A karneválra elhárult a balesetveszély a Savaria mozi árkádjánál – legalábbis egy időre

2014.08.18. 13:58

Csak gyorsjavítás történt, a problémát kiváltó okok nem szűntek meg.

De csak gyorsjavítás történt, a problémát kiváltó okok nem szűntek meg.

Meglehetősen furcsa képet festett az elmúlt hetekben a Savaria mozi árkádja: a többek között a Cinema Café teraszaként szolgáló területen található oszlopokon „Vigyázat, balesetveszély!” feliratú A4-es méretű papírok figyelmeztettek arra, hogy a betonlapok bármikor leválhatnak oszlopokról. Így az asztaloknál ülő vendégek kénytelenek voltak a balesetveszély árnyékában elfogyasztani italaikat.

Ez még a múlt heti állapot

Ez még a múlt heti állapot

Nos, a helyzet hétfőn délelőtt megváltozott: ott jártunkkor azt tapasztaltuk, hogy egy munkás megtisztította a vakolattól a betonlapokat, majd azokat újra az oszlopokra ragasztotta.

Hétfő délelőtti gyorsjavítás

Hétfő délelőtti gyorsjavítás

Így, ha csak rövid időre is, de talán a karnevál idején nem kell azzal szembesülniük a városba érkezőknek, hogy a belváros közepén balesetveszélynek vannak kitéve.

Rövid időre, mert információink szerint az elmúlt három évben ez a hatodik alkalom, hogy hasonló munkát kellett elvégezni, hol itt, hol ott, engedtek a gravitációnak a lapok.

Nagyszálló, balesetveszély

Mondjuk ettől függetlenül még a felvonulások útvonalába eső nagyszálló sarkán ott virít a tetőről potyogó cserépre figyelmeztető tábla; de ez már egy másik történet.

Vissza a moziárkádhoz: az elmúlt hét végén fotóztuk körbe a területet, majd küldtük el kérdéseinket az önkormányzathoz. Válaszokat egyelőre nem kaptunk.

Megkérdeztük egyebek mellett azt, hogy tud-e a problémáról az önkormányzat, ki helyezte ki a balesetveszélyre figyelmeztető papírokat, mi az oka a potyogásnak, garanciális-e még a munka? Amint megkapjuk a kért információkat, frissítjük velük cikkünket.

Azt viszont egy szakembertől tudjuk, hogy a probléma oka kivitelezési hiba lehet. Konkrétan az, hogy az oszlopokra betonréteget húztak, ezt követően ragasztották rá a lapokat. A beton viszont egy idő után „ledobja” magáról őket. Az is gondot okoz, hogy a 40x40 centis lapok túl nagyok, nehezek, ezeknél kisebbekkel kellett volna dolgozni.

Tehát a közvetlen balesetveszély egyelőre megszűnt, de a probléma még mindig nem oldódott meg.

A mozi melletti árkádot három évvel ezelőtt adták át, 60 millió forintba került felújítása.

.