Hirdetés

Hirdetés

média

Ezentúl fizethetünk a közérdekű adatok kiadásáért

2015.07.06

Ez a világ legkisebb újságja

2015.06.24

Láttad?

MTI Fotó: Lehoczky Péter Gécs Béla tipográfus, nyomdász 17 milliméter széles és 25 milliméter magas, 8 oldalas, Gutenberg című újságja a békéscsabai Kner Nyomdában 2015. június 24-én. A nyomdászat feltalálásának 575. évfordulójára, mindössze 300 példányban készült kiadvány a nyomda ismeretei szerint a világ jelenleg legkisebb nyomtatott újságja. 

Eltemették Obersovszky Pétert

2015.06.12

Láttad?

Utolsó útjára kisérték pénteken Obersovszky Péter újságírót, aki május 31-én, hosszan tartó betegség után, 55 éves korában halt meg. Hamvait nagybátyja, az 1956-os forradalom után halálra ítélt, majd hosszú börtönévek után szabadult Obersovszky Gyula mellé temették a Fiumei úti sírkertben. Személyes hangú búcsúbeszédében Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója elmondta: évtizedes emberi, szakmai, munkahelyi és elvbaráti kapcsolat fűzte az elhunythoz, aki a közönségnek és kollégáinak élt, "a munka volt számára a szerelem", mindig kiállt az elesettek és a rászorulók mellett. Hozzátette: Obersovszky Péternek "határozott véleménye volt az országról és a különböző politikai irányokról; hittel és elkötelezettséggel képviselte a számára meggyőző elveket", felkészülten volt "az újságírás örök harcosa". A társaság központja volt, aki szabadidejében sem tudta levetni újságírói mivoltát; kérdezett, magyarázott, ő volt "a nagy mesélő, akit szájtátva hallgattunk mindannyiszor". Soha nem a konfliktusokat, hanem a kompromisszumokat kereste. Egyaránt otthonosan mozgott a média műfajaiban és a tanári szerepben, nagy kedvence mégis a történelem volt; terepasztalon szerette újrajátszani a történelem nagy ütközeteit. "Nekünk te vagy, te maradsz a tábornok" - utalt Obersovszky Péter hobbijára a kollégák nevében Fábián Barna műsorvezető. Takaró Károly református püspök azt emelte ki: az elhunyt tisztában volt azzal, hogy "a kimondott szó mindig önálló útra tér (...) a szavatok a beszéd végeztével tovább él". Obersovszky Péter 1986-tól haláláig a médiában dolgozott, az elmúlt években a Magyar Televízió és a Kossuth Rádió műsorvezetője volt.

A legszebb 21 magyar lány

2015.06.05

Láttad?

Több mint ezer jelentkező közül került ki az a huszonegy lány, akik közül tizenhatan június 21-én a Duna csatorna élő adásában mérkőzik meg egymással a Magyarország szépe címért. A lányokat a szépségük mellett rátermettségük, nyelvtudásuk, tájékozottságuk alapján választotta be egy szakmai zsűri a legszebbek közé - hangzott el a verseny pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten. A középdöntőbe ötvenen, a döntőbe huszonegyen jutottak tovább, akik a végső megmérettetésig egy felkészítő táborban vesznek részt. A táborból csak tizenhatan jutnak be a Tatár Csilla és Harsányi Levente vezette élő műsorba. A június 21-i Magyarország Szépe versenyen a zsűri egy királynőt és két udvarhölgyet választ ki, de a közönség is szavazhat a neki legjobban tetszőre. A megmérettetés győztese képviseli majd Magyarországot a Miss World 2015 nemzetközi döntőjén a kínai Szanjában.

Meghalt Obersovszky Péter újságíró

2015.05.31

.