Szent Márton-napi díjazottak 2019-ben Szombathelyen

2019.11.09. 18:45

Itt vannak a szombathelyi Szent Márton-nap 2019. évi további díjazottjai 

SZOMBATHELYÉRT-DÍJ

„Szombathelyért-díj” adományozható annak a szombathelyi polgárnak, illetve kivételesen indokolt esetben nem szombathelyi személynek, aki Szombathely Megyei Jogú Város társadalmi, gazdasági életében végzett kiemelkedő munkásságával a város polgárai körében közmegbecsülésre tett szert. A díjat évente egy személy kaphatja.

A díjat 2019-ben Prof. Dr. Nagy Lajos kapta.

Dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, kardiológus, belgyógyász. Mind intézményvezetőként, mind orvosként elismert szakember. Több speciális területtel foglalkozik: echokardiographia, szívkatéterezés, transeosophagealisechocardiographia, szívizom scintigraphia. Általános orvosi diplomáját a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerezte, majd belgyógyászatból, később kardiológiából szakvizsgázott. 1999-ben PhD tudományos fokozatot, majd 2005-ben orvos közgazdász, illetve egyetemi egészségügyi menedzsment szakértő képesítést kapott. 2009-ben címzetes egyetemi tanár címben részesült a Pécsi Tudományegyetemen. 1983-ban kezdett dolgozni a Markusovszky Kórházban. 1999-től 2001-ig főigazgatóként, majd orvos igazgatóként végezte a kórház irányítását. 2000-től a Kardiológiai és Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, mely feladat mellett – 2010 decemberétől - vezérigazgató főorvosként, majd 2013 áprilisától jelenleg is főigazgatóként vezeti a kórházat. Nevéhez fűződik az Intervenciós és Kardiovaszkuláris Radiológiai Osztály meg

szervezése 2006-ban, az új eljárások elsajátítása, honosítása. Dr. Nagy Lajos eddigi tartalmas életútja bizonyítja sokoldalúságát, az orvos szakmán túli egészségügyi menedzseri rátermettségét, új eljárások iránti fogékonyságát. Rendszeresen publikál, előadó számos hazai és külföldi tudományos rendezvényen, de aktív szerepet vállal osztályán belül is a jövő orvosnemzedékének képzésében. Közel hatvan közleményt adott ki, illetve 200 alkalommal tartott tudományos előadást angolul és németül egyaránt.

Dr. Nagy Lajos, felelős vezetői beosztásában a gyógyításban elért eredményei, illetve az általa vezetett intézmény élén végzett kimagaslóan eredményes tevékenysége elismeréséül veheti át „Szombathelyért-díjat”

Díjak, kitüntetések:

Miniszteri Dicséret 1989.

Dr. Stranz Gyula Emlékplakett 2004.

Pro SanitateSavariae Díj 2007.

PrimaPrimissima (megyei) Díj 2008.

Kórház Kiváló Orvosa 2010.

Magyar Érdemrend Tisztikereszt 2014.

 

„PRO SANITATE SAVARIAE” ÉLETMŰ-DÍJ

„Pro SanitateSavariae” Életmű-díj adományozható annak az egészségügyi dolgozónak, aki hosszabb időn át – de legalább 25 éven keresztül – kiemelkedő gyógyító, megelőző munkájával és életével a város polgárai, valamint az egészségügyben dolgozók körében közmegbecsülést szerzett.

2019-ben a díjat Dr. Kovács Beáta kapta.

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Központi Radiológiai Osztályának főorvosa.

1990-ben a Semmelweis Egyetemen végzett általános orvosként, ugyanezen évtől dolgozik a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Központi Radiológiai Osztályán. 1996-ban radiológus szakorvos végzettséget szerzett. Az évek során jó szakmai kapcsolatot alakított ki osztályán belül, és a feladatköre révén a kórház többi osztályával is. A Radiológiai Osztályon belül a mammográfiás részlegben munkáját mindenkor nagy hivatástudattal, kiemelkedő szakértelemmel és lelkiismeretesen látja el.

Példamutatóan lelkiismeretesen, pontosan dolgozik, a betegekkel és kollégáival kapcsolata a sokféle nehézség és probléma mellett is kiváló.

 

PEDAGÓGUS ÉLETMŰ-DÍJ

 „Pedagógus Életmű-díj” adományozható annak a pedagógusnak, aki hosszabb időn át - de legalább 25 éven keresztül - kiemelkedő nevelő, oktató munkájával és életével a szülők, a diákok és pedagógustársak körében közmegbecsülést szerzett. A díjat évente egy személy kaphatja.

2019-ben a díjat Módos Tibor kapta.

1980-ban szerzett matematika-fizika szakos középiskolai tanári diplomát. 1981-től a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanára. Közben e két szakja mellé elvégezte a technika szakot is. Munkája mellett a technika és számítástechnika tantárgyak szakfelügyeleti feladatait is ellátta. 1984-től az iskolákban és a tanár továbbképzésben is számítástechnikai tanfolyamokat indított. 1986-tól érettségi vizsgaelnök 2009-ig. 1993-1998-ig a Vas Megyei Pedagógiai Intézet fizika szaktanácsadója.

1998-tól tíz éven át a gimnázium igazgatója. Igazgatói tevékenysége alatt fejlesztések sora indult meg: számítógéppark megújítása, tanári kar átalakítása, nyelvi labor létrehozása, tornaterem felújítása, vizesblokkok cseréje stb. Mesterpedagógus. Általános iskolai fizika könyvek és munkafüzetek szerzője.

Az ő nevéhez fűződik a Tea és Tudomány sorozat, mely 2015-ben indult és a mai napig tart. Minden energiáját a Kanizsai Dorottya Gimnázium stabilitására, eredményeinek fokozására fordította. Szívügye a közoktatás. Pedagógiai eszköztárát bővíti és fejleszti. Folyamatosan képezi magát. Kiváló stratéga. Segítőkész, empatikus. Rendkívüli teherbírás, fáradhatatlan lendület, bátorság, pontosság, alaposság és egyenesség jellemzi.

Díjak, kitüntetések:

Miniszteri Dicséret 1991.

Szombathely Oktatásügyéért 2005.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.