Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Tavasszal lesz a szombathelyi Anima-koncert

2005.02.03

Egyelőre még nem sikerült időt és helyszínt találni a szombathelyi Anima-koncert számára, de dolgoznak az ügyön - tájékoztatta az ALON-t Prieger Zsolt, a zenekar frontembere.

Mi marad meg a régi idők magyar rockzenéjéből?

2005.02.02

A magyar kultúra egyik izgalmas és feltáratlan szegletét, a hetvenes és nyolcvanas évek rockzenéjének koncert- és demófelvételeit kutatja és menti az utókornak Bálint Csaba. Állami támogatást, hivatalos segítséget nem kap, gyűjteménye mégis izgalmasabb, mint számos sokmillió adóforintból gazdálkodó, látogató nélküli múzeumé. Csaba várja Vas megyei segítők jelentkezését is, mivel rocktörténet-ügyben ez a régió meglehetősen feltáratlan.

Egy este Kern Andrással: Csudafilm

2005.01.22

A Csudafilmet bevallottan az emberek szórakoztatására készítették, és szombathelyi nézőknek láthatóan és hallhatóan tetszett is mű. Az alkotókat a díszbemutató után kérdezhették a Savaria Mozi vendégei, mi pedig Kern Andrással váltottunk néhány szót a film előtt.

Régi bibliák a megyei könyvtárban

2004.12.28

Több mint egy tucat kuriózumnak számító, több száz éves biblia várja a látogatókat a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadótermében. Megnéztük őket, közben megtudtuk, még kölcsönöznek bibliákat az emberek.

Marton László Távolodó: Ezeregy rémes éjszakám legszebb meséi

2004.12.18

Kedves fiatalok, ha képben akartok lenni, mikor is a sörök mellett az idősebb kollega élménybeszámolóit hallgatjátok a nyolcvanas évekről, Marton László Távolodó szösszenetei használható viszonyítási pontnak szolgálnak. Vas megyei vonatkozások is vannak, ismerős nevekkel.

Ötzi-ruhák a Savaria Múzeumban

2005.02.03

A szombathelyi Ötzi-kiállítás kisebb, mint amire a plakátok és a beharangozók alapján számítottunk, de annyit előnyére írhatunk, talán érdekli az embereket.

Vágvölgyi B. András: Tarantino mozija

2005.01.31

Egy Quentin Tarantinóról szóló könyv a Kill Bill-t követően pusztán az idő kérdése volt. Médiaérzékeny híveként és avatottságában a mestert illetően csak Vágvölgyi jöhetett szóba. Szinte adja magát az együttállás, a csillagok kémlelése nélkül is.

Megint jönnek, kopogtatnak: Énekmondók Szombathelyen

2005.01.18

Január 19-21. között zajlik Vas megyében a Magyar Énekmondók VII. Találkozója. A meghívottak ezekben a napokban járják a megye falvainak iskoláit és művelődési házait, a gálaestre pedig csütörtökön este kerül sor az OMK-ban. A középpontban az idén József Attila áll.

Az Anima csak januárban ér Szombathelyre

2004.12.27

Jól sikerültek eddig az új felállású Anima Sound System koncertjei – mondta az ALON-nak Prieger Zsolt zenekarvezető -, ezért is nagyon sajnálják, hogy időpont-egyeztetési gondok miatt nem lesz koncert decemberben a Savaria Moziban. Másról is beszélgettünk.

"A legnépszerűbb rock & roll trió" nálunk - Tankcsapda-koncert

2004.12.12

A pár héttel ezelőtti Kispál- és a két hét múlva bekövetkező Anima-koncert között még egy harmadik honi élcsapat, a 15 éves Tankcsapda is megfordult az OMK-ban. Lelkesedésünk azonban most némileg visszafogott, és ami megérdemli, az nem marad kritikátlanul. Előzenekarként a Moby Dick pengetett.

.