Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Bukott a kisvárosi drogdíler és a nagyvárosi besurranó

2004.01.21

Egy szerdai rendőrségi sajtótájékoztatón kirajzolódott, hogyan is működik – illetve talán működött – a Szombathely-Körmend- Szentgotthárd drogútvonal. Megtudtuk az aktuális árakat, no meg azt is, kisvárosban nehéz a kábítószer-kereskedők élete.

Babák vízben és szárazon

2004.01.20

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell... Ismerősen cseng, ugye? Szombathelyen az egészen aprócskák is elkezdhetik, nemcsak az otthoni franciaágyon. A csecsemőúszáson és a baba-mama tornán jártunk.

Rendhagyó történelemóra: Emlékezés a doni áldozatokra

2004.01.16

A magyar történelem tele van fekete dátumokkal. Pénteken az egyik legfeketébbre, a 61 évvel ezelőtt zajlott doni csatára és az áldozatokra emlékeztek Szombathelyen, láthatóan politikai konszenzussal.

Megállt az idő: A Gyöngyös Áruház

2004.01.15

Ha nosztalgiára vágyik kérgesedő szívünk, vagy tudatlan ivadékainknak szeretnénk megmagyarázni, milyen hangulata is volt a létező szocializmusnak, illusztrációként el ne szalasszuk a szombathelyi Gyöngyös Áruházat. Senkit ne tévesszen meg a felújított külső, az enteriőr megbízhatóan visszaröpít minket pár évtizeddel.

A Szentgotthárdi Mezőgépgyár rejtélye

2004.01.11

Terjedelmes cikkben foglalkozik a Heti Világgazdaság (HVG) a szentgotthárdi GPF Mezőgépgyár (korábban Vogel-Noot) legújabb kori történetével. Az újság azt állítja, a mintegy 250-300 milliós tartozást maga után hagyó cég gyakorlatilag orránál fogva vezette a magyar hatóságokat.

Újabb középiskolai sorrend: A Nagy Lajos országos kilencedik

2004.01.21

Egy hete tettük közzé a felvételi dolgozatok eredményei alapján összeállított , amelyen a Bolyai Gimnázium a 12. volt. Nos, a felvételi arányokat tekintve már a Nagy Lajos a jobb: országosan kilencedik. A szakközepek között kihúzhatja magát a szombathelyi Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola is.

Városi bál 2004, Szombathely

2004.01.18

Mintegy 500 vendég mulatott szombaton a Művelődési és Sportházban a város szezonnyitó báli eseményén. A rendezvényt Dr. Ipkovich György polgármester nyitotta meg.

Vas megyében kevés a baleset, viszont sokat iszunk

2004.01.16

Arányait tekintve messze a legalacsonyabb a balesetek száma a megyénkben, tudtuk meg pénteken a Megyei Rendőrfőkapitányságon tartott sajtótájékoztatón. A közúti balesetek oka túlnyomórészt a romló közlekedési morálban keresendő. Néztünk videót szabálytalan autósokról is. Biciklisek reszkessetek!

Középiskolák rangsora: TOP 100

2004.01.13

A felvételi írásbeli dolgozatok átlagát tekintve a szombathelyi Bolyai János Gimnázium az országos lista előkelő 12., a Nagy Lajos a 29. helyét foglalja el. Rajtuk kívül gyakorlatilag csak a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumot jegyzik Vas megye középiskolái közül.

Nyereséges volt a bezárt répcelaki húsüzem

2004.01.06

A répcelaki húsüzem nem azért zárt be, mert veszteséges volt, hanem mert pénz hiányában nem tudott megfelelni az EU-előírásoknak. A céget 30 millió forint – egy átlagos szombathelyi családi ház ára - megmentette volna. A Gazdasági Minisztérium a napokban jelentette be, hogy 160 millió forintért népszerűsítik a tárca tevékenységét.

.