Hirdetés

Hirdetés

Ausztria

Tirol Schlossberghof Panzió, Lienz (szállásteszt)

2010.07.10

Négy napon át volt szerencsénk kipróbálni, milyen is lehet hegyek ölelésében egy alpesi panzióban kikapcsolódnunk. Kirándultunk, fotóztunk, pihentünk és megkóstoltunk mindent.

Egy osztrák autópálya-alagútban jött világra egy baba

2010.07.08

Szélenergia-hasznosítás Ausztriában: konfliktusmentesen

2010.07.03

Új lendületet kapott a szélenergia-ágazat Ausztriában, s a magyar határral szomszédos Burgenland tartomány élen jár ebben. Néhány év alatt duplájára nő a szélerőművek száma.

Bécs: Mától kötelező a kutyajogosítvány a harcikutyák tulajdonosainak

2010.07.01

Tilos a vuvuzela a hétvégi bécsi Dunasziget Fesztiválon

2010.06.25

 Tilos vuvuzelát bevinni az Európa legnagyobb szabadtéri fesztiváljaként hirdetett bécsi Dunasziget Fesztiválra. A péntektől vasárnapig tartó ingyenes rendezvény szervezői úgy döntöttek, hogy száműzik a hangerejük miatt a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon élénk vitát kiváltó műanyag trombitákat. A fesztivál látogatóinak tekintettel kell lenniük egymásra - érveltek a bécsi rendezők. "Senki sem találja túl kellemesnek, ha nem hallja a kedvenc együttesét, mert a közvetlen közelében fülsértően trombitálnak" - mondta egyikük, Sascha Kostelecky. A Dunasziget Fesztivál "nem futballstadion" - tette hozzá. A 27. Dunasziget Fesztiválon kétezer fellépő szórakoztatja a közönséget, köztük Billy Idol, a HIM együttes, Paul van Dyk lemezlovas, a Bunny Lake osztrák elektronikuszenei formáció valamint Roger Hodson, a Supertramp együttes egykori szövegíró-énekese.     Ismét lesz ingyenes bécsi Duna-sziget Fesztivál (2010. június 25-27.)

.