Mit süssünk húsvétra? - Itt van két kifogástalan aprósütemény recept a húsvéti ünnepekre
Húsvét
alon.hu
2024.03.25. 18:57
A következő süti nagyon egyszerű, ripsz-ropsz összedobható ugyanakkor nagyon finom és ráadásul sokáig eláll. Kezdők is nyugodtan belevághatnak.
Diós vaníliás kifli
Mit süssünk - Diós vaníliás kifli
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
20 dkg vaj/margarin
csipet só
A tetejére: 10 dkg porcukor és 3 cs. vaníliás cukor. Ha intenzívebb vaníliás ízt szeretnénk, a porcukrot ízesítsük vaníliarúd kikapart belsejével, majd ezzel hintsük meg, forgassunk meg a kisült kifliket.
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a porcukorral. A diót daráljuk le, (nem kell túl simára) lehet egy kissé darabos is. A porcukros liszthez ezt is adjuk hozzá.
Mehet bele még egy csipet só, majd a kockára vágott hideg vaj.
Morzsoljuk el a hozzávalókat, azután gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává.
Egy kis ideig hűvös helyen pihentessük.
Sütőpapírral béleljünk ki két nagyobb tepsit. Csípjünk a tésztából kb. 20 g-os darabkákat és egyesével alakítsuk kifli formává és egymás mellé és mögé sorakoztassuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, kb. 12-14 perc alatt süssük készre.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.( Arra ügyeljünk, hogy ne hagyjuk a forró sütőben.) Ha langyosra hűltek a kiflik, forgassuk meg a vaníliás porcukorban.