Egy egyszerű, ünnepi sütőtökkrémlevest és két könnyű halas ételreceptet osztunk meg önökkel.
Karácsony előtt egyre sűrűsödnek a feladatok, az idő pedig véges. Szenteste pedig valami igazán ínycsiklandozó finomsággal kellene előrukkolni. Azon kívül az esti menü, ne terhelje meg a gyomrot, sőt ha lehet, készüljön el gyorsan.
Íme, itt van egy egyszerű, ünnepi sütőtökkrémleves és két könnyű halas ételrecept ajánlat:
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt melegítsük el. A sütőtököt mossuk meg, daraboljuk, a magokat kaparjuk ki és helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
A 180-190 fokosra előmelegített tepsiben süssük készre, kb. 35-40 perc alatt. A sütőtököt hűtsük ki.
A kihűlt sütőtökről húzzuk le a héját. A botmixer poharába tegyük bele, majd adjuk hozzá a tejszínt, a mézet, a sót és a borsot. Botmixerrel dolgozzuk össze, majd a tűzhelyen egy edényben forraljuk össze. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis vízzel hígíthatjuk.
Aprítsuk fel a tökmagot, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. Tejszínnel, pirított tökmaggal esetleg tökmagolajjal tálaljuk.
>>> Ha hagyományos ízekre vágyik, akkor ezt a három nagyon finom, klasszikus ételt ajánljuk szentestére
>>> Ha szárnyasokból készült ételrecept érdekli, ezt ajánljuk.
2. Sütőben sütött hal (lazac, pisztrángfilé vagy hekkfilé) >>>
3. Tepsiben sült tejszínes-kapros halfilé >>>