Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Átadták a Centenáris hidat

2004.11.10

A tervezettnél néhány héttel korábban adták át a forgalomnak Szombathely egyik fontos közlekedési csomópontját, a Centenáris hidat.

Nagy visszatérések a hétvégi SoundClash Fesztiválon

2004.11.09

Hosszabb kihagyás után Szombathelyen áll színpadra a hazai alternatív zene két kultikus zenekara, a Quimby és a Pál utcai fiúk. Mellettük még olyan nagy nevek érkeznek az OMK-ba, mint a Belga, Palotai Zsolt és a punkkedvenc Alvin és a Mókusok. Háttérinformációk, linkajánlat.

Ellenzékiek próbálnak plusz pénzeket kisajtolni a központi költésvetésből

2004.11.05

Sági József és Hende Csaba egy rakás módosító índíványt nyújtott be a központi költségvetéshez, hogy többletforrásokhoz jutassák a nehéz helyzetben levő megyét és megyeszékhelyet. Bíznak benne, hogy sikerül ügyeiknek a helyi szocialistákat és szabaddemokratákat is megnyerni. Közben Hende Csaba egyre jobban belefolyik a helyi politikába. Kommentálunk kicsit.

428 milliós informatikai beruházás Szombathelyen

2004.11.04

A város első sikeres uniós pályázatán nyert pénzből 2006. végére megvalósul Szombathelyen az e-ügyintézés. E-adóbevallás, e-építési ügyek, e-hivatali belső ügymenet, átláthatóság. Csupa olyan dolog, amelyet megkönnyíti az internetező városlakók életét.

Skype Out: Telefonálás fillérekért

2004.11.02

9 forint 70 fillér. Ennyi percdíjjal hívhatunk bármely magyarországi vezetékes telefonszámot a Skype új szolgáltatásával napszaktól függetlenül. Egy perc Amerika még ennyi sincs: 5 forint. Kapcsolási díj sincs. Csak a szemet kell kinyitni az újra.

Citromail: Új nagy tudású ingyenes e-mail szolgáltatás

2004.11.09

Egy hétig teszteltük az új magyar ingyenes levelezőt, a Sanoma által jegyzett CitroMail.hu-t. Okos, gyors és megbízható rendszerről van szó, amely lazán felveszi a versenyt a két hazai nagyágyú, a Freemail és a Mailbox szolgáltatásaival. Ha sietünk, még beregisztrálhatjuk a legjobb felhasználóneveket.

Márton-napi indiánok

2004.11.07

Vasárnap délután - jobb dolgunk nem lévén – a Múzeumfaluban jártunk Márton-napi vásáron zsebkés- és indiánnézőben. Az előbbit megvettük, az utóbbiakat nem, csak a fejünket csóváltuk rajtuk, majd tudományos alapokon alcsoportokba osztottuk őket.

Jobboldali lap indul Szombathelyen?

2004.11.04

A Fidesz honlapján olvasható hír szerint helyi lapok országos hálózata épül Magyarországon. Budapesten most indulnak az első fecskék, és a tervek szerint jövő őszre minden olyan városban startol az újság, ahol 20 ezer háztartásnál többet tartanak számon.

Pető András emléktáblát kapott Szombathelyen

2004.11.03

Tudta Ön, hogy a világhírű Pető Intézet alapítója Szombathelyen született? Ha nem, valószínűleg nincs egyedül, mert a város ügyesen titkolta híres szülöttét. Ez idáig. Szerda délutántól ugyanis Pető Andrásnak emléktáblája van a Kossuth utcában.

Őrizetbe vettek egy győri roma vezetőt

2004.11.02

A rendőrség őrizetbe vette a Győr-Moson-Sopron megyei Cigánykisebbségi Önkormányzat elnök-helyettesét, Horváth Attilát, aki roma kárpótlási ügyekkel foglalkozott. Vas megye szintén érintett az ügyben.

.