2018-as Szent Márton-napi díjazottak Szombathelyen

2018.11.10. 23:55

SZOMBATHELY KÖZBIZTONSÁGÁÉRT-DÍJ

A „Szombathely Közbiztonságáért-díj” adományozható a város működési területén lévő rendvédelmi szerv hivatásos állományú azon dolgozójának, köztisztviselőjének és közalkalmazottjának, illetve a polgárőrség azon tagjának, aki a közrend, a közbiztonság védelme és megszilárdítása, valamint a megelőzés területén tartósan kiemelkedő szakmai munkát végzett. A kitüntető díjat évente egy személy kaphatja.

 

A díjat 2018-ban Kontics Sándor tűzoltó főhadnagy kapta.

 

Kontics Sándor tűzoltó főhadnagy 2006 decemberében kezdte hivatásos szolgálatát a Szombathelyi Tűzoltó-parancsnokságon, mint beosztott tűzoltó. A ranglétrát végigjárva 2011-től a „B” készenléti szolgálati csoport szolgálatparancsnok-helyettesi, majd 2012-től a „C” szolgálati csoport szolgálatparancsnoki feladatait látja el a mai napig is. A készenléti feladatok során több magas riasztási fokozatú tűz- és káreseti bevetésen vett részt. Kitűnő szakmai irányításának köszönhetően Szombathelyen és környékén bekövetkezett eseményeket a készenléti állomány magas szakmai szinten és a lehető legkisebb kár bekövetkezése mellett számolta fel. A készenléti feladatok mellett – mint szolgálatparancsnok-helyettes, majd, mint szolgálatparancsnok – nagy hangsúlyt fektetett, a fiatalok tűzvédelmi ismereteinek bővítésére. Emellett jutott ideje a tűzvédelem társadalmi erőinek, a tűzoltó egyesületek szakembereinek szakmai irányítására, nevelő és szakmai tudásuk szélesítésére. Több önkéntes, valamint létesítményi és hivatásos státuszú szakember Kontics Sándor oktató-nevelő tevékenységének köszönhetően végzi napjainkban is magas szakmai szinten ezt

az embert próbáló hivatást. Bevetések során személyes példamutatásával és szakmai rátermettségével irányítja a beavatkozó állományt. A hivatását szerényen és alázattal, magas színvonalú szakmai tudás birtokában, azt folyamatosan fejlesztve végzi. Részt vesz a tűzoltó sportversenyeken is, mint például a TFA erőemelő verseny, sárkányhajó verseny, kismotorfecskendő szerelési verseny. Szabadidejét párjának és gyermekeinek szenteli.

2015 júliusában felvétel nyert a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi szakára is, melyet „kiváló” minősítéssel zárt 2018- ban. A belügyminisztérium életpályamodelljébe illeszkedve a 2017. évi egyéni teljesítmény értékelése alapján „kiváló” minősítést kapott.

 

HORVÁTH BOLDIZSÁR-DÍJ

„Horváth Boldizsár-díj” adományozható annak a Polgármesteri Hivatalnál közszolgálati jogviszonyban álló személynek, aki a közigazgatás területén a város érdekében, illetve a város polgárainak szolgálatában tartósan kiemelkedő és példamutató szakmai munkát végzett és ezzel közmegbecsülést szerzett. A díj két fokozatban adományozható. Az I. fokozatot évente egy, a II. fokozatot évente legfeljebb kettő személy kaphatja.

 

A díj I. fokozatát 2018-ban Stéger Gábor kapta.

 

Stéger Gábor 1989-ben érettségizett a Nagy Lajos Gimnáziumban, majd a zalaegerszegi Pénzügyi és Számvitel Főiskola pénzügyi szak pénzintézeti szakirányán okleveles üzemgazdászként végzett 1993-ban. Ismeretanyagát és tudását tovább bővítette, és 2002-ben a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán Európa tanulmányok szakos szakközgazdász diplomát szerzett. A főiskola befejezése után két évig volt könyvelő a körmendi Határőrkiképző és Továbbképző Intézetnél. 1995 óta dolgozik Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál. Először intézményi revizorként, 1996 és 2001 között a Közgazdasági Csoport vezetőjeként, majd 2001-től osztályvezetőként. Pénzügyi szakemberként pontos, precíz munkavégzés jellemzi, aki mindig megtalálja a közös hangot vezetőivel, kollégáival, a társosztályokkal, illetve az intézményekkel. A költségvetésért – és egy ideje az önkormányzati adókért is - felelős osztály vezetőjeként szoros munkakapcsolatban áll valamennyi önkormányzati intézménnyel, pénzintézetekkel, a nemzetiségi önkormányzatokkal, önkormányzati képviselőkkel. Határozott vezető, akit ennek ellenére – vagy pont emiatt – szeretnek és tisztelnek a kollégái. Munkájának elismeréseként 2009. december 1-jén „Szakmai főtanácsadói” címet kapott. Igazi közösségi ember, aki egyaránt sokat tesz a hivatal sport- és kulturális életének színesítése, eredményeinek növelése érdekében. Kitartása, eltökéltsége megmutatkozik egyéni és közösségi sporteredményeiben. Emellet szeret utazni, új élményeket szerezni. Mindene a családja, szeme fénye három lánya.

 

HORVÁTH BOLDIZSÁR-DÍJ

 

A díj II. fokozatát 2018-ban Tendliné Nagy Gabriella kapta.

 

Tendliné Nagy Gabriella a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban érettségizett, majd elvégezte az Államigazgatási Főiskola igazgatás-szervező szakát. A diploma megszerzése után a Kisunyom Községi Közös Tanácsnál helyezkedett el, és 1983-ig igazgatási előadóként dolgozott. 1988-ig a Balatonfűzfő Nagyközségi Közös Tanácsnál dolgozott igazgatási csoportvezetőként. Ugyanebben a munkakörben dolgozott két évet Egyházasrádócon, majd 1991-től 2000-ig látta el a körjegyzői feladatokat Pornóapáti, Horvátlövő és Vaskeresztes községekben.

1997 és 1999 között elvégezte a Zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskola szakközgazda pénzügyi szak vállalkozási szakirányát. 2000-től Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának köztisztviselője.

Először 10 éven át volt szabálysértési ügyintéző, majd 2010-től anyakönyvvezető. 36 év a közszolgálatban valóban a köz érdekében végzett szolgálat. Igazgatási, illetve szabálysértési ügyintézőként közvetlenül ügyfelekkel dolgozott, amihez határozottságra, de kellő empátiára, érzékenységre és alázatra volt szükség. Tendliné Nagy Gabriella mindezekkel az erényekkel rendelkezik, és ezek teszik, tették elismert és tisztelt dolgozóvá. Anyakönyvvezetőként végigkísérte az embereket születésüktől halálukig. Osztozott velük életük legnagyszerűbb pillanatában, amikor bejelentették gyermekük születését. Meleg és kedves szavai

emlékezetesek voltak a házasulandók és családtagjaik számára, és természetesen kedvességéből fakadóan együttérzően vigaszt nyújtott a gyászolók számára is.

A mindennapok taposómalmából az utazás jelenti számára a kikapcsolódást, a biztos hátországot pedig a családja, lányai, unokái.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.