Mit süssünk húsvétra? - Itt van két kifogástalan aprósütemény recept a húsvéti ünnepekre

Húsvét

alon.hu

2024.03.25. 18:57

Nyakunkon a húsvét és még nem tudjuk, mit süssünk? Itt van néhány ötlet.

A nagy húsvéti készülődésben néha csak egy szikra, egy jó ötlet kell, aztán onnan a többi már jön magától.

Képviselőfánk

Mit süssünk húsvétkor? - Képviselőfánk  ​
Mit süssünk húsvétkor? - Képviselőfánk  ​

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl víz
  • csipetnyi só

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • 2 cs. vaníliáscukor

2 dl tejszín

 

Elkészítés

  • Először készítsük el a tésztát
  • A vizet a margarinnal és a sóval keverjük össze, majd közepes lángon forraljuk fel.
  • Ha már elolvadt a margarin és forr a víz, adjuk hozzá az átszitált lisztet, és mindaddig kevergetjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  • A tésztát tegyük át egy másik edénybe. Ha már kihűlt a tészta, dolgozzuk bele egyesével a tojásokat.
  • Melegítsük elő a légkeveréses sütőt 200 fokosra.
  • Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, majd töltsük habzsákba a tésztát. Nagyobb diónyi, kisebb tojásnyi méretű halmokat egymástól távol nyomjunk a sütőlemezre.
  • Kb. 15 perc alatt megnőnek, megkérgesednek kívülről.
  • Ezután állítsuk alacsonyabb hőfokra a sütőt (160 fokosra) majd süssük tovább további 15 percig, majd vegyük ki.
  •  
  • Készítsük el a vaníliakrémet
  • A 4 tojás sárgáját keverjük ki 10 porcukorral, a 6 dkg liszttel és 1 dl tejjel.
  • A maradék tejet vaníliás cukorral forraljuk fel.
  • A tojásfehérjéből verjünk kemény habot a maradék porcukorral.
  • A tojássárgás-lisztes keverékhez öntsük hozzá a felforralt vaníliás tejet. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be.
  • Vigyázzunk, nehogy forrjon!
  • Vegyük le a tűzhelyről és adagonként keverjük hozzá a  fehérjékből felvert habot.
  • Végül lészítsük el a tejszínhabot.
  • A kihűlt fánkok tetejét vágjuk le.
  • Először töltsük meg a vaníliás krémmel, tegyünk rá egy kis tejszínt, majd helyezzük vissza a fánktészta tetejét.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

További ajánlataink:

A következő süti nagyon egyszerű, ripsz-ropsz összedobható ugyanakkor nagyon finom és ráadásul sokáig eláll. Kezdők is nyugodtan belevághatnak.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.