Hirdetés

Ezt talán még ön sem tudja ezekről az „egészségtelen” ételekről
pixabay.com

Ezt talán még ön sem tudja ezekről az „egészségtelen” ételekről

2018.11.11. 19:39

Szeretünk jókat enni, de némely kedvelt ételről és italról folyamatosan azt halljuk, hogy a fogyasztásuk egészségtelen.

Hirdetés

Azért a legtöbb ilyen étel és ital fogyasztásának előnyei is akadnak, szóval talán mégsem kell teljesen száműznünk a konyhából. Felsorolunk pár ilyet és talán meg is fog lepődni!

Kávé

A kávéfüggõink imádni fogják ezt! Tudta, hogy naponta egy kávé meghosszabbíthatja az életét? A tiszta feketekávé rendkívül magas arányban tartalmaz antioxidánsokat. Persze abban van igazság, hogy a kávé túlzott mértékű fogyasztása inkább káros, mint hasznos, szóval csak módjával! Ha túlzásba viszi, az vérnyomás problémákat okozhat és szorongást is kiválthat.

Kenyér

Imádjuk a szénhidrátokat, ez az igazság. Néha azt olvassuk, a kenyér maga az ördög, de ez így azért nem teljesen igaz. A teljes kiőrlésű kenyér például gazdag fehérje és rostanyagokban, kitűnő B-vitamin forrás és tartalmaz antioxidánsokat is. Szóval, ha vágyat érzünk egy jó szelet vajas kenyér elfogyasztására, nyugodtan engedjünk neki, ebbe még senki sem halt bele!

Vaj

Minden bűnök bűne a zsiradék. Persze a zsiradékok között azért komoly különbség van. Mert hát ott van nekünk az igazi vaj. Gazdag zsírban oldódó vitaminokban és zsírsavakban. A vaj fogyasztása jó sok egészségügyi előnnyel jár, zsiradékokra pedig szüksége van a szervezetünknek.

Az avokádó

Azt olvasni, hogy az avokádó rendkívül zsíros gyümölcs. Amiről azonban kevesebbet hallani, hogy a benne lévő zsírok nagy része épp hogy nem a hizlaló csoportba tartoznak és igen jó hatással vannak a szívre, az érrendszerre és segítik a koleszterinszint csökkenését is.

Mogyoróvaj

A mogyoróvaj remek fehérjeforrás, csökkenti a koleszterinszintet és erősíti az immunrendszert is. Antioxidáns hatása révén meggátol néhány betegség kialakulását, gombás, vagy vírusos fertőzések hatásait is csökkentheti. Még olyan tudományos eredmények is vannak, melyek szerint segíti a fogyást, mivel proteinben és rostban gazdag.

.