Hirdetés

Hirdetés

Ausztria

Tilos a vuvuzela a hétvégi bécsi Dunasziget Fesztiválon

2010.06.25

 Tilos vuvuzelát bevinni az Európa legnagyobb szabadtéri fesztiváljaként hirdetett bécsi Dunasziget Fesztiválra. A péntektől vasárnapig tartó ingyenes rendezvény szervezői úgy döntöttek, hogy száműzik a hangerejük miatt a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon élénk vitát kiváltó műanyag trombitákat. A fesztivál látogatóinak tekintettel kell lenniük egymásra - érveltek a bécsi rendezők. "Senki sem találja túl kellemesnek, ha nem hallja a kedvenc együttesét, mert a közvetlen közelében fülsértően trombitálnak" - mondta egyikük, Sascha Kostelecky. A Dunasziget Fesztivál "nem futballstadion" - tette hozzá. A 27. Dunasziget Fesztiválon kétezer fellépő szórakoztatja a közönséget, köztük Billy Idol, a HIM együttes, Paul van Dyk lemezlovas, a Bunny Lake osztrák elektronikuszenei formáció valamint Roger Hodson, a Supertramp együttes egykori szövegíró-énekese.     Ismét lesz ingyenes bécsi Duna-sziget Fesztivál (2010. június 25-27.)

Boltteszt: EO bevásárlóközpont Felsőőrben (Oberwart)

2010.06.17

Nagy izgalmakban nem volt részünk.

Egy négytonnás sziklatömböt szállítanak Kínából az ausztriai Dachstein hegy tetejére.

2010.06.15

A szokatlan vállalkozás célja nem más, mint a kő elhelyezésével egy művészeti installációt létrehozni a közel háromezer méteres hegy tetején.

Rekordszámú látogató a Templomok hosszú éjszakáján Ausztriában

2010.05.30

Mintegy 350 ezren, a tavalyinál 40 ezerrel többen vettek részt a Templomok hosszú éjszakája rendezvényein Ausztriában.

A nagyvárosok közül Bécsben a legjobb az életminőség

2010.05.26

Bécs büszkélkedhet a legjobb életminőséggel a világ nagyvárosai között - derült ki egy külföldi üzleti vezetők körében végzett felmérésből.

.