert vége felé fülembe kissé akadozó nyelvvel a város egyik ismert underground-arca. Véleményével nincs egyedül. A megújult Anima Sound System a járt utat járatlanra cserélte, kockáztat, és jól teszi.

A Nagy Könyv nálunk

2005.03.21

Néhány hete már beszámoltunk A Nagy Könyv mozgalom . Egy hétfői sajtótájékoztatón további részleteket tudtunk meg az elkövetkezendő programokról, s már lokális népszerűségi listákkal is tudunk szolgálni. A megyei könyvtárban például mostanában Tolkien és Lőrincz L. László a legnépszerűbb. Már Szombathelyen is megjelentek a szavazólapok és az ALON-on is

Óriáskönyvek minálunk

2005.04.23

Nemcsak érdekesek, de egyben azonnali lapozásra csábítanak a Berzsenyi Dániel Könyvtárban közszemlére tett óriáskönyvek. Az ingyenes kiállítást május 7-ig lehet megtekinteni. Mi már megtettük.

A Nagy Könyv tavaszi programjai Vas megyében

2005.04.16

A Nagy Könyv program kilépett a megyeszékhely határain kívülre. A tavasz folyamán a megye összes városában elindulnak a könyvtári rendezvények. Az eddigi listák a magyar olvasók jó ízléséről tanúskodnak. A Herry Potter nincs az élbolyban.

Eleanor Herman: Királyok szeretői

2005.04.09

Lillie szerint egy nap a herceg így szólt hozzá: „Már annyit költöttem rád, hogy abból egy hadihajót lehetne vásárolni.” Mire ő csípősen így felelt:” És annyit töltöttél is belém, hogy abban már úszni is tudna a hajó.” Kultúrtörténeti kalandozás a budoárokban.

E. L. Doctorow: Regénykék az édeni Amerikából

2005.03.27

A legjobb írókat onnan lehet felismerni, hogy számukra nem okoz problémát az irodalmi minőség és az olvasmányosság összeboronálása. Doctorow öt zseniális novellán keresztül mutatja be a számunkra ismeretlen Amerikát, és emlékeztet arra, hogy még a 21. század agymosó tömegmédia korában is van személyiségünk. Amire nem árt vigyázni.

Lehetséges alternatívák: SoundClash Fesztivál 2005

2005.03.20

Az OMK-s SoundClash Fesztiválokat az teszi eseménnyé, hogy immáron hetedszerre tágítják a helyi tudatot a zene terén. Biztos érzékkel szelektálja egymás mellé a különböző stílusok hazai legjobbjait. Hadd pallérozódjék a belénk szorult lélek. Neo, Freshfabrik, Másfél, Sickratman, Kowalsky meg a Vega etc.

.