Fokozódik a hőség - A héten újabb hőhullám érkezik

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.08.16. 00:37

Ismét 33-38 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani. Mutatjuk, mikor.

A hőség és az aszály is fokozódik a következő napokban - közölte hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az aszállyal kapcsolatban a Facebook-oldalukon úgy fogalmaztak: "tragikus a helyzet".

Honlapján a meteorológiai szolgálat azt írta: Magyarországon nem javul a csapadékhelyzet, csak romlik. Az elszórt záporok eddig is kevés esőt hoztak és azt is csak kis területre, így az aszály tovább súlyosbodott. Példaként említették, hogy Békéscsaba térségében a napraforgó- és a kukoricaállományok állapota "elkeserítő képet mutat".

Hozzátették, a folytatás sem ígér sok jót, pedig már a repce vetéséhez kellene a magágyat előkészíteni, de csapadék továbbra is csak alig, elszórt záporok formájában várható.

Időjárás-előrejelzés szerdára - Hőség 

Időjárás-előrejelzés szerdára - Hőség 
Időjárás-előrejelzés szerdára - Hőség - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Hőség 

Időjárás-előrejelzés - Fokozódik a hőség és az aszály
Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Hőség - Forrás:met.hu

Ráadásul újabb hőhullám érkezik, a hőmérséklet csúcsértéke csütörtökig emelkedik majd, akkor 33-38 Celsius-fokra lehet számítani.

Pénteken érkezik egy hidegfront, amely mérsékli majd a forróságot. A jelenlegi előrejelzés szerint viszont a pénteki fronttal is csak kevés eső érkezik, országos, számottevő csapadékra továbbra sincs kilátás - ismertette a meteorológiai szolgálat.

.