Karácsonyi menü - Három egyszerű, de különleges ünnepi vacsora szentestére

Ünnepi receptek

alon.hu

2020.12.21. 16:38

Egy egyszerű, ünnepi sütőtökkrémlevest és két könnyű halas ételreceptet osztunk meg önökkel.

Karácsony előtt egyre sűrűsödnek a feladatok, az idő pedig véges. Szenteste pedig valami igazán ínycsiklandozó finomsággal kellene előrukkolni. Azon kívül az esti menü, ne terhelje meg a gyomrot, sőt ha lehet, készüljön el gyorsan.

Íme, itt van egy egyszerű, ünnepi sütőtökkrémleves és két könnyű halas ételrecept ajánlat:

Sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémleves
Sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 sütőtök (Vásárláskor figyeljünk oda: A sütőtök szép narancssárga valamint ép, egészséges héjú legyen.)
  • 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • 2 ek. méz
  • 5 dkg tökmag
  • só, bors

Elkészítés:

A sütőt melegítsük el. A sütőtököt mossuk meg, daraboljuk, a magokat kaparjuk ki és helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

A 180-190 fokosra előmelegített tepsiben süssük készre, kb. 35-40 perc alatt. A sütőtököt hűtsük ki.

A kihűlt sütőtökről húzzuk le a héját. A botmixer poharába tegyük bele, majd adjuk hozzá a tejszínt, a mézet, a sót és a borsot. Botmixerrel dolgozzuk össze, majd a tűzhelyen egy edényben forraljuk össze. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis vízzel hígíthatjuk.
Aprítsuk fel a tökmagot, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. Tejszínnel, pirított tökmaggal esetleg tökmagolajjal tálaljuk.

 >>> Ha hagyományos ízekre vágyik, akkor ezt a három nagyon finom, klasszikus ételt ajánljuk szentestére

>>> Ha szárnyasokból készült ételrecept érdekli, ezt ajánljuk.

2. Sütőben sütött hal (lazac, pisztrángfilé vagy hekkfilé) >>>

3. Tepsiben sült tejszínes-kapros halfilé >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.