Hirdetés

Álmatlanság gyötri? Akár ez is okozhatja

Álmatlanság gyötri? Akár ez is okozhatja

2018.12.12. 20:07

Annak, aki rendszeresen kialvatlannak érzi magát, alvászavara lehet. 

Hirdetés

Valamilyen betegség és a rendszertelen életmód is okozhat alvászavart. Annak, aki rendszeresen kialvatlannak érzi magát, alvászavara lehet. 
 

Ezt okozhatja valamilyen "társbetegség", mint például lelki betegség, depresszió, de magas vérnyomás is. A rendszertelen, egészségtelen életmód is előidézhet  alvásproblémákat.
Az emberek több mint 9 százaléka szenved krónikus inszomniában, azaz álmatlanságban. 
Ez azt jelenti, hogy az érintettek legalább három hónapon keresztül többször alszanak rosszul, mint jól, annak ellenére, hogy egyébként lenne lehetőségük aludni. Emellett nappali tünetek, például koncentrációs zavar, nyűgösség vagy hangulati ingadozás is jelentkeznek náluk.
 

Nyugtalanságot, alvásproblémát okozhat a magnéziumhiány is 
 

Az izmok és a magnézium kapcsolata közismert. Az éjszakai véletlenszerű izomrángások is arra utalnak, hogy a szervezetünkben kevés a magnézium. A magnéziumhiány hozzájárul a letargikus hangulathoz, az ingerlékenységhez, a gyakori fejfájáshoz. A magnézium hiánya krónikus fáradtságot, alvatlanságot, szorongást és depressziót is okozhat.
 

A magnéziumhiány okai:


Fő oka az egészségtelen táplálkozás. Több magnéziumra van szükségük azoknak, akik sok finomított szénhidrátot, kávét, nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztanak. Érzelmi vagy munkahelyi stressz esetén is több magnéziumra van szükség. Egyes gyógyszerek és a fogamzásgátlótabletták is gátolhatják a magnézium felszívódását a szervezetben.

Magnéziumhiány gyakrabban fordul elő a nőknél, mint a férfiaknál, valamint terhesség alatt ill. 65 év felettieknél.
 

Kiváló magnéziumforrás a tökmag, spenót, mandula, banán, avokádó és a halak.


A fenti cikk tartalmát legjobb tudásunk szerint állítottuk össze, mégis általános jellegű, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvossal történő konzultációt!

.