Mit süssünk húsvétra? - Itt van két kifogástalan aprósütemény recept a húsvéti ünnepekre

Húsvét

alon.hu

2024.03.25. 18:57

A következő süti nagyon egyszerű, ripsz-ropsz összedobható ugyanakkor nagyon finom és ráadásul sokáig eláll. Kezdők is nyugodtan belevághatnak.

Diós vaníliás kifli

Diós vaníliás kifli
Mit süssünk - Diós vaníliás kifli

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj/margarin
  • csipet só

A tetejére: 10 dkg porcukor és 3 cs. vaníliás cukor. Ha intenzívebb vaníliás ízt szeretnénk, a porcukrot ízesítsük vaníliarúd kikapart belsejével, majd ezzel hintsük meg, forgassunk meg a kisült kifliket.


Elkészítés:

  • Keverjük össze a lisztet a porcukorral. A diót daráljuk le, (nem kell túl simára) lehet egy kissé darabos is. A porcukros liszthez ezt is adjuk hozzá.
  • Mehet bele még egy csipet só, majd a kockára vágott hideg vaj.
  • Morzsoljuk el a hozzávalókat, azután gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává.
  • Egy kis ideig hűvös helyen pihentessük.
  • Sütőpapírral béleljünk ki két nagyobb tepsit. Csípjünk a tésztából kb. 20 g-os darabkákat és egyesével alakítsuk kifli formává és egymás mellé és mögé sorakoztassuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, kb. 12-14 perc alatt süssük készre.
  • A tepsiben hagyjuk kihűlni.( Arra ügyeljünk, hogy ne hagyjuk a forró sütőben.) Ha langyosra hűltek a kiflik, forgassuk meg a vaníliás porcukorban.

Jól záródó fémdobozban tároljuk. Sokáig eláll.

További ajánlatunk:

 

.