Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Győr és Sopron is kultúrában utazik

2004.12.15

Sopronban december 14-én, az 1921-es népszavazás évfordulóján jelentették be hivatalosan, hogy a város pályázik a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa címre. Győr szintén szeretné magáénak mondani a jól csengő tisztséget. Az előbbi a Liszt Ferenc-kultuszban, az utóbbi az új kulturális beruházásokban bízik.

Polgármesteri sajtóreggeli

2004.12.14

A hagyományoknak megfelelően, a szombathelyi polgármester idén is reggelire invitálta a városi média képviselőit a Városháza koccintójába. A hosszú asztal mellett a város idei és jövő évi terveiről, a spontán beszélgetések során pedig helyi politikáról és a médiáról folyt a szó.

Kínai bolt nyílt a bizományi helyén

2004.12.09

A néhány héttel ezelőtt bezárt Thököly utcai Bizományi Áruház helyén immár teljes lendülettel működik Szombathely új, nagyméretű kínai áruháza.

Trehányságok a szombathelyi önkormányzat közpénzkezelésében

2004.12.08

Az Állami Számvevőszék szabálytalanságok garmadáját tárta fel a szombathelyi önkormányzat működésében. Többek között közbeszerzési eljárásokat kerültek ki, 100 milliós kötbérről mondtak le, és szabálytalanul adtak el ingatlanokat.

Lidl-nyitás: A diszkont ördögei

2004.12.02

Az emberi lélek nagy talányai közé tartozik, hogy miért érez valaki arra késztetést, hogy reggel hétkor tévét vegyen az éppen megnyílt Lidlben. A nyitási őrület keretek között maradt Szombathelyen, ellenben a Tesco, az új vetélytársra való tekintettel, kisteherautóval reklámakciózott városszerte, a Hunyadi úton meg főleg. Képes élménybeszámoló.

Környezettudatos város leszünk?

2004.12.14

Ha nem is történelmű jelentőségű, de fontos: Megkezdődött Szombathelyen is a szelektív hulladékgyűjtés. A város 40 forgalmas pontján már be is üzemelték a hulladékgyűjtő szigeteket. Nyissuk ki szemünket rájuk, már csak azért is, mert helyszíni szemlénken megállapítottuk, a régi-új kukák kissé beleolvadnak a környezetükbe. Segítségül térképet mellékelünk.

A Drazsé-saga folytatódik

2004.12.10

Újabb állomásához érkezett a Szombathelyen megjelenő Drazsé Szemek című kiadvány és néhány helyi közszereplő évek óta tartó perekkel tarkított ügye. Pénteken három érintett, Sági József országgyűlési képviselő, Markó Péter a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Csigó Szabolcs, a Haladás VSE elnöke tartott közös sajtótájékoztatót.

Már hivatalosan is advent van a Fő téren

2004.12.09

Csütörtökön hivatalosan is megnyílott az adventi rendezvénysorozat a Fő téren. Előadások, jászol, állatok, bodék, üzenőfüzet, meglehetősen igénytelen és lepukkant környezet.

Pécs-Bécs InterCity - Indul a Corvinus

2004.12.08

A december 12-i új menetrend bevezetésével elindul a Pécs-Bécs járat. A Corvinus névre hallgató intercity több nyugat-dunántúli vasúti csomópontban, így Szombathelyen is megáll. Egyébként ez az első magyar nemzetközi intercity vonat, amely nem érinti Budapestet. Árak, menetrend.

Vas megyei MSZP: Leszámolás vagy elszámolás?

2004.12.01

Lezárultak a megyei szocialistákat érintő fegyelmi ügyek, derült ki szerdán Tóth Csaba, az MSZP megyei elnökének sajtótájékoztatóján. Az új megyei elnök a „támogass vagy hallgass” elvét kívánja érvényesíteni.

.