Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Márai - Egyszemélyes emigráció

2006.02.11

"Névjegyet akarok csináltatni: két nyomdában járok, de mindenütt elutasítanak, mert a nyomdásznak nincs Ékezete. De ez a két ékezet, nevemnek ez a két ékezete, ez én vagyok, ez az enyém. Azért nem mondok le az ékezetről, s tovább keresek New Yorkban egy kézinyomdát, mely elvállalja, hogy a nevem ékezetes legyen."

Alakulóban az idei Wan2 és Hegyalja Fesztivál

2006.02.04

Az idén is a kulturális és társadalmi sokszínűség, zenei téren pedig a világsztárok, hazai kedvencek és ígéretes amatőrök hármas egysége jellemzi a Delta Fest immár hagyományos kelet-magyarországi fesztiváljait. A nyári mezőtúri Wan2 és a tokaj-rakamazi Hegyalja fesztiválok előkészületei már javában zajlanak.cc

Kiscsillag zenekar koncert a Bányában

2006.01.23

Január 26-án, csütörtökön a Bánya Caféban a magyar underground legendának, Lovasi Andrásnak projectje, a Kiscsillag zenekar játszik.

Kulturális kitüntetettek

2006.01.21

Komoly érdeklődés övezte péntek este a szombathelyi Művészetek Házában átadott kulturális kitüntetések átadását. A díjakat az idén Tákyné Lukinits Zsuzsanna, Horváth Ferenc, Orbán Róbert és Szendrődi János vehette át.

Winkler Róbert: Kutya utónévkönyv

2005.12.24

Ha kutyánk utcai harcos típus, lehet neve Bismarck , de hallgathat a Che Guevera névre, ami inkább erdei, mint utcai harcosra utal, a lényeg, hogy folyjon a vér. Lehet Elvis, kicsit hosszabb, zselézhető hajú versenyzőknek. Stb.

Bécsi programok a 2006-os Mozart-évforduló alkalmából (részletes)

2006.02.05

A Wolfgang Amadeus Mozart születésének 250. évfordulója alkalmából Bécsben megrendezett nagyszabású rendezvénysorozat 2006. január 27-én vette kezdetét a felújított Mozart-Ház megnyitásával, valamint egy háromnapos Mozart-Ünnepséggel.

Kiscsillag a Bányában - Plusz egy Lovasi András-interjú

2006.01.28

Lovasi András majdnem olyan gyakran jön Szombathelyre, mintha hazajárna. A hasonlattal csak az a baj, hogy a Kispál és a Borz frontembere valószínűleg az ország minden városába hasonló sűrűséggel fordul meg. A csütörtök esti jelenése mégis más volt, egyrészt mert a Kiscsillag zenekar adta az apropót, másrészt mert egy kellemesen bő lére eresztett interjút adott az ALON-nak, amelyből minden kiderül a titokzatos hobbizenekarról.

Várnai Valéria kiállítása a Vitalitas Galériában

2006.01.22

Szombathely egyik legismertebb képzőművészének, a hetvenedik születésnapját ünneplő Várnai Valériának nyílt tárlata a szintén születésnapos Vitalitasban. A város talán legaktívabb kisgalériája már öt éves.

Pszichiátriai betegek alkotásaiból nyílt tárlat a Művészetek Házában

2006.01.11

Különleges kiállítást nyitottak meg január 10-án este Szombathelyen a Művészetek Házában, "Szentgotthárdi gyűjtemény" címmel.

Ingyenes koncertet ad a Savaria Moziban a Pop Art Market

2005.12.21

2005. december 28-án ingyenes koncertet ad a Savaria Moziban a Pop Art Market. A zenekar az estére vendégeket is hívott.

.