Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Szent György napi vásár (featuring Lamperth Mónika)

2004.04.24

Hűvös idő és viharos szél fogadta a Szent György napi vásár első napjára kilátogató keveseket, akik közül az egyik a megnyitót celebráló belügyminiszter-asszony volt. Amúgy semmi extrára ne számítsunk, a képest igencsak visszafogott a felhozatal.

Internet-sátor a Fő téren

2004.04.23

Május 2-ig nyolc gépen reggeltől estig ingyen lehet internetezi az IHM Fő téri sátrában, sőt aki ügyes, annak a sátron kívül is. A helyszínen délutánonként programok lesznek, az ALON például 28-án szerdán délután 4-kor vonul ki a helyszínre, tovább növelve az esemény fényét.

Herényi Virágút: Programok és fellépők

2004.04.22

Azt szinte mindenki tudja, hogy a hétvégén ismét megrendezésre kerül a Virágút. Azt talán kevesebben, hogy pontosan mi lesz és mikor. Íme:

Lakossági fórum az új sportcsarnokról

2004.04.20

Kedd este lakossági fórumot tartottak a régi Sugár úti sportcsarnokban a felépítendő új sportcsarnok ügyében. A környéken lakók nagyobb morgások nélkül tudomásul vették, hogy a szomszédságukban néhány hét múlva elkezdődik a város 3 milliárd forintos nagyberuházása. Úgy tűnt, a varjak jobban zavarják őket.

Savaria Expo: Három a magyar igazság

2004.04.18

Immáron évek óta jellegzetesen jellegtelen a Savaria Expo, lánykori nevén a Szombathelyi Vásár. Az idén a helyzetet némileg javította a három hosszúnevű vásár és kiállítás összekapcsolása, illetve a mezőgazdasági termékek megjelenése. A kulturális színvonalat Szandi és a Barátok közt fémjelezte. Mi a nyitó és a zárónapon néztünk ki, keretes jelleggel.

Tévéklaszter: Újabb epizód

2004.04.23

Ahogy azt olvashatták, múlt héten Mariborban jártunk, hogy hírt adjunk a Szombathelyi TV határon túli törekvéseiről. A történet pénteken a vasi megyeszékhelyen folytatódott, és megvan az első cserebere időpont is: május 29.

EU-pályázatírás: Tanuljuk, tanulgatjuk

2004.04.22

Az információs társadalomról, a gazdaságfejlesztésről, a klaszteresedésről és a pályázatírás rejtelmeiről folyt tanulságos eszmecsere csütörtökön a szombathelyi Vállalkozói Központban mintegy harminc érdeklődő részvételével. Úgy tűnik, hogy az állam ügyesen megcsapolja a hazánkba érkező EU-pályázatok pénzeit.

Állásbörze 2004

2004.04.21

Minden eddiginél többen látogattak el a HEMO-ban rendezett Állásbörzére, ami egyrészt örvendetes, másrészt elgondolkodtató. Munkát egyébként lehet találni, de a felkínált bérek szívbemarkolóan alacsonyak. Ausztriában sem lehetetlen álláshoz jutni, de az értelmiségnek ott nem sok babér terem.

Politikai vírus: Óvakodjon a képeslapoktól!

2004.04.19

Ma szerkesztőségünk is kapott abból az új, magyar nyelvű képeslap vírusból, amely a Matáv képeslapküldő szolgáltatását használja fel a terjedésre. Ha képeslapot kap e-mailben, semmiképpen ne nyissa meg a mellékletet, hacsak nem akar az EU-csatlakozás napján egy politikai üzenetet olvasni.

Viszlát, szombathelyi laktanya! Színház lesz a HEMO-ból?

2004.04.16

A kiképzőközpontot bezárják, ellenben az épületeket megkapja a város kompenzációként. A honvédelmi minisztérium támogatja a Savaria Légiót, és kibővíti a HEMO szerepkörét a város érdekében. Mindezt Juhász Ferenc minisztertől tudjuk.

.